BröllopsGuiden
13 okt 2007 12:06       7 svar    2895 klick

Hjälp! Hur placerar man mina skilda föräldrar på bröllopet??

fridautter
Antal inlägg: 3
Loggade in: 30 apr 2008
Utloggad
Personligen vill jag placera som vanligt vid honnörsbordet. Min pappa bredvid mig, tror jag det är, sen min svärmor bredvid min pappa och lika på andra sidan med min blivande mans pappa och min mamma bredvid honom. Men nu är det så att min mamma och pappa är skilda sen jag är liten, mamma har ingen ny man eller sambo, hon lever ensam. Men pappa har en ny sambo och två nya barn. Jag hade tänkt placera pappas sambo så nära honörsbordet som möjligt, med deras barn vid henne. Känner att jag har absolut inget med henne att göra mer än att jag måste ju bjuda henne också, då hon lever med min pappa. Min känsla är att det är jag som gifter mig och jag vill ha min mamma och pappa vid mig och inte ett tredje hjul!! Hur skulle ni ha gjort?! Roligt att höra andras åsikter!
/Frida
*ann*
Antal inlägg: 103
Loggade in: 19 apr 2009
Utloggad
Skrivet 13 okt 2007 13:08
Många har ju annorlunda familjekonstalationer än den vanliga "kärnfamiljen" och en hel del av vett och etikett reglerna för bröllop tycker jag känns rätt gamla och trista! Det är ert bröllop så ni gör ju faktiskt precis som ni vill!! Jag tycker det är helt upp till er vilka ni vill placera vid honörsbordet! Visst är det viktigt med vett och etikett men viss regler passar inte och då får man göra egna!! Jag kommer själv ha min bror istället för pappa vid honnörsbordet! Lycka till!
cat0181
Antal inlägg: 129
Loggade in: 07 jan 2009
Utloggad
Skrivet 13 okt 2007 13:13
Din pappas nya fru är ju inte förälder till dig. Du kan gott och väl placera din pappa brevid dig och henne längst ner vid nått bord om du vill. =)
anna.e
Antal inlägg: 291
Loggade in: 09 nov 2008
Utloggad
Skrivet 14 okt 2007 14:07
Vi har precis samma "problem", men jag har kanske en närmare relation till min pappas nya fru än vad du verkar ha. Våra lokaler tillåter inget honnörsbord pga platsbrist så vi kan även placera gäster på motsatta sidan av vårt bord och därför få många "nära" oss.
Min syster placerade våra föräldrar närmast sig och sin mans föräldrar närmast honom för att komma ifrån problemet, men de hade ett väldigt informellt bröllop.
Man måste göra som man känner för. Det kan ju inte bara vara släktskapet i sig som är avgörande utan också vilken relation man har till varandra.
fridautter
Antal inlägg: 3
Loggade in: 30 apr 2008
Utloggad
Skrivet 14 okt 2007 17:38
Tack för era svar!!
Skönt att höra att fler tänker i samma bana som jag!
Då kan jag med gott samvete göra som jag tänkt!
/Frida
Ellie
Antal inlägg: 19
Loggade in: 04 aug 2009
Utloggad
Skrivet 15 okt 2007 17:40
Vad skönt att se att du tänker göra som du "känner". Det är ALLTID det viktigaste. Det är din och din blivande makes dag och då ska allt vara som NI vill ha det och inte vad som förväntas eller "måste" enligt någon etikett.
Marre_R_S
Antal inlägg: 68
Loggade in: 11 aug 2008
Utloggad
Skrivet 10 jan 2008 22:53
det där är svårt, vi har också problem med det där, min fästmans föräldrar är skilda sen länge och båda har nya men nu till problemet... Han vet inte vem av "papporna" han ska sätta vid vårt bord? Hans biologiska som han har fått upp kontakten med sen 6 år tillbaka och ställer upp jätte bra på oss eller sin styvpappa som har funnits där under hela hans uppväxt?? vad han än väljer så tycker han att han väljer fel och någon kommer att bli besviken? vad skule du ha gjort?

Jag tycker att du känner alldeles rätt... det är din dag och då har du rätt till din mamma o pappa, vart du sätter henne och deras barn tycker jag du får bestämma alldeles själv... kan du inte prata lite med din pappa o berätta hur du känner och kanske lite vad han tror passar bra, hon kanske inte vill sitta så nära er, kanske hon tycker att det käns fel.. eller vad tror du? hoppas jag har hjälpt dig lite i alla fall..
anilä
Antal inlägg: 459
Loggade in: 24 mar 2011
Utloggad
Skrivet 11 jan 2008 08:29
Det är inte alls svårt. Hon är inte din mamma så henne och hennes barn kan du sätta precis vart du vill.
Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!