Logo

Gäster

Svensexan

Tips från Bröllopsguiden för en lyckad svensexa

01. Planera i god tid!

Flera månader i förväg är absolut inte att ta i. Om ni exempel ska boka in en artist eller om ni ska åka utomlands så krävs synnerligen god framförhållning. Glöm inte bort att ta hjälp av den blivande brudgummens föräldrar, syskon, arbetskamrater, kompisar, etc när ni ska göra upp planerna för kvällen eller helgen. Kanske dyker det upp något överraskande i hans bakgrund som passar perfekt in som tema för kvällen, något som ni inte visste om.

02. Alkohol?

Det är definitivt inte ett måste. Men ska det inmundigas sådana drycker så kom ihåg att gå efter hur mycket / lite er kompis normalt tål under en festkväll. Han kommer inte att uppskatta att få minnesluckor under kvällen, det är ett som är säkert!

03. Aktiviteter och schema

Lägg de mest avancerade aktiviteterna tidigt på kvällen av naturliga skäl… Att till exempel betala för ett fallskärmshopp som ställs in är ganska värdelöst i retrospekt. Se till att anpassa aktiviteterna efter årstiden och restider. Kalkylera med väderomslag, taxiresor, etc, så att kvällen flyter på i ett bra tempo.

04. Dela upp uppgifter

Delegera arbetsuppgidter till alla under helgen eller kvällen så inte du som bestman eller festfixare gör allt. Deligera tillexempel en av deltagarna till personlig assistent till brudgummen. Han ska till exempel ansvara för att den blivande brudgummen kommer hem ordentligt med kavajen i behåll. (Förslagsvis är denne personlige assisten en kille med måttliga alkoholvanor, haha)

05. Dokumentera

Att dokumentera svensexan är ju nästan en no brainer i dessa dagar. Men att sedan ge bilderna antingen inramade eller i album som present till er brudgum på bröllopet är inte alla grabbar som tänker på. Det kommer förhoppningsvis både han och hans partner att uppskatta!