BröllopsGuiden

kramboas

« Oktober 2020 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2010-12-22 09:18:35

Förlovad

Hej!
Nu har det äntligen hänt! Jag och min livs största, första och enda kärlek är förlovade :) Frieriet skedde igår (101221) på ett högt berg med fantastisk utsikt! Så nu blir det till att fundera ut när bröllopet ska äga rum, men först blir det nog att njuta några dagar av förlovningen och fira jul!

/Josefin


POSTAT 2010-09-09 21:15:28

Nya tankar

Hej allihop!
Jag är inte förlovad ännu men tänker ofta på bröllop som är ett stort intresse i allmänhet :) Jag har alltid sett mig själv som en person som vill ha ett sommarbröllop, möjligtvis slutet av våren, och allt annat har verkligen varit otänkbart, men så diskuterade jag och min sambo i allmänhet om bröllop och då sa han att det kanske inte behöver vara sommarbröllop just. Först blev jag helt förfärad men sedan började jag fundera och nu när jag tänkt så skulle nog ett vinterbröllop bara vara så fantastiskt! Fick massa fler idéer och inspiration än till ett sommarbröllop om jag ska vara ärlig så kanske är det ett vinterbröllop som är rätt? :P Tänk vilka insikter ens andra hälft kan ge en!

Lycka till med er planering inför den stora dagen! Jag hoppas jag "joinar" er snart!

/Josefin


POSTAT 2009-08-12 22:03:28

Årstidens betydelse?

Hej allihop!
Började fundera lite på betydelsen av årstid när man gifter sig...Jag själv har alltid velat gifta mig på sommaren, som många andra (vad jag uppfattat det som) men varför är det så måntro? Förra nyårsafton så började jag och min pojkvän diskutera lite att det är bra fint då när det är en kall vinterkväll med alla fyrverkerier :) Naturligtvis är det inte alltid stjärnklart då och allt annat romantiskt som kan bli en vacker vinterkväll men sommar garanterar ju inte heller strålande sol med "lagom" temperatur :P Så vad har ni för tankar kring årstidens betydelse? Den som vill får gärna dela med sig :) Själv har jag funderat och tror sommaren känns rätt då det är lättare att hitta vilda blommor och "ris" och för att det är varmare att kunna ha en klänning utan ärmar...E ju även ljust länge vilket kan vara skönt om man vill ha vigsel och fest utomhus...men kanske inte alls har med det och göra utan mer om att sommaren är den tid då många är förälskade och allt känns lättare eller att man själva träffades på sommaren..?

Ja ingen har väl ett rätt svar men roligt att fundera kring tycker jag :)

Ha det bra i sommaren!

Kram Josefin


POSTAT 2009-07-24 12:33:43

Tankar

Hej!
Jag tänkte fylla detta inlägg med lite tankar och frågor som den som vill och känner för det mer än gärna får besvara :) Jag har tänkt på bröllop så länge jag kan minnas nästan ;) och jag har på något sätt haft en ganska klar bild på hur jag vill ha det och vid vissa punkter hållit mig fast länge! T.ex. så var det självklart för mig som kristen att gifta mig i en kyrka och trots min uppväxt i en pingstkyrka (till största delen) så ville jag gifta mig i den svenska kyrkan (statskyrkan)...Detta för att jag på något sätt dels blivit besviken på den församling jag tillhörde i pingstkyrkan och dels för att jag tycker det känns mer högtidligt i svenska kyrkan och en sådan stor dag vill man ju ha vigseln som något högtidligt tänker jag..

men när jag och min pojkvän för ett tag sedan började diskutera detta så säger han som enbart är uppvuxen i en pingstkyrka att han nog inte skulle känna sig bekväm i svenska kyrkan med en präst med speciella kläder osv. Då blev jag helt chokad och tänkte "jaha och hur ska det nu gå!?" (dramaqueen ;) ) och när han avslöjade att hans största dröm var att bli vigd utomhus då trodde jag att jag skulle svimma nästan för det kändes så borgerligt (inget illa ment på något sätt, utan bara inte min dröm) och inte högtidligt alls för mig då...

men nästa gång vi pratade om det hela så målade han upp en bild av vigseln utomhus och jag blev helt "frälst"!! Det var väldigt fint och när jag började tänka på min tro och vad jag egentligen tror så kändes det mer självklart att det är jag, min pojkvän (förhoppningsvis!) och Gud ute på några klippor (gästerna också förstås!) istället för att vi ska vara i en kyrka som för mig egentligen inte är superviktig för mig i min tro! Så han fick mig att ändra mig om en så stor del och det utan att få mig att känna mig övertalad eller liknande..bara genom att lägga fram ett förslag som lockade mig så mycket att jag tyckte det var den bästa planen! Har du någon gång upplevt en sådan "förvandling"?

 Jag hoppas och tror att vi två någon gång kan få uppleva denna vigsel, trots att vi ännu inte är förlovade :) och jag hoppas att den kärlek som Gud gett oss ska vara hela livet ut och att vi kan lösa alla meningsskiljaktigheter precis som vi gjorde med denna (fast att han också får ändra sig ibland ;) )..att man talar med varandra som en präst sa vid den senaste vigseln jag bevittnade..som han sa "det är skillnad på att prata och att tala med varandra"..klokt sagt, eller vad tycker du?

Jag tycker som jag har sagt tidigare att bröllop är fantastiskt roligt med allt som ska väljas och planeras men jag känner mer och mer för varje dag som går att jag inte längtar efter ett bröllop för festens skull eller för alla fina och underbara detaljer runt om utan för att jag ska få bli någons fru och att vår kärlek ska på något sätt "fullbordas" inför Gud och nära och kära! Kärleken SKA stå i centrum den dagen och egentligen hela tiden under planeringen också...så nu har jag försökt att sluta prata med min älskling om alla detaljer runt bröllop och istället enbart tala om för honom det viktigaste, att jag älskar honom och vill leva med honom hela mitt liv <3 Någon som fått liknande tankar?

Hoppas någon orkade läsa detta något långa inlägg :)

Lycka till med allt allihop!

Kram Josefin


POSTAT 2009-07-20 22:53:32

Kanske ska man skriva en rad ändå...

Hej!

På uppmaning av Mia N tänkte jag att jag kanske borde skriva lite i min blogg även om jag inte, som de flesta andra här, är förlovad eller planerar bröllop :) Fast i mitt huvud planerar jag ständigt bröllop förstås ;) Kanske undrar någon varför jag hänger här då jag inte ens är förlovad ännu, och det kan jag svara på :) Jag älskar allt som har med bröllop att göra och då inte bara för min egen del utan allmänt! Så därför tjuvstartar jag lite i den stora djungeln av kärlek, lycka och planering :) Det är även roligt att hjälpa andra här inne och följa de fram till den stora dagen i deras tankar och planerande! Dessutom ska jag inte sticka under stol med att jag verkligen går och längtar efter ett frieri från min älskling :) Vi har ju varit ihop i tre år drygt så borde vara på tiden nu tycker jag då det känns såååå rätt! Men får väl se hur det blir..vi har ju ingått lite av en pakt nu att om jag verkligen försöker att inte prata om bröllop med honom (inte så mycket i alla fall) så kanske han blir mer sugen på att fria...får väl se om han håller det... ;)

Hoppas ni andra har det bra med era kärlekar och att planerandet flyter på för er som ännu inte gift er! :)

/JosefinFÖRSTA SIDAN   < 1 2