Logo

Bröllopsfesten

Bröllopstårta 3 - recept

Recept enkel bröllopstårta

Bröllopstårtan piffas med levande blommor. Det är ett enkelt sätt att dekorera på,
men ger ett lyxigt intryck.

TÅRTBOTTEN (ca 10 bitar):
150 g mjukt smör
150 g socker
150 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
3 ägg

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda mjukt smör tillsammans med socker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om en liten stund efter varje ägg.
I en separat skål blandar du ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna i äggblandningen och rör runt tills smeten är jämn och fin.
Häll smeten i en smord bakform på 15 cm i diameter och ställ in i ugnen. Grädda i ca 50 min.
Under tiden tårtbotten svalnar kan du förbereda frostingen.

FROSTING:
400 g mjukt smör
450 g florsocker
1 äggula
2-3 msk mjölk
Vaniljextrakt efter smak
Ev. hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR:
Vispa upp mjukt smör i en hushållsassistent i ca 20 min tills smöret är vitt och pösigt. Blanda i florsockret lite i taget under omrörning på låg hastighet. Vispa i ca 10 min och tillsätt sedan äggulan och vispa ytterligare några minuter. Tillsätt till sist mjölk och vanilj efter önskad smak. Vill du färga frostingen tillsätter du hushållsfärg i önskad nyans.
När tårtan är sval kan du dela den i önskat antal delar och bred på frosting mellan lagren. Täck sedan hela tårtan med frostingen i ett tunt lager. Resterande frosting som finns kvar fyller du i en spritspåse och spritsar ut runt tårtan. Dekorera med färska blommor eller bär. Tårtan serveras i rumstemperatur och räcker till ca 10 bitar.