Logo

Bröllopsresan

Kungliga paradisöar

Kungliga paradisöar

Prins Carl Philip och Sofia firade smekmånad på fantastiska Fiji. Det är något speciellt med Fiji och andra öar, även prinsens systrar valde en paradisö för sina bröllopsresor. Efter lång planering och en intensiv vecka som avslutades med prinsbröllopet den 13 juni 2015 firade Carl Philip och Sofia smekmånad på privata ön Laucala i Fiji. De gjorde som många andra, resmålet i Söderhavet är populärt bland kändisar och celebriteter, här finns lyx att frossa i utan att bli upptäckt. Fiji består av 333 öar, flera av dem privata och helt insynsfria, exklusiva resorter i världsklass. Fiji är känt för sitt kristallklara vatten, rev och exotiska växter. På Fijiöarna finns både regnskog och vulkaner. Några världskändisar som semestrat på Fiji är Tom Cruise och Katie Holmes, Nicole Kidman, Keith Richards och Penelope Cruz.


Även de kungliga systrarnas bröllopsresor var omgärdad av stort hemlighetsmakeri. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel firade sin smekmånad valde de också Söderhavet, paradisön Thaiti i juni 2010. Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill åkte på bröllopsresa till Seychellerna i Indiska Oceanen i juni 2013. Seychellerna är en ögrupp bestående av 118 öar varav 50 är korallöar. En före detta brittisk koloni som blev självständigt 1976, känd för sin magiska natur och vars viktigaste ekonomiska tillgång är lyxturismen.

Emma Bjurbom som jobbar på Söderhavsresor ger här sina tre bästa tips till bröllopspar som firar smekmånad på Fiji:
Hitta er egen ö där ni kan njuta av vita stränder, vajande palmer och fantastisk snorkling. Riktig söderhavsromantik utlovas!

01. Unna er att åka sjöflyg eller helikopter ut till er ö – ett fantastiskt sätt att se skärgården!

02. Se gärna mer av landet och spendera några dagar på huvudön. Här finns tät regnskog, byar att besöka och vacker natur att upptäcka.

03. Drömmer du också om en paradisö? Här är en lista från Womanitely.com över världens mest vackra öar, perfekta för härliga upplevelser för nygifta! Några av dem ligger närmare än du tror.

Malta
Rik på historia och kultur – och vacker. Här är vattnet kristallklart. Besöks av dykare från hela världen, tack vare att Malta är en fantastisk plats för dykning.

Filippinerna
Denna ö är vacker att besöka året runt. Filippinerna har över 7 000 öar, vilka alla är vackra på sitt eget sätt. Här är det utmärkt att exempelvis dyka eller klättra.

Australien

Kanske lite stor ö att ha med på listan, men värd att ta med, enligt Womanitely.com. Alla borde besöka makalösa Australien någon gång i livet.

Maldiverna
Maldiverna är en av de mest populära öarna för smekmånad. Här finns massor av lyxiga resorter, fantastiska stränder och ett hav med otroliga korallrev.

Kuba
Kuba är ett charmigt land i Västindien omgiven av klarblått hav, vita sandstränder och de bästa korallreven i världen. Inte minst har landet en rik historia att upptäcka.

Fiji
En ö som passar både den romantiska och äventyrliga resenären. Här kan ni till exempel surfa på storslagna vågor.

Japan

Japan är kanske inte det första land man tänker på när man hör ordet ”ö” eller romantik. Men faktum är att det är en ö – och så vacker att den passar på listan.

Greklands öar

Känd för sin antika historia och fantastiska öar är Grekland ett självklart val på listan över världens vackraste öar. Landet har över 1 400 öar, superpopulära bland turister.