Logo

Bröllopsfesten

Bröllopstårtan - viktigt


Viktigt inför bröllopstårtan

En av bröllopets stora höjdpunkter är tårtan. Redan som barn insåg man hur viktig den var, det var ju den största tårtan man hade sett. Dessutom hade den ofta två små figurer på toppen, föreställande bruden och brudgummen. Det finns många saker att tänka på inför att man ska fixa tårtan till sitt eget giftermål och vi har skrivit ned de viktigaste punkterna för att hjälpa till.

Var ute i god tid

Det går inte att understryka hur viktigt detta är. Konditorer berättar ofta om folk som vill komma och beställa tårtan bara några dagar innan bröllopet – vilket leder till panik. För det första kan det ta väldigt lång tid att få dit alla detaljer på tårtan. För det andra kan det konditoriet man noga valt ut ha mycket beställningar just då. Så se till att beställ den tidigt, gärna en månad eller i alla fall några veckor i förväg. Den kända konditorn Mattias Ljungberg var ansvarig för prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllopstårta och berättade att minsta lilla detalj på tårtan kan ta väldigt lång tid att göra om för att få den perfekt.

Design och smak

Sedan ska man ju bestämma design på sin tårta och här kan det bli klurigt. Det finns otroligt många typer av tårtor när det kommer till både fyllning, utsmyckning och smak. Börja med att dubbelkolla hur många som ni har bjudit in, så ni har en uppfattning om tårtans storlek. Bestäm er för hur många lager tårtan ska ha och hur den passar in på just ert bröllop när det kommer till både tema och er egen klädsel. Av tradition ska brudparet ta den första biten av tårtan, och därför vill man gärna att den ska matcha med själva paret. Man rekommenderas att boka in en konsultation med konditoriet för att diskutera fram rätt design samt provsmaka sig fram till den smaken som man vill att tårtan slutligen ska ha.

Sätta dit en egen prägel

Det kanske viktigaste av allt kvarstår dock. Man måste ju så klart sätta en egen touch på tårtan. Det finns många bra sätt att göra det på. Har brudparet en gemensam kärlek för choklad? Kanske finns en perfekt bild på dem tillsammans som man kan jobba med?En hobby som utövas tillsammans skulle också kunna passa in bra. Fråga er konditor då han är experten på vad som kan göras och inte göras. Man bör beställa tårtan på ett ställe där de tycker det är kul att göra dem och som man får en bra känsla av. Service och flexibilitet är ett måste när det kommer till att göra en bra bröllopstårta.