BröllopsGuiden
ÄMNE I FORUMET: Familj Starta ny tråd
10 jan 2012 00:16       3 svar    4547 klick

Hjälp! Nytt efternamn? Läskigt!

pebbex
Antal inlägg: 51
Loggade in: 13 maj 2012
Utloggad

Hua, dagen i maj närmar sig mer o mer för varje dag! Det börjar bli pirigt. Hur som. Efternamn! Hur gör ni med det? Både jag o sambon har avnliga son-namn. Sambons namn vill ingen av oss ha (av olika anledningar) mitt känns trist. Så funderade vi på att ta ett "eget" sas. Men det känns oäkta på nått vis, oäkta o ganska dyrt om jag ska vara ärlig. Så då började vi fundera på alternativ. Det vi kom på var att jag tar min mammas flicknamn som är Vestman. Inte så spännande kanske (men så mkt ovanligare än Westman faktisktWink) Hur som så känns det som ett fint sätt att hedra min bortgångna mormor oxå. Så det verkar som det blir så att jag tar det o så tar sambon det m när vi gifter oss. Men nu då? Hjälp! Känns som jag ska byta ut mig själv! Jag har ju alltid hetat det jag heter! Säger mitt namn ihop m Vestman o det känns så främmande! O så börjar jag tänka på vad "alla" ska tycka. Sviker jag min pappa då när jag väljer mammas namn framför hans? (har iofs en bror som fört sitt namn vidare, men ändå)

Är jag ensam om dessa "knäppa" tankar/funderingar?

Zarios
Antal inlägg: 60
Loggade in: 07 apr 2013
Utloggad
Skrivet 10 jan 2012 07:39

Vi löste det genom att ha samma efternamn som början. Så jag kommer ha dubbelnamn.. ;)

Dock tycker jag att det är ett tråkigt namn och jag hade gärna bytt men T är HELT (läs extremt emot) att byta till nått helt annat.

Frida
Antal inlägg: 231
Loggade in: 20 mar 2017
Utloggad
Skrivet 10 jan 2012 10:22

Jag har bytt två gånger: första gången när jag gifte mig (fick då ett lättare efternamn) och andra gången till ett påhittat namn (för att vi blev brevhotade av en galen politiker som misstog oss för en annan med samma namn). Visst känns det annorlunda men jag vande mig fort :) Det viktiga är att man själv är nöjd med nya namnet.

Solinda
Antal inlägg: 95
Loggade in: 06 jun 2013
Utloggad
Skrivet 10 jan 2012 21:42

Vi har haft en segdragen namndiskussion...

Min sambo som i och för sig inte är så värst glad i sitt (fina) efternamn ville inte ta mitt som var för "flummigt". Jag, som redan bytt efternamn 3 gånger, var inte så pigg på att byta igen. Men eftersom jag samtidigt tycker det är viktigt att vi heter samma kunde jag tänka mig att ha dubbelnamn för att inte behöva byta helt och hållet. 
Detta vände och vred vi på åt en massa olika håll!!! 

Nu har vi äntligen kommit fram till ett beslut, och det genom att min älskade vande sig vid tanken och accepterade mitt efternamn - det namn som jag valt själv och som bara jag och min ena son heter just nu. 

Och det känns faktiskt mycket mer läskigt än alla de andra gångerna jag själv bytt namn. Man vänjer sig vid sitt nya namn relativt fort, även om det känns ovant till en början. 

Lycka till alla namnbytare! =)

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!