BröllopsGuiden

kramboas

« December 2023 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

POSTAT 2011-08-23 13:39:00

Gifta!

Ja nu har vi då varit gifta i en dryg vecka och det har först nu riktigt börja sjunka in att det verkligen är så! Vi åkte på bröllopsresa med en gång utan någon sömn emellan och kom hem sent i söndags kväll/natt och så började jag jobba igen igår så det har varit lite mycket på en gång nu, men som sagt är vardagen nu tillbaka och det känns skönt att få tid att smälta allt. Vår stora dag blev fantastisk och bara några små små missar som inte betydde något inträffade. Så nu är man då stolt fru och det känns såååå bra! Längtar tills vi får se alla kort som våra fotografer tog så att man kan börja se ut ett tackkort till alla som var med och förgyllde vår dag!

Kram från fru Kramboas

 

POSTAT 2011-08-12 07:00:42

Imorgon smäller det!

Ja imorgon är det då dags! Alla förberedelser och allt slit ska ge betalning imorgon! Jag kan inte riktigt förstå det men känner mig glad, lycklig och förväntansfull! Igår träffade vi pastorn i kyrkan och körde igenom vigseln i korta drag och det kändes mäktigt och imorgon är vi dessutom finklädda och alla våra nära och kära sitter i bänkarna + att det då är på RIKTIGTT! Jag kommer inte klara en sekund i kyrkan utan min näsduk Tongue border = Snart ska vi iväg med alla saker till lokalen för att dekorera etc. och bröllopsresan bär av redan på söndag morgon så kommer lägga upp någon bild sen när vi är hemma igen! Lycka till alla andra brudar som gifter sig imorgon och längre fram!

 

Kram från Kramboas

POSTAT 2011-07-27 11:17:22

Hippad i lördags!

Hej!

I lördags blev jag alltså hippad! Jag hade länge gissat på den dagen men blev ändå lite överraskad eftersom man aldrig kan veta riktigt säkert! Jag hade precis varit upp på toaletten och öppnat fönstret i mitt gamla rum (var hos mamma och pappa) när jag börjar höra motorljud utanför och dämpade röster. Jag tyckte ju detta lät lite skumt men tänkte att det kanske bara var några som inte ville vara så högljudda klockan åtta på morgonen. Sen knackade det på dörren och efter en kort stund kom mamma in och sa "Du får nog gå upp nu". Jag gick upp och i hallen stod en av min kusins killkompisar i motorcykelställ med ett brev till mig samt ett motorcykelställ. Jag fick en halvtimme på mig knappt att plocka ihop en ryggsäck med olika saker enligt en lista som stod i brevet samt ta på mig etc. Sen bar det iväg på rundtur på motorcykel och till sist hamnade vi i min mosters sommarstuga där det blev frukost med en del av tjejerna. Det var både jordgubbar, bröd, kokt ägg, ost, skinka och bubbel (blandat med fruktsoda då jag inte dricker alkohol vanligtvis). Efter frukosten fick jag "vackra" kläder och sen bar det iväg till Göteborg där fler tjejer mötte upp oss. Dagen följdes sedan av picknick och lekar i slottskogen, utfrågning av folk om äktenskapsråd, poledance, bastning och middag med kareoke. Dagen blev sååå bra och jag tackar verkligen alla tjejer som var med och gjorde dagen till ett fantastiskt minne!

/Kramboas

POSTAT 2011-06-29 19:44:07

Nu börjar planeringen verkligen komma ner på detaljnivå

Hej!

Ja nu börjar planeringen verkligen komma ner på detaljnivå! Jag skriver listor på saker som ska göras och när de ska göras osv. Skönt att få ner så mycket som möjligt på papper så att man slipper ha det i huvudet för antar att man kommer bli mer och mer tankspridd desto närmare man kommer den stora dagen! Har också börjat köpa en del saker och på fredag ska jag hämta min vigselring. Troligtvis ringer de också snart från brudklänningsbutiken och säger att klänningen är upplagd och klar Smile Har också kommit in i en period nu där allt känns så overkligt. Vadå ska vi gifta oss? Om 45 dagar? va? Mycket märkligt att få den perioden just nu men det är väl så när man börjar känna att det är på allvar. Längtar sååå till den stora dagen men framförallt till vårt liv tillsammans som man och hustru! Tänk att få kalla sig J´s fru! Mäktigt!

