BröllopsGuiden
TEXT CHARLOTTE SIGNELL

Fira smekmånad
i stjärnornas tecken

Kändisarna gifter sig inte bara med pompa och ståt,utan passar även på att lägga skattkistan på sin smekmånad. Vill du fira din smekmånad som en sann stjärna? BröllopsGuiden har snokat reda på vart kändisarna åkt, bott och vad dukan göra för att fira din smekmånad i deras fotspår.
Maldiverna

Katie Holmes & Tom Cruise
MALDIVERNA, INDISKA OCEANEN

Vilka: Ett av världens mest ifrågasatta och mytomspunna skådespelarpar valde att tillbringa sin bröllopsresa på maldiverna. Tom Cruise slog igenom redan på 80-talet i filmer som ”Föräldrafritt” och ”Top Gun”, och på senare år har vi kunnat se honom i bl.a ”Mission Impossible”-filmerna. Katie Holmes såg vi först i serien "Dawson´s Creek" men numera är hon mest känd som stilikon. När paret träffades ryktades det om att Katie hjärntvättats av scientologerna till giftermål och graviditet. När Tom glädjehoppade i en talkshowsoffa tyckte världen han var helt "bananas". Katie har i flera intervjuer hävdat att hon blev kär i Tom Cruise redan som liten flicka och ska ha sagt till sina systrar ”honom ska jag gifta mig med”.

Var bodde de: Både på en yatch och på hotell Baros som är beläget på en egen ö och omgivet av turkosa laguner. På hotellet finns givetvis spa och service 24 timmar om dygnet.

Vem passar Maldiverna: Maldiverna ligger i indiska oceanen och har 1 192 öar varpå 200 av dem är bebodda. Maldiverna kallas för ”det sista paradiset på jorden” pga av sina klarblå vatten, kritvita sandstränder och tropiska öar. Maldiverna är känt för sina korallrev och många dykare åker dit för att snorkla omkring bland exotiska fiskar. Maldiverna passar er som både vill slappa under palmer och äventyra. Vädret är nyckfullt och du kan få stå ut med både storm och spöregn om du har otur.

Besök www.visitmaldives.com för mer info om Maldiverna.

Turtle Island Resort

Britney Spears & Kevin Federline
FIJIÖARNA, SÖDERHAVET

Vilka: När sångerskan Britney Spears gifte sig med sin dansare Kevin Federline var inte omgivningen sena med att döma ut honom som en golddigger, och även om de idag är skilda så valde de att ha en riktigt härlig smekmånad på Fiji och skaffa två barn tillsammans.

Var bodde de:Turtle Island Resort på Fijiöarna tillbringade de sin 10 dagar långa smekmånad.

Vilka passar Fijiöarna: Det var på Fiji ”Den blå lagunen” med Brooke Sheilds spelades in. Fijiöarna ligger i söderhavet och passar dig som drömmer om vattenfall, kristallklara vatten, rev och exotisk blomster. Det finns både regnskog och vulkaner och många olika blandade kulturer. Är du äventyrslysten och lite bohemisk passar Fijiöarna perfekt, men även för dig som vill gå romantiska promenader och vila på stranden.

Besök www.fiji.travel för mer info om Fijiöarna.

Elvis Honeymoon Hideaway

Elvis & Priscilla Presley
PALM SPRINGS, USA

Vilka: Vet du inte vem Elvis är så googla ”The King”. Världens mest kända sångare valde att äkta Priscilla i Las Vegas och åkte sedan till Palm Springs på smekmånad. Tanken från början var att de skulle gifta sig på baksidan av huset vid poolen men eftersom skvallerpressen fick nys om giftermålet stack de till Aladin Hotel i Vegas istället och blev äkta makar.

Var bodde de: I huset som nu är Elvis Honeymoon Hideaway tillbringade de sin smekmånad och Elvis fortsatte att fly dit från sitt Graceland när han ville vara ifred. Brudpar kan hyra in sig, och har då utsikt över Santa Rosa-bergen, pool och jacuzzi samt ett grymt bubbelgumsrosa sovrum att spendera natten i. Man kan även gifta sig där. Huset är designat på 60-talet och hur fancy som helst. Det används ofta för filmin-spelningar och många kändisar har plåtats där. Man kan även gå guidade turer och hyra huset för seminarier och konferenser. Du kan även bo i närheten på något av de Elvisinspirerade hotellen.

