BröllopsGuiden
07 jun 2011 21:57       4 svar    2097 klick

Ska man bjuda reportagefotografen på middagen?

Solinda
Antal inlägg: 95
Loggade in: 06 jun 2013
Utloggad

Vi planerar att anlita en fotograf för bröllopsbilder i reportagestil, vilket innebär att fotografen kommer att följa oss under större delen av dagen. Och plötsligt har det slagit mig att även en fotograf behöver mat under tiden.

Hur fungerar detta? Någon som vet?
Ombesörjer han själv för den mat han vill ha?
Eller förväntas vi som brudpar stå för maten och då även bjuda honom på bröllopsmiddagen?

 

LinaPyret
Antal inlägg: 21
Loggade in: 03 okt 2012
Utloggad
Skrivet 09 jun 2011 09:19

Tycker det är en bra gest att bjuda honom på mat.

Det förväntas kanske inte, men det kan verka snålt också.

Om ni ska ha 3 rätters eller liknande så räcker det att han iaf får huvudrätten. Så han får i sig något och orkar jobba hela dagen.

Du vill gärna ha en sån person på topp hela tagen så han kan prestera sitt bästa.

För det är ett tungt jobb faktisk att vara fotograf, även om många inte tror det. Man kan aldrig slappna av och "bara" ta bilder. Skulle rekommendera dig att även fixa en liten macka och dryck som han kan ta innan själva festen.

Se alltid till att personer som jobbar för dig mår bra, för då gör dem ett mycket bättre jobb.

Anna BröllopsGuiden
Antal inlägg: 324
Loggade in: 08 nov 2023
Utloggad
Skrivet 12 jun 2011 14:37

Intressant fråga som de flesta bröllopspar funderar på. Ni behöver inte bjuda fotografen på mat, även om det är trevligt förstås. Det bästa är att planera tillsammans med fotografen hur detta med maten för hans/hennes del praktiskt ska ska gå till. Det kan variera mycket vad som fungerar bäst. Men ni behöver som sagt var inte bjuda på mat eller bröllopsmiddag, men ibland är det enklast om fotografen får samma mat som gästerna, eller i vart fall från samma restaurang. Kanske kan fotografen äta lite enklare mat bakom "kulisserna" och att ni står för detta? Ställ helt enkelt frågan "Hur har du tänkt göra med lunch/middag för egen del" så får ni besked om hur den som fotar vill göra.

Solinda
Antal inlägg: 95
Loggade in: 06 jun 2013
Utloggad
Skrivet 13 jun 2011 18:38

Tack för era svar!

Vi har väl resonerat lite så som ni skriver och det är klart att det är bäst att vi pratar med fotografen om hur han brukar/vill göra. Det är bara ett tag kvar innan han har tid att träffa oss och planera och dessa funderingar bubblade upp i samband med att vi pratade om bordsplacering... =)

Tina G
Antal inlägg: 140
Loggade in: 03 feb 2015
Utloggad
Skrivet 15 jun 2011 16:09

När jag gifte mig 2004 så hade vi en fotograf som följde oss hela dagen och tog bilder i reportagestil.

Då vi ville att fotografen skulle vara beredd hela tiden så var det enklast att fotografen åt samma mat som oss och fanns i samma rum men hon satt inte vid middagsbordet utan lite avskild men ändå så att hon inte missade något.

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!