BröllopsGuiden
ÄMNE I FORUMET: Familj Starta ny tråd
05 aug 2016 13:00       2 svar    3129 klick

Kusiner?

joel_maria
Antal inlägg: 1
Loggade in: 11 maj 2019
Utloggad

Vi har ett dilemma inför vårt bröllop.

Problemet är att jag har 7 kusiner, och de har alla partners. Om de alla tackar ja och kommer på vårt bröllop blir vi över 50 personer, och då blir det för trångt i festlokalen plus att vår budget spricker. 

Först tänkte vi att inte bjuda mina kusiner alls, utan endast morbrödrar, farbrödrar, fastrar och mostrar. Men jag vill gärna att VISSA av kusinerna medverkar. Tre av kusinerna har jag bättre kontakt med, men fyra av dem inte alls. Jag vet knappt vad deras respektive heter. Så... hur skulle ni göra? Vi har kommit fram till fyra förslag.

1. Vi bjuder in alla kusiner och hoppas att de flesta av dem tackar nej.

2. Vi bjuder inga kusiner alls, bara mina föräldrars syskon.

3. Vi bjuder vissa av kusinerna. (Kan man verkligen göra så?). Jag vill ju gärna att visa av dem kommer som sagt... men jag vet inte om det är "lämpligt" att bara bjuda vissa.

4. Vi bjuder endast in kusinerna, inte deras respektive. Dock vet jag inte om man kan göra så? Jag har aldrig hört talas om det förut.

Ska också tilläggas att tre av kusinerna bjöd mig till sina bröllop, dock var detta mer än 10 år sedan.

Vill gärna höra vad andra tycker :)

Anna BröllopsGuiden
Antal inlägg: 324
Loggade in: 08 nov 2023
Utloggad
Skrivet 14 aug 2016 20:39

Hej jag skulle bjuda de jag vill bjuda in, det är inget fel att göra så när man har närmare kontakt med vissa och lite kontakt med övriga. Räkna dock med att det finns risk för besvikelse, men det gör det alltid när man måste sätta gränser. Använd sunt förnuft. 

Brollopstokigbrud
Antal inlägg: 3
Loggade in: 02 apr 2018
Utloggad
Skrivet 19 sep 2016 17:39

Det där är så svårt när det är familj och släktingar.. Det fina med bröllop är att man får göra PRECIS SOM MAN VILL :) Men det är ju lättare satg än gjort. Vi har haft samma dilemma, och lagt upp olika alternativ, ungefär som du skrev. Vi kommer  nog lösa det som så att vi bjuder alla kusiner som vi har bra kontakt med, men bara de respektive som är förlovade/gifta eller har varit ett par en längre period. (Och så hoppas vi på att alla inte kommer) Mest för att det inte ska bli sura miner och konflikter mellan familjerna. Men det är också en kostnadsfråga och har man inte råd att bjuda alla så gör man inte det. Ingenting är fel när det gäller ens egna bröllop :)

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!