BröllopsGuiden

elpi

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2009-08-11 06:56:49

Tre dagar kvar...

Snart är det dags. Tiden krymper med stormsteg. Jösses..var tog alla veckor vägen?
Börjar bli ordentligt nervös nu. Fast behagligt nervös givetvis. Angenämt. Underbart.

Har bra koll på det mesta tycker jag:

-Alexander lagar maten på restaurangen, vi hämtar den på torsdag.
-Ska handla ingredienser till bröllopstårtan idag. (Jo, jag gör det stora fyfyt och bakar min egen bröllopstårta. Men not to worry..jag är en rutinerad tårtbakerska.)
-Blommor till brudbuketten är utsedda. Ska hämta dem på torsdag eftermiddag och binda min egen brudbukett på fredag morgon. Ska också använda så mycket blommor från trädgården som möjligt. Vi har ju visningsträdgård, vore ju skam att inte använda dem.
-Anna (Pelles systerdotter) har koll på alla dekorationer och uppläggning på buffébordet. Hon har handlat ljus och planerat var alla blommor ska stå. På buffébordet skal också stå två stora blomvaser och två jättestora kandelabrar. Hon har stenkoll, jag känner mig lugn.
- Vi har valt brudvals.
- DJ kommer med musikanläggningen redan ikväll eller imorgon och sätter upp den i lokalen. Vår käre vän, Jonas (mkt. rutinerad DJ), står för musiken. Känns så underbart skönt att slippa oroa sig.
- Har varit hos frissan och fått en provuppsättning. Känns bra.
- Spriten är inhandlad i Tyskland. Jösses..tror vi har till julfesten också men det må vara hänt. Hellre det än att det tar slut. Jag föreslog en självkostnadsbar, men det ville inte Pelle höra talas om. "Ska vi gifta oss, så bjuder vi på allt", sa han..och ja, jag tänker inte protestera. :-)
- Maja (vår tärna och tillika Pelles dotter) har övat på sin sång tillsammans med kantorn. Hon ska sjunga Du är allt.
- Linus (vår marsalk och tillika min son) har övat på den text han ska läsa.
- Bordsplaceringen är klar.

Tror jag har koll på läget. Och ändå pirrar det bra i magen med jämna mellanrum. Nittio personer kommer att sitta i kyrkan och se oss gå nerför altargången. Tänk om vi snubblar! ;-D

Och nu ska jag iväg till jobbet. Suck...POSTAT 2009-07-30 10:01:08

Kostym till sonen..

Idag ska jag och min söta tärna (tillika min bonusdotter) och min stilige marsalk (tillika min son) åka till Lund och handla kostym till honom. Till examen i år köpte vi en kavaj (Bläck) på MQ så det får bli ett par byxor till den och vips har han en kostym till bröllopet. Går ju inte att få på honom vad som helst längre. Är man 16 år så har man en viss uppfattning om vad som är coolt. :-) Inte heller helt lätt att hitta rätt storlekar när man är 1.93 lång och har 46 i skostorlek. Min lilla, lilla pojke.

Får väl försöka få på honom den så att jag kan knäppa ett kort. Önska mig lycka till! :-)

 POSTAT 2009-07-28 17:52:20

Ont överallt.

Har precis stängt vårt trädgårdscafé och satt mig ner en stund. Kan bara konstatera att jag har ont precis överallt! Antingen är jag extremt vek eller så beror smärtorna på att jag faktiskt körde 85 mil i söndags natt. Tror på det sista. (Vägrar ju erkänna att jag är vek!)

Sammanlagt 70 personer har hitills anmält att de kommer på bröllopet. Sista anmälningsdag är 1/8 så de som inte anmält sig hitills har några dagar på sig. Tackar alla återstående ja så blir det 89 gäster. Tja..så är det när man har många vänner och mycket släkt. Det ska bli så himla kul. Längtar, längtar, längtar....

Och nu ska jag åka och handla mat. Alltid lika rafflande....POSTAT 2009-07-25 16:54:18

Ringar...

Hade det inte varit så att vi hade en hel massa gamla guldringar (efter en hel hoper döda släktningar) och dessutom inte varit släkta med guldsmeden så hade våra ringar kostat 23.000 kr. Det är banne mig hutlöst! Vilken tur att vi hade en hel massa gamla guldringar och att älsklingen är svåger med guldsmeden..nu fick vi det hela för ett spottstyver. :-) Eller ja..6.500 kr, men det är banne mig nästan gratis i jämförelse. Bilder kommer givetvis så snart jag lyckats fånga dem på bild. Är så himla nöjd med ringarna. Rött och vitt guld i båda, och tre diamanter i min.

