BröllopsGuiden

Lizzie

« Juni 2021 »
TI ON TO FR
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

POSTAT 2007-07-25 17:59:46

Giving notice of Marriage

Äntligen har vi varit och ordnat med att allt så vi kan gifta oss i England. Det är en ganska intressant process. Först ringer man och prelimenär bokar en tid för vigsel. Sen bokar man en tid för "giving notice of marriage". Så i dag var vi nere där och pratade med en kvinna och fick allt inskrivet i datorn och visade all papper och dokument, tex pass, bevis på adress osv. Dom sätter sedan upp en notis utanför, där det står att vi vill gifta oss, så kan folk gå ner och titta och om man är emot en vigsel så går man in och säger till.

Vad som är intressant är att dom i England inte har ett sammanställt register som vi har i Sverige. Om man ger någon sitt personnummer så kan dom ju kolla upp det mesta om en, men inte i England! Här verkar dom lita på allt man säger.

Ett av våra stora problem har varit att vi inte har min fästmans skiljsmässobevis överatt till engelska. Och vi trodde att vi skulle behöva göra en översättning i Sverige, vilket skulle kosta oss massor med pengar... Men i dag sa dom att det var okej om någon svenska talande kunde översätta det hela, så länge vi inte gjorde det själva. Fast om vi inte sagt att han varit gift tidigare så skulle dom antaglilgen aldrig ha upptäckt det - trots att han gifte sig i England sist oxå.

I allafall, nu är det bestämt att vi gifter oss i England (den lagliga biten) den första oktober, kyrklig vigsel i Sverige den sjätte oktober med familj och vänner och så till slut en kyrklig vigsel till i England den fjortonde oktober med våra vänner här.

Eftemiddagen spenderade jag på stan och försökte hitta lite snygga underkläder till bröllopet. Har inte bestämt vad jag ska ha än... Kanske tre olika uppsättningar? Det kommer ju trots allt bli tre olika vigslar!

Och när jag kom hem hade vi fått två svar till vårt bröllop i Sverige! Kul, kul!