/Kramboas

 

POSTAT 2011-06-16 21:37:14

Bröllop är mycket matematik!

Hej!

För den som tror att de kommer undan matematiken i bröllopsplanerandet kan jag upplysa om att det är omöjligt! Wink Jag har nog aldrig räknat så mycket som nu. Det är beräkningar av hur mycket som behövs av olika saker, vad saker kostar, hur mycket som går åt osv. Mycket räknande som sagt just nu i vår planering i alla fall. Det jag är mest rädd för (av det jag kan styra över) och som jag tycker är svårast i den praktiska planeringen är just att räkna ut hur mycket mat och dryck som behövs. Man vill ju gärna ha lite marginal men samtidigt inte ha mat över i 2 veckor heller och så har man ju en budget som inte tål hur mycket marginaltänkande som helst heller Tongue border = Men när vi ska bjuda på förrätt, huvudrätt (buffé), efterrätt, bröllopstårta och lite godis så känns det som att gästerna ska bli mätta!

/ Kramboas

POSTAT 2011-05-24 13:57:20

Planeringen flyter på!

Hej allihop!

Nu var det längesedan jag skrev något men planeringen flyter på framåt i en bra takt! Festprogrammet är till stora delar klart och vigselprogrammet är klart men vi ska ha vårt vigselsamtal med pastorn på torsdag så vi väntar med att skriva ut dem tills vi har fått hans tankar om vårt upplägg av vigseln. Vi har nu också lyckats med att få en kantor till vigseln, så nu är det bara 4 personer av 6 som ska hjälpa till i köket/serveringen som saknas men svärmor jobbar på detta. Vigselringen är beställd och klänningen ska komma till butiken senast nästa vecka så nu börjar det kännas att det närmar sig. Vi har också fått tillbaka papprena från Skatteverket så nu vet vi också helt säkert att vi får gifta oss Tongue border = Det enda som vi har blivit lite besvikna över hittills i planeringen är att vi fick veta igår att det kommer vara ställningar runt hela kyrkan när vi gifter oss då den ska målas om från midsommar och fram till september, men eftersom vi inte vill byta kyrka så är det bara att gilla läget. 

/Kramboas

POSTAT 2011-04-08 19:27:41

Hur fungerar namnbytet?

Hej!

Det fungerade inte att lägga in ett inlägg i forumet just nu så sätter in det i bloggen istället och hoppas någon vet!

Jag och min blivande make ska gifta oss den 13 augusti i år och ska då ta hans efternamn. Dock ska vi åka på bröllopsresa redan 7.00 dagen efter bröllopet och vi har bokat biljetter i mitt nuvarande namn (för mig alltså) för vi tänkte att vi kan ansöka om namnbyte när vi kommer hem så jag kan resa med mitt nuvarande pass som är relativt nytt. Men nu när jag ser blanketten för namnbyte vid vigsel så ska den skickas in senast i samband med vigseln och gärna i samband med hindersprövningen. Dock står det att namnändringen kommer registreras först när vigselbeviset skickats in vilket kommer vara tidigast två dagar efter vi åkt på resan troligtvis. Men är det någon som vet hur detta fungerar? Vill ju inte stå på flygplatsen i Kroatien och inte komma hem för att de ser att det inte längre finns en Josefin XXX med det personnummret (alltså att namnändringen gått igenom). Hoppas någon förstår hur jag tänker :P

Tacksam för svar!

/Josefin

POSTAT 2011-03-19 18:58:44

Planeringen rullar på

Hej!

Skriver inte så mycket här utan mer i min blogg som vi har på vår bröllopshemsida :) Men planeringen rullar på för oss. Bröllopsresan är bokad, brudbukett, corsage och tärnbuketter är beställda, placeringskort, festprogram och vigselprogram är påbörjade, maten nästan helt bestämd och likaså musiken till kyrkan...ja en hel del är ordnat alltså men desto mer man ordnat desto mer inser man att det är kvar att göra :P tur att det mesta är roliga saker! :) På torsdag ska vi gå och prova ut klädsel till min älskling också och förhoppningsvis hitta en slöja till mig!


Lycka till i er planering!

/Kramboas

  1 2 > SISTA SIDAN (2)