BröllopsGuiden
TEXT SOFIA SANDIN

Extrema kändisbröllop
- 42 miljoner och brud i bikini

Vem har sagt att bröllop måste vara enligt tradition och att man ska följa de skrivna bröllopsreglerna? Alla har sina drömmar och fantasier. Några som inte är rädda för att sticka ut är våra underbara celebriteter. Allt ifrån rekordkorta äktenskap till tårtor formade som brudens bröst skapar rubriker.

Porrdrottningen Jordans rosa sagobröllop
Den brittiske skandalomsusade glamourmodellen Jordan och hennes 90-tals popsångare Peter André hade ett minst sagt ett udda bröllop då de vigdes i september 2005. Inte nog med att hon ville ha en glittrigt rosa bröllopsklänning, rosa troner och enligt vissa rykten en tårta avbildad efter brudens egna bröst, utan hennes eskort till bröllopet var även den något utöver det vanliga. Det var en askungeinspirerad pumpaliknande vagn med häst och hela baletten. Det sägs också att Jordan ska ha haft fyra tärnor till hjälp för att kunna sätta sig ner till bords och njuta av sin bröllopsmiddag pga att klänningen var så pompös.
Barbie och Ken är liknelser som gjorts efter att man sett bilder från sagobröllopet.

Britneys 55 timmars drive-in bröllop i Vegas
Efter några dagars nyårsfirande och antagligen lite mycket alkohol i blodet springer Britney Spears och hennes barndomsvän Jason Alexander in i A Little White Chapel i Las Vegas och gifter sig. Efter 55 timmar går det upp för Britney att allt inte var så genomtänkt och därmed är äktenskapet med Jason Alexander över. Idag när Jason tänker tillbaka på det rekordkorta äktenskapet säger han att det förstört hans liv och att folk tror att han fått pengar av Britney vid skilsmässohandlingarna.
Varje gång jag kommer körande i min bil säger människor att ”den där har Britney köpt åt dig, va?” Då får jag lust att slå in ansiktet på dem, ska Jason Alexander ha sagt i en tv-intervju till Brittiska Channel 4.
I dagens läge pratar knappt de gamla barndomsvännerna med varandra efter allt som har hänt. Britney Spears verkar inte ha varit så seriös i det som hände, men det var däremot Jason Alexander.
 - Jag såg aldrig vårt giftermål som ett skämt. Jag var seriös i allt jag sa. Att vara gift med Britney Spears var skit, ska han ha sagt.
Jeans och basebollkeps fick duga för Britneys del under vigseln. Även brudgummen bar liknande mjukisplagg. Enligt Britney så var detta bara en kul grej.

Beach wedding à la Pamela Anderson och Kid Rock
Pamela Anderson och Kid Rock har varit ett par fram och tillbaka i många år. Men då deras bröllop ägde rum i juli 2006 skedde det helt spontant på en vit sandstrand i Saint-Tropez. Precis som några andra par var en ordentlig bröllopsklänning inte ett måste för Pamela. Hon bar istället en vit liten bikini och hennes käraste bar ett par badbyxor. Snabbt skulle det gå. Paret hade endast dejtat i fyra dagar innan de gifte sig så vi får hoppas på att det hela handlade om kärlek vid första ögonkastet.
En flådig vigselring var det inte heller tal om. Istället valde de att tatuera in varandras namn runt ringfingret. Romantik på hög nivå… Äktenskapet höll bara i några månader.

Kungen av pop och dottern till kungen av rock
Den store popkungen Michael Jackson och Elvis Presleys dotter Lisa Marie var ett relativt otippat par. Under den första tiden av detta skumma äktenskap nekade paret till att de ens var gifta. Men två månader senare blev det offentligt och hela medievärlden var i chocktillstånd. Bröllopet skedde i hemlighet i Dominikanska Republiken en vacker dag i maj 1994.
Många misstänkte att äktenskapet mest var ett pr-trick för att få ett ordentligt uppsving i Michael Jacksons karriär. Men enligt dom själva var det rena motsatsen. I en intervju med ABC Primetime Live så tillkännagav dom att de var ”deeply in love” och försökte få barn. Men som de flesta misstänkte så varade detta äktenskap inte länge - 20 månader senare var det över.

Skräckrockarens gotiska bröllop med burlesk dansös
Som del flesta vet är Dita Von Teese från början känd som burleskdansös eller som andra kallar henne – strippa. När hon gifte sig med skräckrockaren Marilyn Manson var bröllopet allt annat än traditionellt. Det spekulerades om både det ena och det andra. Bland annat att de skulle ha druckit varandras blod istället för att byta ringar. Ringar symboliserade inte deras samhörighet tillräckligt tyckte de så istället valde de att sticka hål på pekfingrarna och klunka i sig lite.
Paret gifte sig på Irland i ett riktigt kråkslott (Castle Gurteen in County Tipperary.) Dyrt blev det, bröllopet ska ha kostat $500,000. Gäster som sägs ska ha funnit på plats på detta non-religious wedding är bland andra Johnny Depp, Madonna och Lisa Marie Presley. Och för att bryta traditionerna ännu mer valde Marilyn att ha en best man och en worst man. Enligt honom själv hade han svårt att välja bland sina två bästa vänner.

Cruise och Holmes glammiga scientologbröllop
I november 2006 ägde ett av kändisvärldens kanske mest omtalade bröllop rum. Tom Cruise och den 16 år yngre skådespelerskan Katie Holmes gifte sig under en scientologisk ceremoni i Italien. Celebriteter fanns det gott om på plats. Några namn som fanns på gästlistan var bl.a. Brad Pitt, Angelina Jolie, Victoria Beckham, Will Smith och hans fru Jada Pinkett Smith, John Travolta, Russel Crowe med flera. Bröllopet sägs ha kostat hela 42 miljoner kronor. Efter vigseln sjöng Andrea Bocelli.
Säkerhetsvakter och poliser fanns på plats för att hålla paparazzi-fotograferna borta från festen. Men de var sugna på smaskiga bröllopsbilder och det cirkulerade många helikoptrar runt om det exklusiva slottet Odescalchi. Klänningen som Katie Holmes bar under vigseln var en specialdesignad klänning av Giorgio Armani.
Som pricken över i tog självaste brudgummen Tom Cruise ton då låten ”You’ve lost that lovin’ feeling” från filmen Top Gun började spelas. Det sägs att Katie Holmes ska ha blivit störtförälskad i Tom då hon såg Top Gun så när låten spelades och Tom sjöng med blev Katie alldeles rörd och lycklig.

Kommentarer