BröllopsGuiden
08 jan 2018 06:36       2 svar    3284 klick

Ska partner stå i inbjudan?

Inferium
Antal inlägg: 1
Loggade in: 18 apr 2022
Utloggad

Hej! 
Jag försöker knåpa ihop en mall till inbjudan. 
Jag skriver ju såklart att X är inbjuden, men hur blir det med dennes partner? Ska jag skriva att partner är välkommen eller tar folk det förgivet? Och alla kanske inte har en partner så om jag då räknat med att Stina inte har en partner och tänker att hon OSAR bara för en, men sedan kommer det för två, alltså en extra som jag inte tänkt på och som inte ingår i min budget. Att skriva "eventuell partner är också välkommen" känns ju lite sådär. 
Ska jag bara skriva på kuvertet "Anders och Lina" är välkomna på bröllop och på Stinas kuvert skriver jag bara hennes namn. För då återkommer jag till att Stina kanske har träffat någon och OSAR för denne också. Vissa kan ju ha tendensen att inte höra av sig innan och jag vill ju inte vara elak och säga att Stinas partner inte är välkommen när hon väl OSAT för denne. 
Så, hur skriver jag för att på bästa sätt? 
Tacksam för svar! 
Li

JenNyNy
Antal inlägg: 4
Loggade in: 01 okt 2018
Utloggad
Skrivet 07 sep 2018 16:00
jojakarlen SKREV DEN 26 jun 2018 23:30 FÖLJANDE:

Tror kotymen är att man ska skriv ut vilka inbjudan gäller. Namnen på de inbjudna ska stå antingen på kuvertet eller på kortet så att det inte råder någon tvekan om vilka som är inbjudna :)

Denna guide tycker jag känns ganska bra för vad som gäller:
https://www.blogg.confettiquette.se/se/blog/2017/9/28/brllopsinbjudningar-dos-and-donts

Om man inte vet namnen då? :) I USA skriver man "plus one", vilket innebär att man får ta med sig en gäst (vanligtvis sin partner). 

Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!