BröllopsGuiden

carinsofia

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-08-27 13:22:32

Långa resan


Idag påbörjar jag min långa resa mot hälsa & välmående (och förstås en kroppsbyggnad värdig en bröllopsklänning..)

Det ska simmas, springas, gymmas och jag ska träna pilates och crosstraining. Det är tanken, resten borde gå av sig själv! :)

Idag är sista gången på många, många år som vågen står på 85!

Jag vill bara må bra, både inuti och utanpå. Och inte bara för bröllopets skull heller.
Det vore ju kul att faktiskt få leva med olle så länge som möjligt......

När det gäller bröllopsplaneringen lutar det åt att skala av gästlistan en aning, så att vi kan ha råd med ett paket som täcker i princip allt. För enkelhetens skull... Dessutom har jag insett att många av de jag tänkt bjuda inte är så nära som jag tänker mig. Jag vill inte vara en sån person som bjuder in folk bara för att visa upp oss och vårt bröllop. Det ska vara en dag att dela med dem som verkligen bryr sig om oss!

Så om det hela slutar runt 40-50 personer ska det nog fungera..

Hej så länge!


POSTAT 2009-08-12 18:09:39

Tagit en paus...


...i planeringen.
har haft fullt upp med sommarkurser senaste veckorna, så min neurotiska planering har fått läggas på is. :0)

Det är svårt att gå vidare när vi inte riktigt vet hur budgeten kommer se ut. Kanske tur att jag har så lång tid på mig så att jag kan tänka ut alla billiga alternativ!
                                                                                
Hoppas det går bättre för er andra!
                                                               
POSTAT 2009-07-27 20:51:35

Nya idéer


Jag och min sambo har kommit fram till att vi inte vill ha vigseln i kyrkan. Ingen av oss är troende eller ens döpta så det känns lite som ett hyckleri att stå där och lova saker "inför Gud".
Min tanke är då att vi ska hitta en trevlig herrgård eller liknande där vi kan ha både vigsel och fest efteråt. Eftersom vi vill hålla ner  kostnaderna vore det bra att hitta ett ställe där man själv kan hyra in catering, men det kanske inte är det lättaste. Samtidigt har många ställen paket med lokal, mat, dryck, dukning och personal som ingår i priset. Det lockar med sin enkelhet, men samtidigt vill vi gärna hitta de mest prisvärda alternativen.

Vi är inte särskilt formella av oss, så gåslever och tryffel känns inte nödvändigt i menyn. En buffé med blandade grillrätter kanske vore nåt? Min syster anlitade ett förtag från vår hemstad som gjorde ett jättebra jobb, men det är osäkert om de skulle åka fem mil till oss... Måste undersökas!

Det börjar i alla fall klarna lite.. :) Det är så mycket att tänka på... Hur ska inbjudningskorten se ut, vad ska stå i dem, hur många ska vi bjuda... I dagsläget räknar vi med ca 80 inbjudna, men eftersom det är nästan tre år kvar så vet man ju inte om några feller bort eller tillkommer med åren...

Jag hoppas att min besatthet av planering kommer hjälpa mig! :0) Tre års förberedelser kanske känns överdrivet för vissa, men vem kan vänta? :) Jag vill ha den här tiden på mig för att tänka över saker i lugnt och ro, väga för- och nackdelar och inspireras av er andra! Dessutom behöver vi ganska lång tid på oss för att spara ihop pengarna.

Hoppas det går bra för er andra!
POSTAT 2009-07-26 22:10:44

Idéerna börjar ta form!


Åh vad jag älskar att planera! :)
Den här sidan är ju helt fantastisk, allt man kan tänka sig finns här...

Jag har börjat få en bild av hur jag vill ha det nu, problemet är bara att jag inte har en aning om vad allt kommer kosta...

Såg bilder på olika tårtor idag. Att ha en liten tårta och sen en massa cupcakes är en jättebra och gullig idé! Smidigt om man har allergiker i sällskapet, och dessutom blir inte tårtan förstörd av allt skärande... Cupcakes är ju så fina, och jag älskar klänningar som är så där härligt veckade och ser ut som grädde... :0) Så då kan jag ju matcha... :)

Jag föreställer mig vigseln i en kyrka inne i stan och sen middag och fest på en herrgård i utkanten. Där har dom också paket med mat, dukning och personal för mellan 600 - 700 kr per kuvert. Jag vet inte om det är dyrt eller billigt...!? 
Någon som vet?

POSTAT 2009-07-25 13:51:50

Dröm


Drömscenario för bröllop:

Vigsel i Nikolaikyrkan, klänning a'la gräddbakelse, fest på Örebro slott med familj och alla vänner, bröllopsnatten i mysig hotellsvit, honeymoon till all-inclusive hotell i Rom, Barcelona eller kanske Venedig.

Bara att börja spara! :)


POSTAT 2009-07-19 12:57:09

Dags att börja planera lite!


Hittade precis den här sidan, och eftersom jag är något av ett kontrollfreak som älskar att planera blev det ett riktigt lyckorus! :)

Jag och min sambo har varit tillsammans i sju år (puppy love som vuxit upp). Vi förlovade oss i slutet på juni och kommer gifta oss så fort vi sparat ihop nog med pengar. Vi pluggar just nu båda två, han är klar om ett år och jag om två. Då är det bara att börja spara!

Jag föreställer mig att budgeten kommer hamna mellan 50 och 100 tkr, beroende på lokal och antalet gäster. Det är så svårt!! Vilka ska man bjuda? Hur många har man råd att bjuda?
Eftersom vi än så länge inte har en aning om var vi hamnar och vad vi kommer tjäna (och därmed kan spara undan) blir planeringen lite komplicerad... Drömmen är att ha bröllopet på vår 10-års dag, om tre år. Jag hoppas vi klarar det!