Logo

Kändisbröllop

Anna Sahlenes bröllop

TEXT TINA GUSTAFSSON  |  FOTO MIKAEL JOHANSSON
Anna Sahlene Sahlin och Jimmy Wahlsteens bröllop

STORMIGT BRÖLLOP FÖR

Anna "Sahlene" Sahlin & Jimmy Wahlsteen

När Anna Sahlin och Jimmy Wahlsteen gifte sig på Gotland överraskade hon sin blivande man med den specialskrivna låten ”Vi hör ihop”.

Beskriv er bröllopsdag!
— Enligt våra 90-åriga grannar här på Gotland hade de aldrig varit med om maken till oväder någonsin. Bröllopsdagen ifråga stormade det utan dess like! Vi fick alltså göra om planerna på ett romantiskt utomhusbröllop i vår stora trädgård till att panikboka en kyrka. Gudskelov var den vackra, medeltida Dalhems kyrka tillgänglig och där blev vi vigda av min morbror som är präst. Lily var brudnäbb och vi gick in till en underbar spelmanssång framförd á capella av mina syskon och vänner. Vigseln var mycket rörande och ett dyrbart, stort ögonblick. Sedan bar det av till vår trädgård där vi hade fest och middag i ett gigantiskt partytält med massor av musik och tal framförd av familj och vänner. Det var så mycket kärlek och lycka i luften trots ovädret!
Vem friade och hur gick det till?
— Jag friade på vår 10-åriga förlovningsdag vid frukostbordet en gnistrande vit första januaridag här på Gotland. Vår dotter Lily var med och det var ett mycket fint ögonblick.
När ni började planera bröllopet, vad var det viktigaste för er?
— Vi började planera och spåna redan i januari. Det viktigaste för oss var att det skulle kännas som en stor, varm välkomnande kärleksfest med, förhoppningsvis, mycket vacker musik. Ett bohemiskt och icke stelt bröllop som passar våra personligheter.
Hade ni något färgtema? Vilka färger hade ni i så fall?
— Vi hade Gotländska färger, rött som vallmon som växer vilt här på somrarna och blått som havet, himlen samt våra fönsterkarmar!
Vilka blommor hade du i din brudbukett?
— Jag kommer inte exakt ihåg förutom röda rosor, samt prästkragar, tror jag och en liten blå blomma. Dessa blommor hade jag också i håret. Egentligen ville jag ha vallmo, men de är så sköra så det gick inte att ordna.
Vilken mat serverades till middagen?
— Vi serverade en buffé med helgrillat lamm och goda tillbehör såsom matiga sallader, nybakt bröd och goda röror. Till vickning hade vi körv me´ brö´!
Hur såg er bröllopstårta ut och vilken smak hade den?
— Istället för tårta hade vi den Gotländska specialiteten saffranspannkaka med psalmbärssylt.
De 3 roligaste bröllopsminnen från ert bröllop?
1. När vi gick in i kyrkan.
2. Alla fantastiska musiker i släkten/bland vännerna som bidrog med underbar musik på festen och i kyrkan.
3. Min brors tal.
Nämen, allt, faktiskt! Att så gott som alla inbjudna gjorde ansträngningen att komma till Gotland och fira med oss är jag så lycklig och tacksam över.
Hade du eller din man några mardrömmar innan bröllopet?
— Mina mardrömmar handlade om vädret, och dessa besannades. Men jag hade inte kunnat önska mig en annan bröllopsdag i alla fall. Gjorde du något speciellt för din man vid vigseln eller middagen? — Jag hade specialskrivit en sång som heter ”Vi hör ihop”, som framfördes på vigseln (men inte av mig). Jimmy hade skrivit en fantastisk stycke gitarrmusik, ”Hitched for Life”, som han spelade under middagen medan jag satt och hulkade, haha!
Ditt bästa och värsta bröllopsminnet från ert bröllop?
— Bästa: All den kärlek som genomsyrade hela dagen. Värsta: Dagen innan då jag låg och grät på gräsmattan, som hade förvandlats till en ler-pool, då jag kände att vi får ställa in hela bröllopet p.g.a. vädret!
Vilka erfarenheter tog du med dig från ditt bröllop?
— Att det kanske inte alltid blir som man har tänkt sig. Men att annorlunda inte behöver betyda sämre, utan minst lika bra om man bara kan förhålla sig till det och se saker som de är!
Ditt bästa bröllopstips till blivande brudpar?
— Tänk på varför ni gifter, ta tillvara på den underbara dagen istället för att hispa ur över petitesser som vilken färg bröllopstårtemarsipanen ska ha.
Vad hände på möhippan?
— Jag blev totalt grundlurad!! Jag blev itutad att vi hade åkt på en vattenskada i lägenheten och var tvungen att öppna för en hunkig hantverkare som sedan strippade av sig tröjan där dets stod “välkommen till din möhippa” på bringan, haha!! Sedan följde mingel hemma med champagne med tjejerna iförda nördiga tröjor med en ful bild på mig i åttan, åka lyxbåt genom Stockholm, picknick och sumobrottning (!), härligt spa, middag, utgång och hotellnatt. Jättekul!!

FAKTA


NAMN: Anna Sahlene (artistnamn), Anna Sahlin Wahlsteen (privat).
FÖDD: I Söderhamn 1976.
YRKE: Artist
BOR: På Söder i Stockholm och Gotland på somrarna.
FAMILJ: Maken Jimmy och barnen Lily, 5 (år 2011) och Mika född i april 2011.
GIFT SEDAN: 24 juli 2010.