Recept: Annelie Mannertorn | Foto: Fredrik Birkler | ||||||||||||||||||
Bröllopsmuffins
|
||||||||||||||||||
![]() RECEPT för 50 personer ![]()
|
||||||||||||||||||
BAKA NÅGRA VECKOR INNAN BRÖLLOPET OCH FRYS IN: Ugnstemperatur: 200 grader (eller 160 grader för induktionsugnar). Ställ upp muffinsformarna på lagom avstånd på ugnsplåtar (tänk på att muffinsen sväller ut). Finhacka rosmarinen och chokladen. Smält smöret i en kastrull, häll i grädden. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta vetemjölet med bakpulver, vaniljsocker, rosmarin och vitchoklad. Häll omväxlande ned vetemjöl och vätskan i äggsmeten. Fyll upp muffinsformar till ungefär hälften. Obs! Provgrädda ett par muffinsformar med smet först. Kanske måste t.ex. ugnstemperatur och proportionen smet i formarna justeras. Grädda i 10-20 minuter – tiden varierar beroende på ugnen och storleken på muffinsformarna. Låt svalna. Så långt kan man förbereda! Kan ligga och vänta i frysen i flera veckor! |
||||||||||||||||||
![]() DAGEN FÖRE ELLER SAMMA DAG: Rör ihop ingredienserna till glasyren. Häll sist i försiktigt ev. färg i glasyren (olika fina färgnyanser finns att köpa på nätet och i köks- och hobbybutiker). Dekorera muffinsen, gärna på olika sätt så alla får välja sin favorit. När kristyren stelnat ställ upp de små bakelserna på en muffinsställning (finns att köpa på nätet), tårtfat eller kakfat med flera våningar. Om man vill ha en mer efterrättsliknande avslutning kan man servera vaniljglass eller vispad grädde med flor- och vaniljsocker till. |
||||||||||||||||||
|