BröllopsGuiden
27 maj 2012 16:51       8 svar    4280 klick

Att ha eller inte ha??

MrsEngblom
Antal inlägg: 4
Loggade in: 04 dec 2013
Utloggad

Är det ett måste? Att ha brudbukett??

Jag har hittils inte tänkt att jag ska ha det, dock vet jag ju att "alla andra" har det så känns som en oskriver lag därför jag frågar er, någon som inte haft och kan dela med sig av tips/funderingar/erfarenheter?!

främst av två anledningar: kostnaden, men framförallt vill jag att min klänning ska synas och inte skymmas av blommor!

OM jag mot förmodan skulle ha bukett så skulle jag välja en enkel variant som man kan ha liggandes över armen, hoppas ni förstår! Något i stil med tre liljor med blad och lite småplock, alltså en väldigt enkel kreation som inte tar upp så mycket yta..

Tacksam för era åsikter!

Myran73
Antal inlägg: 88
Loggade in: 30 maj 2013
Utloggad
Skrivet 27 maj 2012 20:34

Det har jag aldrig ens funderat på.. för mig är det en sak som hör till :)

Men vill man inte ha så ser jag inte varför man ska ha det. Tycker det är upp till var och en.. vi var på ett bröllop i november där bruden hade ca 6-8 kallor liggandes över armen. Det var kanonfint om man inte vill att buketten ska "ta över" :)

Min brudbukett beställde jag i veckan och har oxå fasat lite över kostnaden men den hamnar på 500-700 kr så det tyckte vi var jättebra.. det blir nejlikor och orchideer och hjärtan på tråd.. :) sen beställde vi bordsdekorationer, corsage och lite murgröna och det blev max 1500 kr för ALLT... Laughing Det var helt efter vår budget!

Om du säger till floristen vad du tänker och vill så tror jag du kan få precis det du vill till det pris du vill :)

 

Lycka till!

MrsEngblom
Antal inlägg: 4
Loggade in: 04 dec 2013
Utloggad
Skrivet 27 maj 2012 20:58

Ja det var ju inga stora slantar Smile

Orkideer är ju så vackert med, vad gäller bordsarrangemang så har jag tänkt att vi skulle plocka de blommor som finns tillängliga i naturen är ju i Juli som vi gifter oss så känns som om det finns en hel del Wink

Nu kanske man är sent ute med floristen?

Får kolla upp det med dem vad det kan tänkas landa på, det jag som sagt har oroat mig över är att det ska vara ivägen för klänningen, men samtidigt så kanske det är konstigt om man inte har något att hålla i???!

Frida
Antal inlägg: 231
Loggade in: 20 mar 2017
Utloggad
Skrivet 28 maj 2012 09:48

Det finns vissa som väljer en liten blomboll som hänger från armen och då skyms inte klänningen.

 

Tini87
Antal inlägg: 5
Loggade in: 16 jul 2012
Utloggad
Skrivet 30 maj 2012 11:35

Måste bara säga att förra året var vi på min fästmans systers bröllop. När dom gått in och stod framme vid alltaret så viska hon åt brudnäbben som sedan gick iväg och kom tillbaka med hennes brudbukett som hon hade glömt ute i hallen. Och jag kan säga att jag hade ingen tanke på att hon inte hade nån brudbukett. Så jag tycker man får göra precis som man vill :)

Jag ska ha en bukett, väldigt enkel med röda rosor och lite grönt Jag prata med floristen för ca 1,5mån sen och de sa att jag skulle komma in senast 2 veckor innan och beställa. Men om man vill ha lite mer ovanliga blommor så tog det ca 3 veckor :)

MrsEngblom
Antal inlägg: 4
Loggade in: 04 dec 2013
Utloggad
Skrivet 30 maj 2012 15:35

Tack för ditt svar! och jag tror det Är som du sÄger att det inte Är nÅgot man mÄrker av...ursÄkta mina stora bokstÄver Är telefonen som gÖr sÅ. 

vad bra dÅ vet jag hur lÅng tid dem behÖver pÅ sig om jag Ångrar mig!

men vad tycker ni om brudgummen dÅ? ska han ÄndÅ ha blomma eller inte?

Tini87
Antal inlägg: 5
Loggade in: 16 jul 2012
Utloggad
Skrivet 30 maj 2012 21:42

Min blivande ska ha blomma och som han sa själv blir det mer högtidligt med bomma. Annars blir han lika "vanlig" som de andra herrarna i kostym :) Så jag tycker nog att han ska ha blomma :)

MrsEngblom
Antal inlägg: 4
Loggade in: 04 dec 2013
Utloggad
Skrivet 31 maj 2012 11:07

Mysepyse: I hear you Cool lite så är jag med, men tänkte när jag har pappa att först hålla i och sen maken så kanske det går bra ändå Wink

Tini87: Håller med där, problemet var att de var min blivande som sa att han ej vill ha...Försökte förklara det som kanske du menar också att det "ska" vara så Tongue out Men får kolla med han igen...

 

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!