BröllopsGuiden
TEXT ANNELIE MANNERTORN

Gift dig som stjärnorna

Vad har de på sig, vad äter de och var tillbringar de sin smekmånad? Det är med kändisar som med vanliga människor; alla har sin smak och stil. Därför blir det allt från Rolling Stones-låtar, vigsel vid 19:e hålet, till bröllopsmiddag med ostburgare.

Popdrottningen Britney Spears och dansaren Kevin Federline

De skulle egentligen gifta sig den 6 oktober men överraskade alla genom att gifta sig på den ”förlovningsfest” som de bjudit in de allra närmaste på. Vigsel skedde i trädgården hemma hos Kevins skräddare i Kalifornien och alla gästerna hade skrivit under ett ”avtal” att de inte skulle fotografera under vigseln. Britney bar en vit ärmlös, handbroderad klänning designad av Monique L´Huillier, lång slöja och en meter långt släp. I håret bar hon en diamanttiara och på händerna fingerlösa spetshandskar. Under den korta 5-minuters ceremonin utbytte paret platinaringar. Efter vigseln bytte Britney till en kort vit spetsklänning av samma designer. Bröllopsmiddagen bestod bl.a. av kycklingvingar, revbensspjäll och ostburgare. De tillbringade smekmånaden i Britneys hemstad Kentwood, Louisiana. I bröllopssviten hade Kevin strött rosenblad och swarovskikristaller. (18 sept 2004)

Skådespelaren Kevin Costner och väskdesignern Christine Baumgartner

De firade sitt bröllop i fyra dagar med de närmaste vännerna i Kevins stora tjusiga hus i Colorado. De första dagarna var det barbecue, minirodeo, bollsporter och sen slutligen bröllop. Christine kom åkandes i en vintage pickup, som kördes av hennes far, till tonerna av en Rolling Stones-låt. Med de mäktiga bergen och skogarna i bakgrunden vigde de sig inför 300 gäster. Christine bar en cremefärgad brudklänning, designad av Monique L´Huillier, i siden vars kjol som var en 1700-tals dröm med fluff, rosor och ännu mer fluff. Kevin bar en mörkgrå kostym designad av Ralph Lauren. Till middag åt gästerna kaviar med lax, och sen biff. Dessertbuffén vid bröllopsmiddagen bestod av chokladdoppade frukter och chokladkex. Smekmånaden firade de i Skottland, bl.a. med att spela golf. (25 sept 2004)

Skådespelerskan Renée Zellweger och countrymusikern Kenny Chesney

Det var på paradisön St John på Jungfruöarna de gifte sig, båda två för första gången. Ett intimt bröllop i en liten krets med familj och nära vänner. Vigsel skedde på en lång sandstrand med en vacker solnedgång som bakgrund. Renée var klädd i en enkel klänning, utan varken håruppsättning, smycken eller slöja. Buketten bestod av några få enkla rosor. Han bar en vit skjorta och svart cowboyhatt. Efter den 15 minuter korta ceremonin var det bröllopsfest hemma i Kennys hus vid klipporna. Efter bröllopet for de till Las Vegas där de hade sin smekmånad.
(9 maj 2005)

Golfproffset Tiger Woods och modellen Elin Nordegren

Vigseln tog plats på lyxiga Sandy Lane Golf Resort på St James, Barbados. De gifte sig vid 19:e hålet i solnedgången under en vit klädd portal dekorerad med 500 specialimporterade röda rosor. Tiger hyrde hela resorten inklusive tre golfbanor för att garantera avskildhet. Allt var superhemligt, men Elin lär ha haft en armlös off-white brudklänning och slöja. Tiger bar en beige kostym, och de tre tärnorna var klädda i ljusgrönt. Bröllopsnatten tillbringades på Tigers lustjakt ”Privacy” som låg förankrad precis bredvid resorten. Bröllopet kostade minst 1,5 miljoner dollar, men en stor del av kostnaden gick till olika åtgärder för att hålla pressen borta. (4 okt 2004)

Affärsmannen Donald Trump och modellen Melania Knauss

Senare års lyxigaste bröllop gissar vi. 450 gäster samlades i Palm Beach, Florida, för den kyrkliga vigseln och efterföljande middag i Donalds egen resort Mar-a-Lago. På inbjudningskorten förbjöds gästerna att vare sig spela in bröllopet eller ta med sig mobiltelefoner. Bland några av gästerna kan nämnas Oprah Winfrey, Luciano Pavarotti, Clint Eastwood, Elton John, prins Charles, prins Albert av Monaco, David Letterman och Arnold Schwarzenegger. Till vigseln bar Melania en extravagant armlös Diorklänning med pärlbroderier, volanger och ballongfluff. Släpet var 4 meter långt och slöjan 4,5 meter. Klänningen var så tung och bred att hon var tvungen att sitta på en bänk istället för en stol. Runt halsen hängde ett magnifikt briljanthalsband, kunglig standard med andra ord! Till middagen bytte bruden till en kort tyllklänning och en blomsterkrans att ha i håret. I taket hängde vita rosenbuketter med vita ljus över gästerna. (22 jan 2005)

Så blir ditt bröllop som kändisarnas

• Överraska vännerna, bjud in till fest och gift er!
• Fira bröllop över en weekend tillsammans med några nära vänner och släktingar.
• Att gifta sig långt borta, framför allt i Västindien, är väldigt populärt bland kändisar.
• Känner ni någon som har ett vackert hus? Fråga om ni får låna det till vigseln.
• Superromantiskt och intimt blir det med en enkel och elegant klänning. Ha endast några få blommor i en bukett, glöm håruppsättning och annat.
• Spetshandskar blir jättefint till en ärmlös brudklänning.
• Skaffa två brudklänningar och byt! En för själva vigseln och en mer bekväm, kort klänning för middag och dans.
• Vid vigsel utomhus: säg era löften under en blomsterprydd portal.
• Häng blomsterbuketter och ljus i taket vid bröllopsmiddagen.
• Glöm de traditionella bröllopsrätterna. Bjud på era absoluta favoriter, vare sig det är revbensspjäll, grillad kyckling och chokladkex. Men lägg upp det lyxigt!
• Ordna gärna en överraskning i bröllopsviten: strö blomblad, ordna med ljus och blomsteruppsättningar.

Kommentarer