Logo

Fest

Rustik romantik - ett bröllopstema

Att ha ett tema på bröllopet har blivit en trend med åren

Ett tema kan gör vilket bröllop som helst mer unikt och speciellt. Ett bra tema beskriver er som par och framhäver era personligheter, favoritfärger, hobbies eller andra saker som definierar just er och ert liv tillsammans. Här tittar vi närmare på ett populärt tema just nu och djupdyker i hur ett rustikt bröllop kan se ut.

Vad innebär rustikt?

Den rustika stilen grundar sig i det lantliga och idylliska, och är på många sätt en motsats till det eleganta och urbana. Det lite mer lantliga faller många svenskar i smaken idag, och passar perfekt för ett bröllop utanför stan eller varför inte i Toscana?


Att sätta ihop temat

Ett bra sätt att börja är att göra en anslagstavla, gärna en digital sådan. Många sparar inspirationsbilder på till exempel Pinterest, men tänk då på att hålla er till ett och samma tema. Anslagstavlan kan hjälpa er med många av era svåra stilbeslut, och är ett bra sätt att hålla er till samma koncept, något som gör att era gäster hittar en röd tråd som löper genom hela bröllopet.

Rustika fest- och vigselplatser

Typiskt rustika platser är lantliga miljöer såsom svenska herrgårdar, ladugårdar och äldre trähus ute på landet. För extra lyx kan man även hitta många vackra platser med sjöutsikt. Rustika bröllop är generellt jordnära och personliga, något som också kan spegla sig i vigseln. Vigselplatsen kan då ligga nära vattnet eller under ett fint grönt träd vid en gräsplätt. Bröllopsmiddagen hålls med fördel inne i en lada eller på herrgård, men kan även hållas utomhus om vädret tillåter. Fina och unika bröllopsplatser för det rustika temat ligger ofta en bit ifrån stan, och det är därför viktigt att tänka igenom transporter och boende i god tid. Många lantliga ställen som går att hyra har paket med övernattning och catering.

Pyssla själva

Rustika dekorationer harmonierar vackert med naturen. Trä och gröna kvistar passar utmärkt till temat, som inte ska upplevas som perfekt och som därför gör sig bra för eget pysslande. DIY kan lätt sänka budgeten, medan det ändå ser helt magiskt ut. Ett tips är att använda eukalyptuskvistar, som är relativt billiga och väldigt enkla att jobba med, för att smycka festplatsen. Det viktiga för att hålla er till temat är att se till att det inte ser för plottrigt ut, och att använda er av enkla dekorationer, såsom ljusslingor, ljuslyktor, föremål i trä, glas, tunnor och blandade blommor. Använd er kreativitet!