BröllopsGuiden
06 maj 2014 14:27       2 svar    3018 klick

Meldersteins herrgård

Chippie
Antal inlägg: 1
Loggade in: 01 maj 2015
Utloggad

Någon som har erfarenheter från Melderstein att dela med sig av? Hur var maten osv. Funderar på att ha bröllopsfeten där.

hauta
Antal inlägg: 1
Loggade in: 22 sep 2015
Utloggad
Skrivet 22 sep 2015 22:01

Hej en recencion av oss som gift sig på Meldersteins herrgård 2015.

Lycka till med planeringen alla!

 

Vi hade bröllop på Meldersteins Herrgård sommar 2015. Vi hyrde hela herrgården över helgen med alla skrymslen och vrån. Herrgården är jättefin med individuellt inredda rum med äldre stil. Utanför rinner en å som tillsammans med brukslämningarna i aspskogen bidrar till en unik miljö för fotografering och skönt häng.

Kapellet var är enkelt men funkis och med ett jättefint panoramafönster bakom altaret som vetter ut över fälten och skogarna.

Man kan hyra herrgården och fixa allt själv alt catering/köpa in tjänster från annat håll. Vi valde tidigt att ta för- och huvudrätt av herrgården till bröllopsfesten. Men lämnade val av mat från menyn alt eget förslag till efter provsmakning på herrgården.

Kontakten med herrgården gjordes främst via mail (snabba svar) och några telefonsamtal. Och löser man hemsidan så är/verkar de väldigt öppna för förslag. Men från början så möttes varje ”eget” förslag med knorr och en vilja av dem att styra tillbaka en på deras spår med motiveringen ”såhär brukar det var och vi har gjort hundratals bröllop”. Ex så ville vi ha en varm förrätt och det var ok efter diskussion men helst inte då det skulle dra ut på middagen. Senare när vi veckor innan bröllopet skulle spika en modifierad förrätt från menyn och då diskuterar priset för den så bemöts en fråga på prissättningen med att den varma förrätten inte hade vart ett alternativ och att de, om vi valt den hade tackat nej till den biten! Att spela det kortet veckor innan bröllopet känns bara som att visa vem som sitter med trumf?!

Maten på bröllopet som de tillredde smakade jättebra, men den fick en lite sur eftersmak när man vart tvungen att klinch och stryka medhårs för att hålla en hanterbar stämning med ägarna under vistelsen. Samma gällde när kvällen skulle gås igenom med hovmästaren som även denne hade en minst sagt bestämd plan. Serveringen under kvällen flöt på bra, men med en stressad hovmästare som plöjde fram och mer eller mindre tyckte att gästerna skulle vara beredda när han kom. Mycket märkligt när man jobbar i en serviceposition. Han skulle tagit efter den inhyrda resursens sätt att bemöta gästerna. (Tips)

Servicen är som sagt det som tar ner slutbetyget. Svårjobbade och fyrkantiga. Så skall man ge lite poäng 1-5 så får de följande:

Miljö/läge: 4

Rum: 4

Flexibilitet i hyrpaket: 4

Service: 2

Så tänker ni köra på det paket som de erbjuder och inte välja ”eget förslag” så lär det bli super, men annars så får ni nog ladda med en hel del tålamod och diplomati.

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!