BröllopsGuiden
02 dec 2011 01:02       2 svar    3781 klick

Vilda blommor

pebbex
Antal inlägg: 51
Loggade in: 13 maj 2012
Utloggad

Tänkte ha en bukett som verkligen speglar mig/oss! Och efter en hel del funderande har jag kommit fram till att vilda blommor kommer bli mitt/vårt alternativ! En helt enkel egenplockad bukett, med ett sidenband om kanske? Men jag är lite osäker på vilka blommor som blommar i mitten på maj? (19:e gifter vi oss) Vårt färgtema är svart, vitt o grönt. Hade velat ha Liljekonvalj, men växer de då? Lr är dom fridlysta kanske? Vad har ni för tips o kunskaper om detta?

Mvh

fizz
Antal inlägg: 15
Loggade in: 09 aug 2012
Utloggad
Skrivet 02 dec 2011 18:43

Det beror på vart i sverige du bor och hur tidig/sen våren är.

Det är nog olika i olika landskap om den är fridlyst eller inte. själv har jag liljekonvalj i rabatten och dom blommar här uppe i norrbotten kring juni, lite för midsommar. inte nå mycket före det. (om det är en hygglig vår/för sommar)

Men kanske kan du driva upp dom inne så dom hinner komma i tid? eller beställa från en blomsterhandel som tar in dom från växthus eller annat land.

Jag hade bla liljekonvalj från holland när vi gifte oss på nyårsafton.

 

elljay
Antal inlägg: 66
Loggade in: 07 nov 2011
Utloggad
Skrivet 06 dec 2011 13:23

Liljekonvalj är bara fridlyst i vissa delar av landet (Öland, Kalmar, Kronoberg, Stockholm och Södermanland)... Jag såg på Wikipedia att de blommar tidigast i Götaland så det kanske kan funka om du bor söderut.

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!