Logo

Musik & underhållning

DJ Choco Canels bästa tips

DJ Choco Canel

Stockholm har alltid varit en stad rik på kreativitet och musikalisk mångfald, och mitt i denna pulserande scen finner vi Sandra Bergman Bellqvist, eller DJ Choco Canel som hon kanske är mer känd som.
Med över två decennier av erfarenhet som DJ och bokare har hon blivit en central figur inom stadens musikvärld.

Ett liv i musikens tjänst

Sandras musikaliska resa började i början av 2000-talet när hon först klev in i skivbåset på Bar Nada. Det var där hon inte bara hittade sin passion för att spinna skivor utan även sitt öde. Med tiden steg hon i graderna och blev musikansvarig på stället och började boka DJ:ar. I över ett decennium fortsatte hon att kalla Bar Nada sitt hem och skapade en dynamisk musikscen i hjärtat av Stockholm.

När send in the clowns föddes

Sandra Bergman Bellqvist bildade även tillsammans med sin parhäst, Erik Dellgren, den hyllade liveklubben “Send In The Clowns” på Pet Sounds. Klubben växte och flyttade senare till Debaser. Innan många av de akter som skulle bli kända för en bredare publik hade sitt genombrott, hade de redan stått på scenen på Send In The Clowns.

En egen väg

Efter några intensiva år beslutade Sandra att gå sin egen väg, fortsätta med DJ:ande och bandbokning. Sedan 2007 har hon helt ägnat sig åt sitt eget företag, Coco Transistor Event AB. Hennes egen liveklubb, “Coco Transistor Presenterar,” har funnit sin plats på många av Stockholms mest anrika scener och klubbar, inklusive Bar Brooklyn, Hilma, Lilla Hotellbaren, Södra Teatern, Mosebacke, Tranan, Maskineriet, Lydmar, Haymarket, med flera.

Musikansvarig

Sandra har inte bara stått bakom skivspelaren och bokat band, utan hon har även varit musikansvarig på några av Stockholms mest prestigefyllda scener. Hon ledde musik och konsertverksamheten på Fotografiska Museet i fem år innan hon tog över rollen som musikansvarig på Rival. Efter några år på Rival fortsatte hon sin bana på Dramatenbaren, där hon satte tonen för musikprogrammet.

Från klubbar till bröllop

Under de senaste åren har Sandra fokuserat sin energi på företagsevent, privatfester och bröllop. Hennes arbetsplats sträcker sig bortom Stockholms gränser, och hon har årligen DJ:at på hundratals evenemang. Hennes expertis sträcker sig nu även till att förmedla andra DJ:s och liveakter samt att hyra ut ljud- och ljusteknik. Med en djup förståelse av branschen och ett omfattande nätverk av kontakter, har Sandra positionerat sig som den som kan hjälpa dig att skapa precis den musikupplevelse du drömmer om. Hennes engagemang och kärlek till musiken har inte bara skapat minnen för henne själv, utan även för hundratals nöjda klienter runt om i världen. Det är tydligt att DJ Choco Canel är en passionerad hjärna i Stockholms musikscen som fortsätter att sprida glädje och skapa oförglömliga ögonblick med sin musik.

Vad är viktigast att tänka på när man planerar sin bröllopsmusik?

Bröllopsfester ska vara roliga och opretentiösa, igenkänning och guilty pleasures är ett vinnande koncept blandat med

nytt. Högt och lågt, gammalt och nytt - då blir det bra!

Vilken musik spelar du och hur mycket anpassar du efter bröllopsparet?

Jag träffar alla brudpar för att prata igenom dagen och ber alltid om en spellista med deras favoriter, inte för att spela varenda låt utan att få veta vad de tycker om. Sedan blir det alltid en blandning av låtar från listan och låtar som jag

tror/vet att gästerna kommer att gilla. Även om det är viktigt att brudparet ska vara glada och nöjda är huvudsaken att det blir ett bra dansgolv.

Hur gör du med låtönskemål?

Alla får önska, jag är där för brudparets och gästernas skull, men det är ändå jag som bestämmer vad som ska spelas

och inte. Jag är som ett filter, kan man säga. Bra önskningar spelas, dåliga gör det inte.

Hur länge spelar du på ett bröllop?

Vanligast är att jag är med från allra första början tills sista gästen dansar ut ur lokalen, ibland är jag med och sköter musik och mikrofoner redan vid vigseln om den sker i anslutning till festlokalen. Annars från minglet, under middagen och givetvis under festen! Fördelarna med att ha en erfaren DJ hela dagen är många, musiken hjälper till att rama in

tillställningen och man kan bygga stämning redan från start. Under middagen spelar jag bakgrundsmusik och hjälper jag toastmasterparet med jinglar till talare och sköter mikrofonerna vilket brukar vara uppskattat!

Vad kostar det?

Det beror helt på förutsättningarna, hur många timmar jag ska spela, hur lång resan samt hur mycket teknik som behöver tas med. Mellan tummen och pekfingret skulle jag säga mellan 12 000 - 40 000 ex. moms

Vilka är dina 3 bästa bröllopstips?

1. Musiken är så viktig för ett lyckat bröllop, överväg att lägga de där extra slantarna på att ha med en duktig DJ eller ett band som är med och sätter stämningen under dagen.

2. Oroa er inte över vad som kan gå fel, ibland blir det inte som man tänkt sig, vissa saker kan man helt enkelt inte styra över, men oavsett om regnet gjorde att vigseln fick hållas inne i stället för ute kommer ni att vakna upp som gifta dagen efter - och det är huvudsaken!

3. Ta in duktiga leverantörer som gör att ni kan släppa taget helt, det är er dag - låt andra ta hand om det praktiska! Ta in en duktig bröllopskoordinator som håller koll på alla detaljer som lyfter bröllopet till en högre nivå är det allra bästa, om man inte har den budgeten är det viktigt att ha duktiga toastmaster som man verkligen litar på så ni kan njuta av dagen!


Läs mer på chococanel.com