Nu håller vi som bäst på att räkna på det här med sprit och mat. Ja, inte är det billigt att gifta sig inte. Tur att man har obegränsat med pengar...NOT! ;-D Men skit samma, vi får väl äta vita bönor på burk några månader framöver. Pice of cake..hehe
POSTAT 2009-07-21 11:26:33

Fynd, fynd och åter fynd....

Är på semester hos mina föräldrar i södra Norrland. Igår tog jag och mamma en riktig shoppingrunda. Mamma hittade klänning, sjal och kofta till bröllopet. Jättefint blev det!! Nu ska hon bara ha en BH också, så att tuttarna får plats ordentligt i klänningen.
Varför köper så många kvinnor över 60 alltid för stora kläder?! Lyckades få henne att prova en klänning stl 40..och vet ni vad, den passade. Själv stod hon i chock. I sin lilla värld har hon fått ihop det till att hon har stl 44-46. Ja se kvinnor!

Handlade underkläder från Change´s brudkollektion igår. Närmare 900 kr gick det på. Ärligt talat är jag förundrad över hur billigt det blev. Köpte ju BH (även om jag inte kan ha den under klänningen, men sen..hehe), trosa, strumpebandshållare och strumpeband. Jag älskar underkläder, och är känd för att kunna spendera lite pengar på just dylika. Är jag fin under, känner jag mig fin rakt igenom på något sätt. :-) Så 900 kr, det är banne mig rena rama fyndet!

Hittade vidare ett par jättefina brudskor i benvitt för enbart 549 kr, och ett stort brudparaply för endast 249 kr.

Har också köpt tillbehör till alla placeringskort och håller som bäst på att klippa och klistra. Gör-det-självvarianten gick på 259 kr. Rätt bra, tycker jag. 

Fridens liljor till er alla. Nu ska jag fortsätta mitt terapiarbete. :-SPOSTAT 2009-06-25 00:05:04

..livet tog paus..

Min älskade svärmor har somnat in. I fem dagar har vi vakat över henne. I eftermiddag satt vi och höll hennes hand när hon tog sitt allra sista andetag.

Vi ses igen, älskade människa!POSTAT 2009-06-18 10:30:26

Det snurrar i huvudet...

I vanlig ordning har jag och min älskade bråttom. Lång, lång planering är inget för oss. Här ska det hända snabbt och effektivt. Helst igår. Sådan är vi. Och följaktligen sker vår bröllopsplanering efter samma mall.
Inom loppet av tre dagar hade vi:

1) bestämt att vi ska gifta oss.
2) bestämt att vi ska ha kyrkbröllop.
3) bestämt vilka som ska vara tärna, best man och vem som ska föra fram mig i kyrkan.
4) bestämt datum och bokat kyrka.
5) bokat festlokal och dj.
6) bestämt vem som ska vara toastmaster.
7) gjort gästlista och fixat inbjdningskort.
8) bokat tid för att prova brudklänningar och tärnklänningar.
9) bokat tid för att titta på ringar.
10) bokat tid hos frisören för håruppsättningar
11) bestämt vilka blommor som ska finnas i buketterna och i dukningen.

Ja..ingen kan beskylla oss för att inte vara effektiva. Å andra sidan arbetar jag med marknadsföring och anordnar ofta olika evenmang. Kan ju vara så att övning ger färdighet.. :-)

Personligen hade jag fått spatt om jag blivit tvungen att planera mitt bröllop i över ett år. Jag är en otålig människa, jag tycker inte om att vänta.

Har surfat runt på x antal bröllops-sajter nu och jag har insett något...MAN KAN BLI BEROENDE AV DEM!!

Hjälp..hur tar man sig tillbaka till en verkliga världen?!

Idag ska jag i alla fall prova klänningar. Ska bli väldigt, väldigt roligt.
POSTAT 2009-06-18 01:06:35

Nu har vi bestämt oss....

..det är just precis vad som står längst upp på våra inbjudningskort.

Känslan är obeskrivligt härlig. Nu har vi bestämt oss...

Imorgon ska jag ta med mig lilla mamma, min söta tärna (och bonusdotter) Maja och åka till Vinslöv för att prova klänning. Har redan kikat lite där och hittat flera vackra klänningar som jag vill prova. Maja har inte haft tid att titta än. Gissar mig till att vi kommer att spendera åtskilliga timmar i Vinslöv imorgon. :-)

Troligtvis kikar min älskade in en sväng också. Trots att Maja bestämt anser att det betyder otur för honom att se brudklänningen innan bröllopet. Ja..vi får väl se vem av oss som vinner.