BröllopsGuiden
ÄMNE I FORUMET: Relationer Starta ny tråd
18 okt 2013 21:05       1 svar    3182 klick

Kalla fötter

Betty84
Antal inlägg: 18
Loggade in: 01 nov 2013
Utloggad

Hej alla blivande brudar!

Jag och sambon/fästmannen har varit ett par i snart 3 år. Nu planerar vi inför bröllopet nästa sommar. 

Vi har hast ett stormigt förhållande periodvis under de här 3 åren med mycket bråk och svartsjuka fr min sida. Detta beror på dåliga erfarenheter med ex och jag jobbar på det. Min nuvarande har aldrig gjort ngt dumt mot mig. 

Tidigt i planeringen av bröllopet sa han till mig att han vill gifta sig med mig, han älskar mig och har bestämt sig, men att han har kalla fötter. Just för att han är rädd för att jag efter att vi är gifta kommer gå tillbaks till den människan jag var innan. Dvs sjukt svartsjuk. 

Då är frågan, hur ska jag hantera detta? Jag ser fram emot bröllopet och planerar (han är också delaktig i planeringen), men så fort jag tänker på hans kalla fötter blir jag livrädd! Tänk om allt är klart inför bröllopet och han nån månad eller vecka innan säger att han inte klarar av att gifta sig med mig?

Jag har sån ångest vissa stunder att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Uppskattar alla råd och tips ni kan komma med!

Betty84
Antal inlägg: 18
Loggade in: 01 nov 2013
Utloggad
Skrivet 18 okt 2013 22:21

Tack för ditt svar :)

Ja jag kan ha ett jävla temperament ibland :)

Försöker dock så gott det går att dämpa det. Har även en terapeut jag pratar med regelbundet, för att försöka bearbeta gammalt som ligger och gror (ex bland annat). 

Satte mig med sambon i soffan för en stund sen och pratade. Han säger att han har kalla fötter men att han vill detta och har bestämt sig (precis som jag skrev i inlägget ovan), och han är mer orolig över hur vi ska få ihop alla pengar i tid, och inte så mycket över att han har kalla fötter. Även om de tankarna finns, men det är inte dem han koncentrerar sig på.

Jag får väl ta det lugnt, fortsätta med planeringen och hoppas att allt går bra om 8 mån.

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!