Vem passar Palm Springs: Palm Springs ligger i södra Kalifornien och passar dig som gillar golf och glamour. Redan på 20-talet åkte kändisar hit och gatorna är uppkallade efter olika celebriteter som t.ex. Frank Sinatra. Gillar du det gamla Hollywood kan du få guidade turer och se olika stjärnors sommarhus, samt gå en ”Walk of stars”. Dessutom är Palm Springs fullt med typiska amerikanska snabbmatshak, så du kan fläska i dig jordnötssmör och hamburgare a lá Elvis.

Besök www.visitpalmsprings.com för mer info om Palm Springs.

Esperanza Resort

Gwyneth Paltrow & Chris Martin
CABO, MEXIKO

Vilka: Skådespelerskan Gwyneth Paltrow som vi bl.a sett i ”The Royal Tenenbaums” och ”Sylvia”, samt Coldplays sångare Chris Martin gifte sig i Santa Barbara för att sedan åka på smekmånad till Cabo i Mexiko.

Var bodde de:Esperanza Resort utanför Cabo, San Lucas. Eftersom paret lever hälsosamt och är inne på att heala sina kroppar och sinnen passade denna resort perfekt för deras bröllopsresa. Där finns all avkoppling de kunde tänkas behöva och de hade hela 26 rum för sig själva. Det finns både spa, fitness-center och en yogastudio. Passar bra för dig som gillar renlevnad.

Vem passar Cabo: Cabo ligger på Bajahalvön och här finns karnivaler och håll-i-gång. Vädret är bra året om och många åker hit för att fiska och för att se valar, samt besöka undervattensnaturreservat. Cabo är känt för sin natur men även för sitt uteliv. Visst kan man låsa in sig på hotellet, men passa på att slå klackarna i taket när du ändå är här. Cabo är fullt med både kändisar och designerbutiker.

Besök www.allaboutcabo.com för mer info om Cabo.

Aspen

Catherine Zeta-Jones
& Michael Douglas
ASPEN, COLORADO

Vilka: Den vackra skådespelerskan Catherine Zeta-Jones och hennes skådespelade make Michael Douglas gifte sig på det anrika hotellet Plaza i New York. Efteråt åkte paret till Aspen i Colorado som är ett favorittillhåll för nästintill alla kändisar som åker på skidsemester.

Var bodde de: i sitt hem i Aspen.

Vilka passar Aspen: Er som vill tillbringa smekmånaden i skidbacken. Vem har sagt att en smekmånad tvunget måste innebära stränder? Aspen är platsen alla stjärnor samlas på när det är dags att åka skidor. Aspen är en gammal westernstad där snön är lättåkt och torr. Backar, pistar och allt håller hög kvalité och Aspen är världens främsta skidort. Här skiner solen för det mesta, och du är omgiven av trevliga restauranger och uteliv.Surfa in på www.aspen.com.

Besök www.aspenchamber.org för mer info om Aspen.

Rio de Janeiro, Brasilien

Gisele Bundchen & Tom Brady
HORIZONTINA, BRASILIEN

Vilka: Supermodellen Gisele Bundchen och New Englands Patriots quarterback gifte sig under en intim ceremoni i Santa Monica och åkte sedan för att fira smekmånad i Giseles hemland Brasilien, samt passade på att fira hennes farfar på 83-årsdagen.

Var bodde de: I Horizontina, i södra Brasilien, där Gisele kommer ifrån. Kommer du och din partner från olika platser så passa på att besök era släktingar på smekmånaden.

Vilka passar Brasilien: Staden Horizontina med sina 18 000 invånare är inte vad du borde åka till om du vill ha puls. Om du vill satsa på en smekmånad fylld av fest och underbara restaurangbesök så åk till Rio de Janerio. Brasiliens klimat är tropiskt. I Brasilien kan du dansa sambo, gå på karneval och framför allt – surfa. Här finns underbara sandstränder att besöka för dig som älskar att vara i vattnet.

Besök www.visitbrasil.com för mer info om Brasilien.

Kommentarer