BröllopsGuiden
11 okt 2015 21:58       0 svar    2181 klick

Skönhet inför stora dagen - plastikkirurgi

MrsRose
Antal inlägg: 1
Loggade in: 11 okt 2015
Utloggad

Till alla som är intresserade av att opereras av Jan Wieslander, Plastikkirurgiska institutet.

2004 sökte jag hjälp av Jan Wieslander för ärr i ansiktet, något som jag kommit att ångra i resten av mitt liv.

Operationen var fettinjektioner i ansiktet. Den dagen i augusti 2004 sövde JW mig och utan mitt tillstånd skar fyra stora snitt, mitt i min panna, ett stort kryss på min kind, ett vid mitt öga och ett på min haka. Poängen med fettinjektionerna var att förminska de ärr jag redan hade. Därför finns det ingen rimlig chans att jag skulle ha godkänt att JW gjorde stora snitt på mycket synliga ställen. Nu i efterhand vet jag att dessa snitt gjordes för att trycka in ett metall instrument under min hud för att lösgöra ärren, inte heller detta hade han innan operationen meddelat mig.

Resultatet kan bara beskrivas som fruktansvärt. Än idag har jag synliga ärr efter dessa klumpigt gjorda snitt. Metall instrumentet använde JW så våldsamt att han skapade ärrbildning under min hud. Han skapade flera bulor med det insprutade fettet i min panna och hans grävande under min hud gjorde att han förstörde strukturen av både min panna och min vänstra kind. Han skapade också en valk av ärr bildning under huden som går från mitt vänstra öga ner till vänster käkben. I min vänstra kind la han det snitt i formen av ett kryss, som var så djupt att när det läkte drog det ihop sig så nu ser det ut att vara en grop i kinden. En hel del skador för vad JW sa var en enkel operation utan risk för komplikationer, och då har jag inte ens nämnt alla.

Ni kan nog förstå min chock när jag vaknade på operationsbordet och ser JW sy mig i ansiktet. Allt vi kommit överens om var fettinjektioner, stygn nämndes aldrig. Jag frågar självklart vad han håller på med och glömmer aldrig när JW kallt säger håll tyst. JW vägrade att träffa mig efter operationen och hans sekreterare (som är hans fru) praktiskt taget slängde ut mig från kliniken efter en timme. Detta trots att jag var i grovt chocktillstånd efter att i spegeln sett allt JW gjort utan mitt tillstånd. Stygnen kunde jag själv ta ut om några dagar sa hon och det fanns ingen orsak för mig att kontakta dom igen.

Under lång tid efter operationen sökte jag JW för att få en förklaring till vad han gjort med mitt ansikte. Oftast vägrade han svara på mina frågor. När jag bad få se min journal överklagade han min rätt med motivationen att jag psykiskt skulle skadas om jag fick se den. Detta är enda möjlighet en läkare har i Sverige att vägra en patient deras journal. Socialstyrelsen avslog detta som grundlöst och jag fick tillslut ut delar av min journal. Det tog flera månader tills jag fick allt, vilket gör att man kan ifrågasätta om jag har allt ens nu.

Jag vill bara understryka att JW och jag aldrig har diskuterat något som har att göra med mitt psykiska tillstånd. Trots detta har han ändå efter att jag anmälde honom fyllt stora delar av journalen med påstående som kan antyda att myndigheter borde tvivla på mitt ord.

Tillsist kom det tyvärr till detta. JW insisterade att jag var fullt medveten om allt han skulle göra och därför fick leva med konsekvenserna. Sorgligt nog handlar det mest om att en läkares ord väger högre i det svenska rättssamhället än en ung kvinnas. Om ni vill läsa hela min berättelse kan ni be om att få se alla anmälningar emot Jan B Wieslander hos HSAN och Socialstyrelsen gjorda 2004-05.

Vad JW har utsatt mig för kan jämföras med att bli våldtagen, han hade inte min tillåtelse och jag frågar också "Varför?". Skillnaden är att spegeln aldrig låter mig glömma. Jag har sökt läkare över hela världen och ingen kan reparera vad JW har gjort men alla är överens om att vad han gjort är fel.

JW har inget samvete när han dömer en ung kvinna till dessa fruktansvärda skador. Faktum är att har han gjort det en gång kan han göra det igen, är ni villiga att ta den risken?

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!