Logo

Skönhet & hälsa

Hur väljer man bröllopsfrisyr?

Hur förbereder man sin bröllopsfrisyr?

Innan du bestämmer dig för vilken look du ska ha på håret när ni gifter er, är det bra att tänka på vad som är viktigt för just dig. Vad trivs du bra i, och hur du vill minnas er stora dag! Det finns många urval för dig som ska gifta dig på sommaren. Oavsett om du vill vara stilren, eller väljer en klassisk, trendig, eller bohemisk håruppsättning, så är det viktigaste att du känner dig vacker och bekväm. Tänk på att ert bröllop är en upplevelse som ni aldrig kommer att glömma!

Välj rätt hårstylist!

Att välja rätt frisyr är en väsentlig del av brudutseendet. Det kan vara en utmaning att hitta rätt hårstylist, men det lönar sig med noggrann research. Beskriv dina önskemål på ett tydligt sätt, ifall du ska ta hjälp av en stylist. Då blir det enklare för stylisten att uppfylla dina förväntningar. När du har kommit fram till vilken stil du vill ha, är det dags att boka tid för provuppsättning. Tänk på att du ska komma bra överens med stylisten, så att du har någon som möter, och förstår dig.

Uppsättningar som passar de flesta

Här har jag samlat ett par drömmiga bruduppsättningar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bröllopsfrisyren. För dig med långt, eller kort hår, eller till dig med färgat hår som vill matcha färgton med brudbukett

En tidlös look

Dessa looks är alltid trendiga, och väldigt populära på sommaren. Från långa och lösa vågor till glamorösa lockar som passar varje ansiktsform, hårstruktur och längd.

Prova din uppsättning

Att låta proffsen beskriva sina tankar och idéer, brukar ge ett bra resultat. Oftast skräddarsyr din hårstylist en brudfrisyr som passar din ansiktsform, hårkvalitet, och stil som ska hålla under hela dagen och kvällen. Prova gärna din brudfrisyr med den makeup du ska ha, i lugn och ro före din bröllopsdag – på så sätt, kan du justera eventuella brister, och hinna se över fler alternativ. Bröllopsdagen är absolut inte rätt dag att prova sin uppsättning på, det är dagen där du ska känna att du och allt omkring dig är tipp topp!

På bröllopsdagen

Undvik stress i den mån det går. Se till att det finns en bra planering, och boka tillräckligt med tid i programmet för styling. Många saker, t.ex. bruduppsättning, makeup, och foto brukar dra ut på tiden. Därför är det bra med extra utrymme på varje punkt, speciellt om du vill njuta av en champagnefrukost och dagen i stort!

Detaljrika frisyrer

Små, eller stora blommor passar perfekt till den romantiska hårstilen, och kan göras i olika stilar om man vill framhäva till exempel flätor, eller lockar. Det går jättebra att para ihop blommor i håret med en mängd olika brudklänningar, och ett tips är att ha en naturlig makeup till, dock helt beroende på vad du vill ska framhävas.