BröllopsGuiden
27 maj 2007 20:45       3 svar    3130 klick

sugarpaste

M:a
Antal inlägg: 229
Loggade in: 25 aug 2007
Utloggad
gjorde en tårta idag för att se hur det blev. upptäckte att marsipanen var otroligt svår att kavla ut och att jobba med.
funderar därför på sugarpaste istället.. men då får den alltså inte komma i kontakt med grädde? stämmer det?
vi gillar inte smörkräm så vi kan inte fodra med det. borde det inte funka med vaniljkräm istället?
hur är det med sugarpaste? hur länge kan den stå och hur lätt håller den sig fin? jämfört med marsipan alltså :-)

hoppas någon kan komma med några tips och råd
fru_2009
Antal inlägg: 31
Loggade in: 16 nov 2008
Utloggad
Skrivet 27 maj 2007 20:59
ska försöka göra tårtor själv, och kommer använda sugarpaste.

Hörde på ett annat forum, av folk som bakar tårtor själv, att sugarpaste av märket Ballina inte behöver fodras d.v.s. smörjas med smör, olja eller så.

Ska prova själv framöver och se om det stämmer. :-)
semiramis
Antal inlägg: 68
Loggade in: 23 jan 2009
Utloggad
Skrivet 14 jun 2007 15:45
Det är sant att sugarpaste smälter lite när den utsätts för grädde länge, men den klarar sig faktiskt hyfsat bra i flera timmar. Vaniljkräm är inget som helst problem. Men hade ni tänkt att täcka hela tårtan först med grädde och sedan med sugarpaste? Om inte, lite gräddfyllning mellan bottnarna kommer inte att få er tårta att smälta, jag gör hela tiden grädd-chokladfyllning och grädd-marsanfyllningar utan att det någonsin varit ett problem med sugarpaste eller pettinice. Den håller sig finfin och så länge du inte låter den torka ut så kan du spara sugarpaste upp till ett år. här har du förresten en tårta fyllt med vanilj-grädde och chokladgrädde och täckt med sugarpaste...
Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!