Logo

Skönhet & hälsa

Lyft fram dina ögon

Man brukar ju säga att ögonen är själens spegel, och att varje iris är unik, så här kommer en guide i hur du allra bäst framhäver dina ögon.

Om du har blå ögon brukar man rekommendera att du ska satsa på kontrastfärger i varma toner, som guld, orange, koppar och svagt rosa, för att få ögonen se riktigt blå ut. Du kan också prova att lägga en blå eyeliner längs med fransraden. En blå ögonskugga har däremot en tendens att ta över och ge intrycket av att ögonen har tappat färgen.

Du som har gröna ögon klär extra bra i lila ögonskugga, eftersom gröna ögon ofta har lite gult i sig. Rödbruna skuggor framhäver också din ögonfärg väldigt fint, och det kan även vara jättesnyggt med ett rött läppstift om du är grönögd. Om du har ögon som har lite rött i sig, prova gärna en grön ögonskugga. Grönt är en färg som överhuvud taget brukar passa väldigt bra ihop med bruna ögon.

Du som har inslag av gult eller guld i ögonen passar väldigt bra i lila ögonskugga, vilket beror på att den lila färgen kontrasterar mot det gula och får det att synas mer.Har du orange som inslag i ögonen? En av de bästa färgmatchningarna om du vill framhäva det orange är att sminka dig med blått.