BröllopsGuiden
22 feb 2015 21:16       1 svar    4584 klick

Blombåge i form av hjärta - tips!

Emmelist
Antal inlägg: 1
Loggade in: 01 mar 2015
Utloggad

Vart kan man hitta bra företag som inreder på likvärdigt sätt som brollopscenter.se? Vill ha båge format som hjärta med massa blommor, samt snygga läderstolar till mig och min blivande make. Även skynken som täcker väggarna i lokalen...dock är det 6-7 meter högt i tak så har inte hittat någon som kan hjälpa oss med detta ännu?

Kontaktade brollopscenter för att få offert på dessa tre saker... de skulle ha 12000! Lite väl saftigt va? 

HJÄLP! Finns ju jättedåligt med snygg bröllopsinredning att hyra :(

Christina BröllopsGuiden
Antal inlägg: 589
Loggade in: 30 jun 2020
Utloggad
Skrivet 24 feb 2015 10:42

Du kanske är pysslig och kan göra ett eget blomhjärta? I tidningen BröllopsGuiden nr 1-2012 hade vi med ett dukningsreportage i vilket det ingick ett blomhjärta som hänger på en vägg, riktigt fint. Bilden hittar du på fotografens hemsida här:

http://www.erikaliden.com/BrollopsGuiden

Så här gör du: Du använder tjock ståltråd (1-1,5mm) som du formar till ett hjärta, använd dubbel ståltråd. Sen tar du murgröna och liknande som du fäster runt hjärtat med tunn ståltråd. Du kan även blanda i fina bladgirlanger av plast. I hjärtat på bilden är det bl a en plastgirlang med vita rosor. Sen fäster du blommor och andra blad med tunn ståltråd eller bladtråd (0,5mm). Om du vill att blommorna ska hålla länge måste du sätta varje stjälk i små vattenrör. Göm in dem bland bladen så syns de inte.

Eller så gör du det enkelt och bara använder blad- och blomgirlanger av plast/siden.

Sen när hjärtat ska hängas upp på väggen i spikar/krokar använder du fisklina (syns inte) som du fäster i hjärtats båda "vingar" så att hjärtat hänger rakt.

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!