Logo

Fest

Det lilla bröllopet

Har ni också hakat på trenden med små bröllop?

Eller är det helt enkelt så att ni varit tvungna att skära ner på gästlistan. Det finns många anledningar till att ha ett litet och intimt bröllop. Inte bara för att prislappen sjunker drastiskt, utan också den personliga biten där det på ett stort bröllop kan vara svårt att få tid att prata med alla gäster. Här nedan får ni tips på vad som kan vara bra att ha i åtanke när ni planerar ert lilla bröllop.

Tänk personligt och intimt

En av storheterna med ett mindre bröllop, är att det upplevs mer personligt och ni som bröllopspar har mer tid till varje gäst. Vid middagen, när ni sitter ned tillsammans kan det vara kul att gå “laget runt” och låta era gäster att dela med sig av deras favoritminnen och stunder tillsammans med er. Om ni har tänkt att ha bordsplacering, kan ni också välja att göra namnkorten själva, med en spritpenna i t.ex. guldfärg och små vackra stickers.

Låt gästerna bestämma

Ett väldigt mysigt och uppskattat tips när det kommer till små bröllop, är att engagera gästerna i själva bröllopsfirandet. Har ni tänkt att ha en Spotifylista istället för ett band eller en DJ, så kan det vara en rolig grej att låta gästerna i förväg lägga till favoritlåtar på listan, så att era gäster någon gång under kvällen får dansa loss till just deras favoritlåt.

Skippa bröllopstårtan

En tårta med flera våningar är oftast för stor för mindre tillställningar. Om ni väljer bort bröllopstårtan, vill ni säkert servera någon annan sorts god dessert. Ett gott tips, som också är vackert för ögat är en amerikansk cheesecake med blåbär.

En enkel buffé med finess och stil

En buffé behöver inte bara vara till för stora tillställningar, utan passar även galant till ett mindre bröllop. Ett enkelt sätt att tänka gällande buffé är att det ska finnas mycket av varje råvara. Hellre att det är ett litet men utsökt buffébord. Ett exempel på ett lyckat buffébord är att ni serverar ostar och charkuterier till förrätten eller gott nybakat bröd med rödbetssmör, som ni kryddar med vitlök och exempelvis färsk timjan. Till huvudrätt kan vi rekommendera att både ha en vegetarisk och en kötträtt, med tillbehör och en välplockad sallad.