Bröllopstårta
|
![]() |
TIPS inför tårtbaket: |
Förebered allt som går att förbereda innan du monterar ihop bröllopstårtan. |
Tårtan går att göra dagen före bröllopet. Förvara den i kylen under natten. |
Marsipan utanpå tårtan är oftast lättast att använda och ger ett bättre resultat för den ovane tårtbakaren. Spritsad grädde kräver mer. För hållbarheten är marsipan också bättre. |
Många gäster? Receptet går att dubbla. Gör då två tårtor eller använd en ställning i vilken du placerar olika storlekar på bottnar(annars blir det för tungt). Ställning finns att hyra på konditorier och cateringföretag. |
RECEPTET - gör så här: |
![]() |
DAGEN FÖRE MONTERING: Vaniljkrämen |
|
INGREDIENSER 8 dl grädde 1 st vaniljstång 250g äggulor 100g socker 2 dl mjölk 80g Maizena 50g osaltat smör |
|
DAGEN FÖRE MONTERING: Tårtbottnar (del 1) |
|
INGREDIENSER 1500g ägg 750g socker 500g vetemjöl (extra fint) 250g potatismjöl 20g bakpulver |
|
MONTERINGSDAGEN: Tårtbottnar (del 2) |
Skär ut 3 st runda bottnar med diametern 27 cm, 23 cm och 18 cm. Dela varje botten i 3 delar. |
MONTERINGSDAGEN: Kristyren |
||
![]() |
INGREDIENSER 7 dl florsocker 1-2 äggvitor 1 tsk vinsyra
|
MONTERINGSDAGEN: Dags att montera tårtan!För att det ska gå snabbt och smidigt att montera tårtan ska du se till att du inte har glömt vispa grädden, gjort kristyren och dekorationerna. Hur du gör rosorna och bladen visar vi här på bild. |
||
![]() |
|