BröllopsGuiden
ÄMNE I FORUMET: Relationer Starta ny tråd
20 aug 2014 09:18       4 svar    2780 klick

Val av tärna!

Love44
Antal inlägg: 3
Loggade in: 20 jul 2015
Utloggad

Hej!

Det är lite mindre än ett år kvar tills vi ska gifta oss och jag funderar fram och tillbaka på det här med tärna/tärnor.. Jag hoppas att någon av er kan komma med lite goda råd :) 

Innan vi bestämde att vi ska gifta oss har jag alltid haft klart vem som skulle vara min tärna, min barndomsvän som står mig otroligt nära! Nu när det verkligen är dags att välja så är hon fortfarande mitt självklara val MEN, hon bor i ett annat land och hon kommer inte kunna vara hos mig så mycket som jag vill under planeringen.

Nu har jag bestämt mig för att att ha 2 tärnor, den andra jag tänkt fråga bor iaf i samma stad som mig :) Hon känns faktiskt också som ett självklart val och jag kan egentligen inte tänka mig att vara utan henne när det kommer till alla mysiga saker vi kommer gå igenom tillsammans! 

Nu till "problemet" - Mitt andra val av tärna är en helt fantastisk tjej men vi har bara känt varandra i ett år.. Som jag skrev innan så kan jag nog inte tänka mig att vara utan henne under all planering osv.. Vi lärde känna varandra genom våra killar som är goda vänner och vi har verkligen kommit varandra nära under det här året! Jag har fler nära vänner som bor i samma stad, som jag har känt mycket längre så jag är lite rädd för vad dom ska tycka/tänka.. :( 

Ska jag bara ha 1 tärna och välja min kompis som bor i ett annat land för att undvika att såra någon annan eller ska jag köra på båda och strunta i vad andra tycker? Vore som sagt skönt att ha en tärna som bor i närheten..

Förstår att valet är enbart mitt och egentligen ska jag strunta i vad andra tycker eftersom det är min och min blivande mans dag! Men ni kanske ändå kan komma med lite goda råd runt det hela? :) 

 

Dallas
Antal inlägg: 183
Loggade in: 22 jan 2020
Utloggad
Skrivet 20 aug 2014 10:57

Förväntar sig din "utomlandsvän" att vara tärna? Då behöver du nog prata med henne innan. Men annars kan väl alla tre vara tärnor då om hon gärna vill?

Love44
Antal inlägg: 3
Loggade in: 20 jul 2015
Utloggad
Skrivet 20 aug 2014 11:51

Jag kanske har skrivt lite tokigt? ;) 

Jag kommer bara ha 2 tärnor, min "utomlandsvän" är redan klar men eftersom hon bor just utomlands vill jag ha en till som bor i min närhet och det är då jag skulle vilja fråga min "nya" vän om hon också vill vara min tärna.. 

Men då jag har fler nära vänner här hemma så är jag lite rädd för att dom blir besvikna/ledsna att jag hellre frågar min nya vän som jag bara känt ett år istället för dom..

Pytttan
Antal inlägg: 1
Loggade in: 24 jun 2015
Utloggad
Skrivet 23 sep 2014 10:43

Tycker du ska känna efter vad DU vill, inte vad andra ska tycka eller tänka. Eftersom du så starkt känner att du vill ha din nya vän med på vägen med stöd/planering och allt så är det självklart - i vart fall för min del, att du ska välja henne. 

Andra har faktiskt inte med att göra vem du väljer, även om jag förstår att din utlandsvän kanske skulle kunna bli lite stött om detta är tärnuppdraget var/är något som ni kanske haft uttalat eller underförstått gentemot varandra, men övriga vänner ska ju inte ha något att säga till om saken.

Det handlar ju om vem som står DIG nära och kan vara ditt bästa stöd, inte hur många år man känt varandra.

Personligen har jag en väninna som jag haft i mitt liv länge, som jag alltid trott ska få bli min tärna. Dock vill jag gärna ha en engegerad tärna som kan följa med på klänningsjakt, ha lite planering och spån ihop med osv vilket jag nu inser att min väninna inte kommer kunna/vilja göra i den utsträckning jag kommer "kräva" pga barn och familj, och troligen kommer valet falla på någon som jag kanske inte känt lika länge men som jag ser som mer engagerad i just detta och som kommer kunna finnas för mig så som jag vill och behöver. 

 

missfroggy
Antal inlägg: 1
Loggade in: 24 aug 2015
Utloggad
Skrivet 25 sep 2014 23:01

Det är som du säger ditt val att välja vem/vilka du vill ha som tärna. Men du sks få min åsikt.

Välj både din "nya" vän och din barndomsvän som bor utomlands. Om andra vänner reagerar på detta så är det deras problem. Det är ditt bröllop och du har rätt att välja vem du vill ha som tärna.

Önskar dig lycka till med ditt val. :)

 

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!