BröllopsGuiden
26 apr 2012 11:48       2 svar    1182 klick

kritvitt = konstigt?

lisis
Antal inlägg: 36
Loggade in: 05 jul 2012
Utloggad

Hej!

Ville bara dela med mig av mina erfarenheter när det gäller att välja en helt vit klänning. På flera ställen har jag blivit bemött som om det vore något konstigt med det.... Kommentarer som " Det är väldigt ovanligt", " vitt blir faktiskt väldigt hårt mot huden", " Har du sett hur en kritvit klänning ser ut??" etc etc.

Förstår inte detta, jag gillar inte gräddvitt, passar inte i det, har gjort en färganalys som säger att jag ska ha kritvitt och INTE naturvitt. Detta är ju helt naturligt vad gäller vanliga kläder men när det kommer till brudklänningar är det som om alla ska gå runt i gräddvitt. Fattar ingenting men klart är iallafall att en del butiksbiträden borde vara mer smidiga...

Samma problem uppstod när jag skulle hitta helvita skor- fanns ej att få tag i, gav upp och köpte silverfärgade istället, supersnyggt det med!

Någon som har liknande upplevelser?

 

Anna BröllopsGuiden
Antal inlägg: 324
Loggade in: 22 jan 2023
Inloggad
Skrivet 29 apr 2012 14:54

Det handlar kanske om att man i butikerna är inställd på att de flesta vill ha creme och då finns ett större urval av klänningar vilket underlättar samt att det de säger stämmer för de flesta. De vill bara hjälpa till, men det är klart att du har rätt att välja det du vill ha utan att ifrågasättas.   

Lovisa
Antal inlägg: 233
Loggade in: 04 maj 2020
Utloggad
Skrivet 07 maj 2012 12:59

Jag har sett en hel del kritvita brudskor på svenska e-butiker i alla fall.

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!