BröllopsGuiden
11 aug 2016 08:01       1 svar    2403 klick

Delade kulturer/traditioner

cloudy
Antal inlägg: 1
Loggade in: 11 aug 2016
Utloggad

Hej,Jag och min pojkvän planerar vårt bröllop. Han är Thai och vi bor i Thailand tillsammans, vigseln kommer därför vara buddhistisk/ traditionellt Thailändsk. På bröllopsfesten vill jag därför hitta något sätt att få med den svenska kulturen och min bakgrund. Jag kommer t.ex. byta om till en traditionellt vit klänning till festen och allt kommer vara flerspråkigt, så som festprogrammet och menyer. Men jag är osäker på vad annat traditionellt svenskt man skulle kunna få med? Finns det några särskillda svenska bröllopstraditioner? Finns det typisk svensk underhållning? Eller finns det svenska efterrätter som passar till bröllop eller liknande? Tacksam för alla förslag och idéer! :)

Anna BröllopsGuiden
Antal inlägg: 324
Loggade in: 22 jan 2023
Utloggad
Skrivet 14 aug 2016 20:53

Hej du kan alltid kolla på denna sida på sajten http://www.brollopsguiden.se/artiklar/planering

Svenska bröllopstraditioner finns det många, även om traditioner ofta är influerade utifrån en gång i tiden och de förändras också över tid och blandas upp.

En svensk tradition är t ex att brudparet går in tillsammans in i kyrkan uppför altargången till skilllnad från i många andra länder där fadern överlämnar bruden.

Bröllopsmaten är mycket varierande, men varför inte välja typiska svenska maträtter, t ex lax eller sådant man har på ett svenskt "smörgåsbord".

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!