BröllopsGuiden

Kortaste kändisäktenskapen

Britney Spears giftermål den 3 jan 2004 med barndomsvännen Jason Allen Alexander är nog det rekordkortaste kändisbröllopet. Endast 55 timmar efter att de sagt ”ja” i Las Vegas hade de ångrat sig och deras bröllop var annullerat. Finns det något annat bröllop som kan närma sig deras rekord?
6 timmar (officiellt ca 3 år)

Rudolph Valentino & Jean Acker

Gifta och "skilda" nov 1919.
Sex timmar efter vigseln på bröllopsnatten blev den italienske skådisen och sexsymbolen Valentino utelåst från hotellsviten! Jean var lesbisk och ångrade därför att hon gift sig överhuvudtaget. Till slut gav han upp och begavs sig hemåt. Den slutliga skilsmässan skedde dock 1922.
8 dagar

Dennis Hopper & Michelle Phillips

Gifta okt 1970, skilda nov 1970.
En vecka efter bröllopet ansökte Michelle om skilsmässa. Detta var Dennis första äktenskap av totalt fem.
9 dagar

Cher & Gregg Allman

Gifta juli 1975, skilda juli 1975.
Här är ännu en Vegas-vigsel som inte höll. Endast tre dagar efter Chers skilsmässa med Sonny Bono, flög hon och musikern Gregg spontant till Las Vegas och gifte sig. Men Greggs drog- och alkoholproblem för mycket för Cher och efter nio dagar begärde hon skilsmässa.
30 dagar

Drew Barrymore & Jeremy Thomas

Gifta mars 1994, skilda april 1994.
Den endast 19-åriga Drew hade så bråttom att gifta sig med 32-årige klubbägaren Jeremy att hennes medspelerskor, i den film de spelade in vid tillfället, inte hann med att köpa henne några bröllopspresenter. De gifte sig i hans bar, och en månad efter ansökte Drew om skilsmässa.
2 månader

Pamela Anderson & Rick Salomon

Gifta okt 2007, skilda dec 2007.
En snabbvigsel fick det bli i pausen mellan två av Pamelas shower på Mirage Hotel i Las Vegas. Detta var tredje äktenskapet för båda två, och bara två månader senare ville Pamela upplösa det. Jajamensan, detta är samma Rick Salomon som var med på Paris Hiltons omtalade sexfilm.
3 månader, 15 dagar

Lisa Marie Presley & Nicolas Cage

Gifta aug 2002, skilda nov 2002.
Cage, 38, och Lisa, 34, lyckades smita undan pressen och flög till Hawaii för att gifta sig. Det blev ett kortvarigt äktenskap som enligt Lisa Marie "var ett misstag redan från början".
4 månader, 24 dagar

Charlie Sheen & Donna Peele

Gifta sept 1995, skilda feb 1996.
De träffades under inspelningen av en cigarett-reklam och bara sex veckor senare gifte dem sig. Efter bröllopet sa Charlie att "han var den lyckligaste mannen i världen" och "hon är min bästa vän och själsvän".
5 månader

Carmen Electra & Dennis Rodman

Gifta nov 1998, skilda mars 1999.
F.d. Baywatch-skådisen Carmen och stora basketstjärnan Dennis gifte sig i Las Vegas. Nio dagar efter vigsel ville Rodman ogiltigförklara vigseln pga fylla. De var dock tillsammans från och till i några månader innan de slutligen skilde sig.
5 månader

Shannen Doherty & Ashley Hamilton

Gifta sept 1993, skilda feb 1994.
22-åriga Shannen hade bara känt 19-årige Ashley (son till ex-Beatles medlemmen George Hamilton) ett par veckor när de gifte sig. Hon var barfota och hade på sig en morgonrock i silke när de gifte sig i trädgården hemma hos Shannen som sen begärde skilsmässa efter 5 månader.
5 månader

Drew Barrymore & Tom Green

Gifta juli 2001, skilda dec 2001.
Komikern Tom begärde skilsmässa pga oskiljaktigheter mellan paret. Deras kamp mot Toms testikelcancer och lyckan att undkomma en lägenhetsbrand räckte inte för att hålla dem samman.
7 månader

Courtney Thorne-Smith & Andrew Conrad

Gifta juni 2000, skilda jan 2001.
Skådespelerskan, känd från bl.a. tv-serien ”Ally McBeal”, och genforskaren hade redan hunnit skilja sig då deras bröllopsbilder olovligt publicerades av tidningen Instyle Magazine i feb/mars 2001.
8 månader

Elizabeth Taylor & Nicky Hilton

Gifta maj 1950, skilda jan 1951.
Allra första gången kända skådespelerskan Elizabeth Taylor gifte sig var det med hotellägaren Nicky Hilton (javisst, farfar till syskonen Nicky och Paris Hilton). 19-åriga Elizabeth ska ha sagt om bröllopet: ”Jag har en kvinnas kropp och ett barns känslor”.
8 månader (Officiellt ca 1,5 år)

Jennifer Lopez & Cris Judd

Gifta okt 2001, "skilda" juli 2002.
Hennes andra giftermål var med en av hennes bakgrundsdansare. De träffades under inspelningen av hennes musikvideo "Love Don't Cost a Thing.". Deras äktenskap tog slut i juli 2002 då Jennifer började ses ute med Ben Affleck. Officiellt skildes dem i januari 2003.
9 månader

Shannen Doherty & Rick Salomon

Gifta feb 2002, skilda nov 2002.
Skådespelerskan, mest känd från gamla tv-serien ”Beverly Hills 90210”, gifte sig med Rick som senare även gifte sig med Pamela Anderson (se början av listan). Som son till en högt uppsatt på Warner Bros är han mest känd för alla sina kärleksaffärer och äktenskap med kända stjärnor.

Kommentarer