Logo

Bröllopsfesten

5 bästa vinerna

Bästa vinet till bröllopet

Att välja vin till den mest speciella dagen kan kännas som ett projekt. Försök att tänka på vilken mat som kommer att serveras, och välj sen vinet baserat på menyn för att få till den perfekta smakupplevelsen på er bröllopsfest.

Det är också viktigt att brudparet faktiskt tycker om vad som serveras, så att stirra sig blind på rekommendationer. Andras åsikter behöver inte alltid vara det bästa utan testa er fram och välj något ni själva gillar.

Ett bröllop är det bästa och viktigaste tillfället för att tillbringa en skål. Därför behöver ni också ge bubblet en tanke. Champagne hör ju som alla vet till när det ska firas ordentligt, men champagne är också en väldigt exklusiv dryck och kommer därför också med ett mycket högre pris. Som alternativ kan ni också välja att skåla i någon ljuvlig och fräsch cava eller ett mousserande vin. Deltagarna känner oftast inte någon skillnad på mousserande vin och äkta Champagne, och bubblet kan även hällas upp precis innan gästerna ska avsmaka vinet och märker då ingen skillnad.


Topp 5: Bäst vin till bröllop

Vi har listat de bästa vinerna för bröllop, och med lite tur så kan ni med hjälp av den här listan hitta ett perfekt vin eller t.o.m flera perfekta viner för just ert bröllop.

01. Bodegas Gardel El Gran Botánico Cava

Ett mousserande vitt vin från Spanien som absolut är ett måste på en bröllopsfest. Passar utmärkt att använda som välkomstskål innan middagen ska börja.

Bodegas Gardel är ett familjeföretag med några av de bästa vingårdarna i Penedès. De har lång tradition av att skapa vin och med hjälp av ny teknologi skapar de unika ekologiska viner.

Målet är att producera ekologisk vin som respekterar miljön och som för smaken av naturen till vinet - naturliga viner. De använder inga kemikalier eller herbicider och har minimal påverkan på naturen genom att skapa en naturlig balans mellan växter och insikter.

Det här är en ljuvligt frisk cava som samtidigt är väldigt smakrik. Den ger dofter av päron och gröna äpplen. Den är torr, med smak av päron och äpple, samt lite citron. Vinet finns att köpa på systembolaget.

02. Saint Clair Vicar's Choice Barrel Chardonnay

På andra plats på listan av de bästa vinerna till bröllopet hittar vi ännu en chardonnay. Det här vinet är också från Nya Zeeland, och från samma producent som den pinot noir som kammade hem fjärde plats i tävlingen. Det här är ett fruktigt vin, med inslag av citrus och som ger en tydligt nötig karaktär av ekfat. Har ni tänkt servera en vegetarisk meny på ert bröllop så är det här det perfekta vinet till.

03. Diora La Splendeur du Soleil Chardonnay 2019

Till skillnad från de två föregående vinerna är det tredje vinet på vår lista ett vitt vin från Kalifornien, USA. Den är nyanserad och har en fruktig smak av gula äpplen, persika, grillad citron, vanilj, mango och kardemumma. Tänker ni servera fisk eller ljust kött på ert bröllop så kommer det här vinet att passa perfekt.

04. Saint Clair Origin Pinot Noir

Det här vinet kommer från Nya Zeeland och har vunnit priser världen runt. Med mjuka tanniner och smaker av mogna hallon, choklad, jordgubbar och körsbär. Det här vinet kan med fördel kombineras med lite sting. Druvan, pinot noir, är också lätt att kombinera, så du kommer få till en ljuvlig smakexplosion med diverse kött-, fågel och vilträtter.

05. Allesverloren Shiraz 2018

Det här Sydafrikanska vinet har en fruktig smak med karaktär av fat och toner av björnbär, lagerblad, lakrits, svartpeppar, hallon och choklad. Passar perfekt med en bröllopsmeny som baserats på lamm eller nötkött.

Bästa Champagnen till bröllop

Det finns många bra Champagner där ute, men måste man välja en Champagne till bröllopet så är Champagnen Bollinger ett bra val 529.

Om du vill att ditt bröllop ska vara något utöver det vanliga så kan du via Taysta boka en vinprovning med mousserande viner. Du kan boka en sommelier som kommer till ditt bröllop och bjuder på en champagneprovning för dig och dina gäster. Det kommer att kännas exklusivt och elegant, precis som man vill att ens bröllop ska kännas. Och det kommer att vara en oförglömlig upplevelse för både er och era gäster.