BröllopsGuiden

Lizzie

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2007-09-30 23:18:11

Underligt...

Ja, tänk vad tiden går...
Nu är det kvällen innan vår borgerliga vigsel. Jag är inte särskilt stressad (än). Och på tisdag beger vi oss av hem till Sverige för att gjöra klart det sista innan bröllopet på lördag. Så jag har några dagar kvar att bli lite stressad.

Det känns dock som om allt gått för bra och för lätt. Har jag glömt nåt?

Helgen har ägnats åt att flytta alla mina grejer över till min killes trånga lilla lägenhet.
Och så har vi avklarat vårt vigselsamtal med våra pastorer, gjort klar och skrivit ut vårt mottagningshäfte och vårt vigselprogram.

Nej, dags att sova!
Hör av mig i morgon om hur det gick!


POSTAT 2007-08-21 21:26:52

Tiden går...

Tiden går...
Vet inte riktigt om jag är helt med på vad som händer. Ena dagen har jag inget att göra eftersom jag tycker att allt redan är planerat. Nästa blir jag helt stressad eftersom jag inser att det finns mycket kvar att ordna med.
Och några "bröllops panik" drömmar har jag haft. Men det verkar ju vara helt normalt!!

På senaste tiden har vi hunnit med en hel del bröllops relaterat.
Vi har haft "äktenskaps samtal" med våra pastorer. Dom är helt fantastiska och kan ge många goda råd, genom lärdomar från deras eget äktenskap. Nu ska vi bara hinna med ett vigselsplanerings samtal.
Och deras toppen döttrar har spenderat en hel dag av sitt sommar lov med att försöka hjälpa mig få till en frisyr. Och dom är redo att ställa upp med fler dagar! För än är det inte bestämt vad det ska bli...
Vi har också varit och hälsat på familj och vänner i Danmark, och där hunnit titta på dukar och glass mm som vi ska få låna till bröllopet.
Sista svarsdag har varit, och vi kan nu börja göra upp en plan för vår bröllopshelg! Det har varit några oväntade nej svar tyvärr, men så är det ibland. Det kommer i allafall många familjemedlemmar och vänner. Det är mycket kul att många av dom vill stanna från fredag till söndag så vi har tid att träffas och umgås lite. Många vill också komma och hjälpa till med förberedelserna!

Och i dag har vi varit och hämtat våra ringar, graverade och klara!

Men så är det också lite mer grundläggande kvar...
Fastställa menyn, ordna kläder till min blivande, beställa blommor...
Men det ska jag nog hinna med denna vecka, innan det börjar jobbas på riktigt igen!

Åhh, så skönt att få skriva av sig...
Tack för det!
Lycka till alla ni där ute!
Lizzie
POSTAT 2007-07-25 17:59:46

Giving notice of Marriage

Äntligen har vi varit och ordnat med att allt så vi kan gifta oss i England. Det är en ganska intressant process. Först ringer man och prelimenär bokar en tid för vigsel. Sen bokar man en tid för "giving notice of marriage". Så i dag var vi nere där och pratade med en kvinna och fick allt inskrivet i datorn och visade all papper och dokument, tex pass, bevis på adress osv. Dom sätter sedan upp en notis utanför, där det står att vi vill gifta oss, så kan folk gå ner och titta och om man är emot en vigsel så går man in och säger till.

Vad som är intressant är att dom i England inte har ett sammanställt register som vi har i Sverige. Om man ger någon sitt personnummer så kan dom ju kolla upp det mesta om en, men inte i England! Här verkar dom lita på allt man säger.

Ett av våra stora problem har varit att vi inte har min fästmans skiljsmässobevis överatt till engelska. Och vi trodde att vi skulle behöva göra en översättning i Sverige, vilket skulle kosta oss massor med pengar... Men i dag sa dom att det var okej om någon svenska talande kunde översätta det hela, så länge vi inte gjorde det själva. Fast om vi inte sagt att han varit gift tidigare så skulle dom antaglilgen aldrig ha upptäckt det - trots att han gifte sig i England sist oxå.

I allafall, nu är det bestämt att vi gifter oss i England (den lagliga biten) den första oktober, kyrklig vigsel i Sverige den sjätte oktober med familj och vänner och så till slut en kyrklig vigsel till i England den fjortonde oktober med våra vänner här.

Eftemiddagen spenderade jag på stan och försökte hitta lite snygga underkläder till bröllopet. Har inte bestämt vad jag ska ha än... Kanske tre olika uppsättningar? Det kommer ju trots allt bli tre olika vigslar!

Och när jag kom hem hade vi fått två svar till vårt bröllop i Sverige! Kul, kul!

POSTAT 2007-07-18 16:48:56

Äntligen...

har jag lite tid att sitta och skriva igen!

Det har varit mycket att göra med alla olika jobb och projekt jag är involverad i på senaste tiden, men nu ska det nog börja lugna ner sig igen lagom till sommarlovet.

Tyvärr har alla mina lägenhetskompisar flyttat hem till Sverige och Indien nu. Mycket ensamt... Jag tycker inte om att sova i en tom lägenhet. Men det kan nog vara nyttigt också att vara lite ensam innan bröllopet, då det också kommer vara dags för mig att flytta in i min blivande mans lägenhet.

På bröllopsfronten flyter det på. Musiken är bestämd, musikerna har vi pratat med och dom verkar både nöjda och entusiastiska! Dessutom har våra vigselringar kommit, lägger upp bild snart. Och i dag bokade jag tid till att registrera vårt äktenskap här i England (typ borgerlig vigsel).

Ha det så bra alla ni! Och lycka till med all planering!

POSTAT 2007-07-03 14:13:39

Ringarna!

Fick precis ett mejl...

Ringarna har nu skickats!

Har inte haft bild tidigare, men det blir snart.

Jobbar, kan inte skriva mer just nu!

POSTAT 2007-07-02 14:22:54

Första inlägget!

Nu är det bara lite mer än tre månader kvar till bröllopet!

När jag blev medlem här hade jag inga planer på att blogga om det hela, men alltsom tiden går börjar jag känna mer och mer behov av att bara skriva av mig lite. Både för min egen skull, men mest för mina nära och kära. Dom blir nog snart tokiga på mig, även om dom inte skulle säga nåt.

Har inte så mycket familj och vänner i närheten där jag bor. Det är min pojkvän och våra 5 bröllops hjälpredor. Men dom 5 åker snart tillbaka till Sverige... Återser dom nog inte förrän vid bröllopet.

Bröllpet kommer äga rum "hemma" i  Sverige, i oktober. Familjen och många vänner kommer redan på fredagen och stannar till söndagen. Det ska bli så kul! Sen åker vi "hem" till England igen och har en till vigsel med våra engelska vänner. Det gäller ju att ta vara på tillfället!

Det får bli mer en annan dag, lunchen väntar! Lycka till ni alla med era bröllopsplaner!

Lizzie