BröllopsGuiden
11 sep 2009 13:51       3 svar    2746 klick

Alkoholfri fest? Någon med bra tips?

Ulrikamattias
Antal inlägg: 6
Loggade in: 23 aug 2011
Utloggad
Hej!
Vi funderar på att ha ett bröllop utan alkohol. Vår fundering är att ha bröllopet i kyrkan och sedan ha ett finare tårtkalas i församlingshemmet eller om vi hittar nån mysig lokal inom rimligt avstånd. Ev funderar vi på om man kan ha lite mingel med snacks efter tårtkalaset för att man ska hinna umgås ordentligt.
Är det någon som har erfarenhet av ett sånt bröllop och kan ge synpunkter? Vi vill ju att det ska vara ordentlig fest men vill undvika suparfesten som det ju gärna blir om det bjuds på alkohol. Middag utan alkohol känns inte som ett alternativ heller då folk är för ovana och säkert skulle bli stressade och nervösa av det?? Eller?
Tacksam för tips och ideer!

/Ulrika
Brownie&Mary
Antal inlägg: 16
Loggade in: 15 dec 2010
Utloggad
Skrivet 18 okt 2009 20:52
Vi ska faktiskt har ett alkoholfritt bröllop och det känns okej. Det är säkert ovant för många, men vi vet också att många i släkten skulle uppskatta det. Jag har varit på flera alkoholfria bröllop som varit mycket trevligare än dem med alkohol. Men jag förstår precias hur du känner. Jag tycker nästan det känns lite pinsamt att säga att det alkoholfritt.

men vi har bestämt oss för att detta ska bli den roligaste bröllopsfesten nånsin, med eller utan alkohol! Det blir vad man gör det till, eller hur? Vi satsar på ett superbra värdpar som kör massa aktiviteter och spexar så att folk inte kommer känna "här brukar det väl serveras alkhol" utan att man har roligt ändå=) Hoppas det funkar!
Salor
Antal inlägg: 6
Loggade in: 04 sep 2023
Utloggad
Skrivet 04 sep 2023 04:14

Det låter som en fin idé att ha ett alkoholfritt bröllop, och det finns definitivt sätt att göra det minnesvärt och festligt. Ett tårtkalas följt av mingel med snacks är en utmärkt idé för att främja socialt umgänge. Ni kan också överväga att ha alkoholfria alternativ till drinkar och mocktails för att ge gästerna en festlig känsla utan alkohol. Se till att det finns gott om mat och dryck för att hålla gästerna nöjda. En bra spellista och några underhållningsaktiviteter kan också bidra till att skapa en festlig atmosfär. Viktigast av allt är att det är er dag, så gör det på det sätt som känns bäst för er och era gäster! Lycka till med ert bröllop!

 

dreadhead parkour

victorpatrick
Antal inlägg: 7
Loggade in: 28 nov 2023
Utloggad
Skrivet 31 okt 2023 09:36

Det finns utan tvekan metoder för att göra ett alkoholfritt bröllop minnesvärt och glädjefullt, vilket får det att låta som en fantastisk idé. Ett utmärkt sätt att uppmuntra till umgänge är att fira tårt och sedan mingla över förfriskningar. För att ge deltagarna en festlig atmosfär utan alkohol kan du också tänka på att erbjuda alkoholfria drycker inklusive mocktails. För att hålla gästerna nöjda, se till att det finns ett överflöd av mat och dryck. En festlig stämning kan också skapas med hjälp av några underhållande aktiviteter och en fantastisk sång. Kom framför allt ihåg att det är din dag, så njut av dig själv och dina gäster till fullo! Önskar dig lycka till på ditt bröllop!

tunnel rush 

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!