BröllopsGuiden
ÄMNE I FORUMET: Relationer Starta ny tråd
04 aug 2016 04:06       1 svar    2025 klick

Gifta sig med familjen och vänner eller ej?

MrMrsB
Antal inlägg: 1
Loggade in: 08 nov 2016
Utloggad

Jag behöver hjälp! Eller jag och jag, sambon med för den delen.

Vi har haft en lite tuffare period med sjukdomar, missfall och så vidare och har börjat fundera över hela den här bröllopscirkusen.

Vi har planerat att gifta oss i maj nästa år (2017) i en jättefin kyrka med vänner och familj och sedan ha en traditionell bröllopsfest med allt vad det innebär. 

MEN, här kommer "mennet", nu börjar vi undra om vi kanske inte bara borde gifta oss i stadshuset bara vi två och sedan åka på bröllopsresa och slippa stressen som det innebär att planera en så stor fest (vi blir isf 80 personer).

Det är här jag behöver er hjälp. Hur hade ni gjort? Tror ni man ångrar sig efteråt? Tror ni att man blir ledsen i efterhand då man inte delat stunden med dem man tycker om?

Våra familjer och vänner bor utspritt över hela landet (och även utomlands) och detta är ju ett perfekt tillfälle att träffa alla man tycker om samtidigt. Ändå vet jag inte. 

Jag misstänker att stressen hjälper till lite. Vi kanske bara borde lugna ner oss lite och inte ta festen på så stort allvar utan bara se till att vi får en trevlig dag på vårt sätt.

Ja, ni hör, jag är rådvill. Kom med era tankar, snälla, jag blir galen snart.

Tack på förhand för fina råd!

tenglund
Antal inlägg: 4
Loggade in: 02 jun 2017
Utloggad
Skrivet 09 sep 2016 23:45

Jag är helt med dig! Vi hade från början drömt om en bröllopsfest med de 130 närmaste (hur sållar man?!) men har kommit på att det är VI som är det viktiga i vårt bröllop. Tänk att många det är som stressar bort hela förlovningsperioden (som även den är härlig att njuta av) för att gifta sig inom ett år med världens fest. Bröllopsfester är jättekul och jag förstår varför man vill ha en, men för mig och min fästman passar det bättre med bara oss två. Harmoniskt, härligt och romantiskt!

Vi har bokat vigsel i Paris 12 maj nästa år, bara vi två :) Hur mysigt som helst. Alternativt att vi flyger ner våra pappor som får närvara som vittnen, men sen får de sköta sitt ;)

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!