BröllopsGuiden
10 jun 2008 23:03       6 svar    2325 klick

Vad ska man bjuda till välkomstdrinken?

lindah.j
Antal inlägg: 20
Loggade in: 03 sep 2009
Utloggad
Hej! *hmm* Jag sitter och funderar på vad vi ska bjuda på till välkomstdrinken. Själva Buffén ska vara Medelhavsinspirerad med Grillad fläskytterfilé och potatisgratäng.
Tänkt ha nån slags snittar av t.ex tunnbröd med nån philadelphiaost smaksatt med soltorkad tomat.....???????
Är det någon som har nåt intressant tips till oss? Skriv ner det snälla!!!!
Jag brukar kunna ge andra tips men nu är det idétorka!
Ca 100 pers.
(Vi ska gifta oss 30 augusti)
kram
marfa522
Antal inlägg: 331
Loggade in: 08 dec 2008
Utloggad
Skrivet 10 jun 2008 23:05
Kör ni på medelhavstema tycker jag att ni ska köra med ozo och citron jucie! Sen kan man ju själv välja hur strak den ska vara.
Och gillar man inte ozo så kör med vodka och citronjucie (alternative om man hittar citronläsk)
lindah.j
Antal inlägg: 20
Loggade in: 03 sep 2009
Utloggad
Skrivet 10 jun 2008 23:12
Tack för drinktipset.
Tänkte mer på vad man ska ha till drinken. Att äta, alltså.
Typ snittar.
marfa522
Antal inlägg: 331
Loggade in: 08 dec 2008
Utloggad
Skrivet 11 jun 2008 09:11
Ah, dumma mig! Läste väl inte så noga så sent på kvällen :P

Tortilias, salami och smält mozsarella. Skär i snittar. Granera med någon krydda typ oregano.

Eller mini grekiska köttbullar (är oftast avlånga och inte runda). Kommer inte ihåg vilka kryddor som ingår med sök på nätet så hittar du säkert något recpet.

Grillad hallumi tärningar.

Fetaost tärningar.

Oliver.
Balcaz
Antal inlägg: 231
Loggade in: 12 apr 2010
Utloggad
Skrivet 11 jun 2008 14:48
Låter väldigt gott med osten & soltorkad tomat ! Här kommer några Ex på fler fyllningar : saltrulle+pepparrotsvisp, pastej+bostongurka, philadelfiaost+något färskt kryddgrönt, rökt kött+cremefraiche blandat med lite hjortronsylt (det får inte bli för sött)
Detta med tunnbrödssnittar var uppskattat av våra vänner.
Lycka till med valet !
lindah.j
Antal inlägg: 20
Loggade in: 03 sep 2009
Utloggad
Skrivet 11 jun 2008 21:20
Tack för tipsen!
Får provbaka lite av varje tips ni gett mig. Tack!
Hade tänkt göra hela menyn, så man vet vad som upplevs.
Tycker det ska bli spännande.
Kom gärna med fler tips!
Kram
Lena78
Antal inlägg: 92
Loggade in: 19 aug 2009
Utloggad
Skrivet 12 jun 2008 09:18
Varför inte bara nåt super enkelt.

Grizzini pinnar med lite parmaskinka virat runt om som man ställer i glas.

lite olika pesto sorter (oliv,soltorkad tomat osv) som man bara ställer fram på ett bord så får gästerna själva gå dit och bre på det på sin lilla brödbit (finns jättegoda små hårda bröd som är lite salta typ kex har glömt vad dom heter)

Snittar är ju kanon, min favo är med rökt lax, philadelpia gärna gräslöksmak och lite grönsallad för utfyllning.

Kör du medelhavs så varför inte bara köra lite enkel Tapas,

Oliver, fetaostfylld pepperoni, ostbitar osv finns färdiga små brickor att köpa på ICA.
Det är alltid mysigt med lite plock men SKIPPA VITLÖKEN hihi
Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!