Logo

Gäster

Möhippan

TEXT ANNICA ERIKSSON


Möhippa för en blivande brud

Möhippa för bästa väninnan, systern, eller arbetskamraten - att planera tar alltid tid. Det är en dag man vill ska bli ett minne för livet, en dag att komma ihåg.
När jag och mina väninnor planerar för en möhippa, brukar vi sitta och diskutera hur den blivande bruden är som person. Tycker hon om äventyr och utmaningar, gillar hon att leka eller är det en människa som inte tycker om att stå i centrum?

Vi är inte mycket för att klä och spöka ut, utan vill istället försöka planera så att bruden får uppleva något nytt och roligt. Fast visst ska hon få göra bort sig lite också, det ska ju kännas att det är en möhippa!

Här följer några exempel:

Det första som händer den här dagen är själva kidnappningen. När vi hade möhippa för min kompis Annika Höge, numera Fru Braddon, trodde hon att hon skulle arbeta på Hälso Puls, ett gym i centrala Stockholm. När hon kom dit på morgonen hade vi, via nödutgången, rullat in en kille som heter Tommy på hans HD.

När Annika öppnade satt Tommy där på sin motorcykel och brummade. Det var bara att byta om till skinnställ och glida med ut på stan.

Tror du hon tyckte att det gjorde något att han är väldigt snygg också? Efter en timmes färd på stan åkte de ut till motorcykelklubben i Nacka. Där stod vi, alla tjejerna, och välkomnade.

Efter kidnappningen börjar alla aktiviteter!

Det brukar ofta bli ett fullspäckat schema. När en annan vän till mig, Anja, skulle gifta sig bokade vi en skivstudio. Några av tjejerna hade skrivit om låten Stand by me, till en mer romantisk låt om Anja, Joacim och deras lilla son Kalle. Anja sjöng solo och vi andra körade till refrängen. I musikers öron lät det inte alls bra, men vi var ändå mycket stolta när vi fick varsin CD-skiva i våra händer. Den här skivan spelade vi sedan upp på bröllopet vid middagen, en given succé.

Under Anja´s möhippa hade vi även bokat upp en privatlektion på en karateklubb. Där skulle hon få lära sig självförsvar! Det var en intensiv timme med mycket nya japanska ord och sparkar. Instruktören ogillade att hon hade tuggummi och fnittrade, då blev det bestraffning genom armhävningar. Efter mycket skratt och svett fick hon till slut vitt bälte och instruktören verkade mycket nöjd!

Vid en annan möhippa, när Jessica skulle gifta sig, ordnade tjejerna tandemhopp i fallskärm! De kidnappade Jessica och for ut till fallskärms-klubben och lämnade henne till instruktören. Sedan åkte de ut till Djurgården, dukade upp med filtar, picknick, och en massa ballonger. De hade gjort upp med fallskärms- klubben var hon skulle landa. När hon sedan kom fallandes ifrån skyn, stod alla nere på marken och skålade i champagne.

Många möhippor avslutas med middag på restaurang. Ett tips är att innan middagen tillsammans göra sig i ordning, bada i pool, bubbla bubbelbad, basta och dricka vin. Förmodligen tycker möhippebruden detta är gudomligt skönt efter en dag med en massa olika upptåg. Nu kan hon slappna av och ta det lugnt tillsammans med tjejkompisarna. Fnittra, skratta och prata en massa tjejsnack.

På Annikas möhippa avslutade vi dagen på Wallmans salonger i Stockholm. En krog där personalen showar och spexar. Vi ringde dit och berättade att vi skulle komma och att vi hade möhippa. Under kvällen började en servitör att sjunga för henne. Han satte sig ned på knä och gav henne en röd ros…..

En bra ide är att utse en person som har med sig en kamera och sköter all fotograferingen. Fotografierna kan man sedan sätta ihop till ett litet album med roliga kommentarer. En kul present på bröllopet, då alla andra kan ta del av den roliga dagen!

Det finns som sagt mycket att hitta på. Använd fantasin! Oftast tycker personen som blir utsatt för alla upptåg att det bara är kul att vännerna uppmärksammar henne denna dag. Ja, det brukar bli en minnesvärd dag för alla, som man tänker tillbaka på med ett leende.

Planerar du en möhippa? Här får du mina tre bästa råd för att lyckas:
  • Det är viktigt att tänka på vad just den här blivande bruden skulle vilja vara med om, vad hon uppskattar. Kopiera aldrig någon annans möhippa!!
  • Tryck upp scheman med dagens all aktiviteter och tidpunkter. Då kan alla hålla reda på vad som kommer att ske under dagen.
  • Gör i ordning en budget och låt alla medverkande betala innan möhippan. Utse sedan en kassör som betalar brudens utgifter under dagen och kvällen. Låt inte den blivande bruden betala något själv, inte ens taxin hem på natten!