BröllopsGuiden

magga

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2009-09-22 13:19:36

Stora dagen

Då är den över... stora dagen! Vilka härliga minnen vi kommer att ha livet ut. Allting blev så mycket mer än perfekt. Vädret var ju helt overkligt, den tvåspråkiga vigseln var underbar, musiken fantastisk, festen oförglömlig med ett otroligt duktigt värdpar, riktigt god mat, proffsig personal, och världens trevligaste gäster. Hoppas bara de hann njuta "nästan" lika mycket som vi. Nu (som vanligt) är jag helt otroligt kär och ser fram emot vardagen med min underbara man. Jag hoppas jag kan lägga in några bilder snart :)

Massor med kramar,

Fru HåkanssonPOSTAT 2009-08-07 15:30:23

Ris & Ros

Ros vill jag ge er som skrivit så underbart fina meddelanden till oss när ni osat på bröllopsinbjudan. Vissa är så glada, tacksamma och till och med ärade att få dela den här dagen med oss. Ni gör mig så underbart glad. Jag tycker så mycket om er alla!

Ris får ni som tycker att ni tvingas komma på bröllopet. I stället för att gratulera oss och tacka för inbjudan så pratar ni om hur jobbigt och dyrt det är att ta sig hit. Ni får skämmas!

Ris ger jag också er som surar över att inte blivit bjudna. Skärp er! Jag har inte ens kunnat bjudit min moster, faster, farbröder eller kusiner. Endast närmaste familj och vänner. Vi har tyvärr bara budget och plats för 60 pers, jag hoppas ni kan ha förståelse för det. Det är klart att vi önskar att vi kunde bjuda alla som vi känner men så funkar det inte riktigt i verkligheten.POSTAT 2009-08-04 17:27:34

Semster eller?

Det har tydligen varit sommar (och är ju fortfarande). Jag har ju inte skrivit ett enda inlägg sedan i maj! Det börjar iaf närma sig för oss nu och det mesta är fixad. Jag har tom lyckats dra fästmannen runt i affärer (läs en affär) och hittat kläder som han kan tänka sig ha. Vi har också varit och provsmakat menyn på Jimmys. Det var väl ingen exotisk upplevelse men jag tror det blir ganska bra det där. Blev mest nervös när jag såg en skylt på dörren där det stod -Här inne får det vistas högst 50 personer samtidigt- då vi är 60 stycken. Blir spännande! Vi har också bokat bröllopsresan (blir Thailand i nov/dec) och äntligen hittat en fotograf som verkar tillräckligt spännande :) Allting har ju såklart blivit lite dyrare än tänkt men det får man stå ut med. Jag tänker inte stressa över något utan bara njuta av dagen och resten av livet tillsammans med min käraste...POSTAT 2009-05-23 21:08:01

Ringpanik på bio!

Var på bio ikväll och John lyckades tappa sin förlovningsring mitt under filmen, så typiskt! Han håller ju hela tiden på och leker med den! Han blev lätt panikslagen och hade svårt att vänta tills filmen tog slut men ringen fanns iaf där på golvet när lamporna tändes. Jag är faktiskt glad för denna lilla händelse för nu kanske han slutar leka med ringen och har den på fingret istället :)

POSTAT 2009-05-22 15:22:50

Hämtning i regnet

Då har jag hämtat klänningen i det usla regnet som ligger över Sthlm idag. Jag testade den även med skorna och de passar hur bra som helst ihop. Jag är såååå glad! Tänkte samtidigt köpa korsett som jag har tittat på typ 50 gånger men den var ju såklart slut nu när jag hade bestämt mig, typiskt!POSTAT 2009-05-21 13:38:14

Kaos

Det känns som att vi håller på med lite för många saker samtidigt. Det här året har varit helt otroligt för oss. I januari skaffade vi två underbara kattungar som nu har fyllt 7 månader. Igår var de hos veterinären och kastrerades vilket innebär att de nu går runt med en krage och är mindre nöjda med livet en vanligt. Jag tycker så sjukt mycket synd om dem men jag vet att de kommer att må bättre resten av livet.

Förra veckan började jag sedan mitt nya jobb. Jag jobbar som studievägledere på institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik (jag vet jättelångt namn) på Stockholms universitet. Att få jobba som studievägledare har varit min dröm i flera år nu så det är verkligen en sån "äntligen"-känsla jag har och hittills trivs jag väldigt bra. Det är dock i slutet av terminen vilket innebär att det inte finns så sjukt mycket att göra men om jag förstår rätt så blir det en himla massa precis i tid för bröllopet i september :)

Nästa helg ska vi också flytta. Äntligen har vi köpt vår egen lägenhet i Hammarby Sjöstad, en 3:a dessutom så vi får plats för alla grejar och katter med mera...

Men som sagt... Vi har ju precis förlovat oss och ska gifta oss i september! Hur ska vi ha tid att planera det hela? Hittills har vi bara bokat kyrka och lokal samt köpt kläder till mig och hittat ett par toastmasters. Längre än så har vi inte kommit. Jag vet att de flesta tycker att det är på tok för lite tid men vi som sagt gillar inte att planera saker 50 år i förväg så vi har satt oss i den här situationen helt själva. Just nu håller John på att fixa hemsida och inbjudningskort och när det är klart kommer jag nog att känna mig lite lugnare. I helgen ska vi till Jimmys Marina och provsmaka lite mat samt försöka få lite mer konkreta svar när det gäller upplägg och pris på det hela. I början på juni (när flytten är klar) är så tanken att boka hår/smink och prata med florist. Nåt mer som borde tänka på de närmaste veckorna?

POSTAT 2009-05-16 13:30:49

Skor...

Spontanköpte skor idag till den stora dagen. Har ju 30 dagar på mig att ångra mig om det skulle kännas så. De kändes hur som helst rätt på en gång så varför vänta. Mamma har ju jobbat i skoaffär i 1000 år så vi får se vad hon säger. Just när det gäller den här saken så lyssnar jag på henne :)

Det finns en bild i mitt bildgalleri...

POSTAT 2009-05-12 17:37:13

Brudklänningen är köpt...

Nu har jag köpt en helt underbar brudklänning. Det blev Lilly 3067 till slut. Får den redan nästa vecka! Tänkte inte att det skulle gå så fort. Hur ska jag egentligen förvara den så att den håller sig som bäst i hela fyra månader?!? Några tips? Ska ju flytta om ett par veckor så det gäller att verkligen se till att klänningen får en bra behandling... blir spännande :)Fler bilder!POSTAT 2009-05-09 20:34:41

Första inlägget

Dagen är vald och toastmasters ordnade. Mycket längre än så har vi inte kommit och bröllopet är om drygt 4 månader. Vi har ifos preliminärbokat två kyrkor och en festlokal men har lite svårt för att bestämma oss för hur detaljerna ska se ut. Just nu har jag precis skickat i väg en förfrågan till ytterligare en festlokal men jag är inte så optimistisk på tillgängligheten. Den lokal vi redan bokat tar egentligen max 60 pers medan det finns över 80 (närmare 90) pers på gästlistan. Svårt va? En del gäster på listan bor dock på Island och har svårt för att ta sig hit och därför tror vi att den nuvarande lokalen kommer att räcka alldeles utmärkt men vi vill gärna slippa den där tråkiga B-listan och kunna bjuda alla världens kompisar :)