BröllopsGuiden

Frankofilen

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2010-05-19 20:31:35

Lösögonfransar

Jag har köpt lösögonfransar men tror egentligen inte att jag behöver några. Trots detta ska jag träna på att applicera dessa snyggt. Ska satsa på en naturlig make-up. Concealer, transparent löspuder, en skir ögonskugga, långa fransar, rosa rouge och lite läppglans. Jag har köpt mineralfoundation, men jag tycker det är extremt svårt att få det att se naturligt ut, trots alla löften om att det ska smälta in i huden. Kanske inte passar alla? Undrar vad ni ska ha för smink?

POSTAT 2010-05-19 20:27:37

Här måste det fixas!

Det var oerhört länge sedan jag var här inne och skrev något, men det innebär inte att jag lidit brist på bröllopsplanering. Tvärtom! Nu är det en dryg månad kvar och jag har hunnit med en hel del. Ska träffa prästen nästa fredag. Det är svårt att hinna med att planera allt innan kvällen tar ut sin rätt. Jag orkar knappt hålla mig vaken efter en hel dag på jobbet. Idag provade jag min fodret till min klänning och vi fick lägga ut den över ryggen och in den över midjan. Det ska nog gå bra. Jag köpte ju ett mönster från USA som inte gick att använda. Det var alldeles för stort, trots att jag valde en storlek som skulle motsvara en europeisk 36. Vi fick använda ett annat mönster som sys om istället.

POSTAT 2010-03-20 15:06:54

Har hunnit med en del

Vi har skickat ut inbjudningar, köpt de mesta av kläderna till barnen, beställt en bröllopsring till mig, kontaktat en sömmerska som snart har ritat färdigt mönstret och ska sy upp en testmodell i lakansväv. Jag har fått en avi från posten eftersom min birdcage har anlänt - så spännande! Men som ni vet, tar det inte slut här utan det är mycket kvar att planera. Jag tycker man ska göra sitt bästa och sedan glädjas åt varje liten detalj man har lyckats ordna eller ens besluta. Allt från psalmer, musiklistor, frisör, kläder, toastmasters/madames, festlokal - you name it! Bröllopsplanering är inte enbart kul, det är också tidvis väldigt krävande.

POSTAT 2010-03-20 15:03:11

Jag har hittat skor i massor!

Det var länge sedan jag var inne här och tittade nu. Men sanningen är den att heltidsarbete, tre barn, en man och ett stundande bröllop tar sin lilla tid. Nu har jag hittat en site där man kan söka efter olika typer av varor, i mitt fall skor och örhängen. Alla intressanta varor kommer lättåskådligt fram, man får en kort presentation av varan och klickar man på denna lilla sammanfattning, öppnas en ny sida hos företaget som säljer produkten. Har hittat MASSOR med fina skor på Shoes - evening, och mängder med örhängen på sökningen drop-earrings/rhinestones. En snabb och framförallt lätthanterlig sida. www.shopstyle.com Rekommenderar sidan varmt!

POSTAT 2010-02-16 18:03:15

Inte bara roligt...

Det är mycket jobb med att planera ett bröllop, även ett enkelt, opretentiöst, informellt men stort bröllop kräver tid och eftertanke. Det är inte alla dagar jag orkar med det. Har i alla fall gjort färdigt inbjudningarna. Nu ska de bara skickas iväg. En sak i taget.

POSTAT 2010-02-01 21:30:29

Åldersnoja någon?

Är det någon mer än jag som inte är tjugo eller tjugofem, flerbarnsmamma och som ska gifta sig inom kort? Jag inbillar mig att det ska synas att jag är 36 när jag gifter mig och att jag av den anledningen borde undvika prinsessklänning, lång slöja och pärlörhängen. Att det kanske till och är legitimt klä sig lite okonventionellt? Jag är ju en dam och behöver inte följa några traditionsenliga mallar. Eller? Det känns skönt att veta vad man INTE vill, men det skulle vara bra att veta vad man vill också, åtminstone till viss del. Skulle vara intressant att veta hur ni tänker kring detta! Men då borde jag väl skriva på forumet istället kanske? I morgon ska väl Bröllopsguiden komma ut i butik? Ska införskaffa ett exemplar på hemvägen från jobbet.

POSTAT 2010-02-01 20:35:58

Bål istället för drinkar - fin bål.

Jag har insett att om vi ska slippa köpa alldeles för många ingredienser, ha alldeles för många bartenders och väldigt stora förvaringsutrymmen så får vi tänka om. Jag har bestämt att vi ska servera öl, vin, cider och drinkar under festen. Jag har hittat tre underbara bålsorter som ska serveras istället för drinkar. Dessa går att blanda i större kvantiteter och kräver bara ett litet handtag av bartendern. Jag hittade en med bas av vaniljvodka och rabarbersaft samt jordgubbar, en som liknar Mojito med ljus Rom, Lime, mynta och Sprite och sedan klassikern med spanskt vin, kanelstänger, nejlikor, apelsin och citron - Sangria. Lätt, enkelt och gott!

POSTAT 2010-01-31 11:04:40

Vintagekollektion!

Om du vill sy själv, eller har en sömmerska som vill ha ett mönster och du gillar smala midjor och mycket vidd så finns det inspiration att hämta här: www.voguepatterns.com - under rubriken Vintage. Under den här tiden var klänningarna ofta korta men de kan enkelt förlängas till önskad längd om modellen faller dig i smaken för övrigt.

POSTAT 2010-01-31 10:53:31

Kollar in mönster...

Det finns en del intressanta, men också många att välja på vilket försvårar när man som jag, har beslutsångest.

POSTAT 2010-01-31 10:50:38

Min egen sömmerska! :-D

Jag har letat med ljus och lykta efter en sömmerska som kan sy klänningen jag vill ha. Nu har jag hittat henne på jobbet. Hon är oerhört duktig och är utbildad i sömnad. Eftersom hennes dotter som gifter sig ett par veckor innan oss, redan hade köpt klänning, ville hon gärna sy min istället. Jag är så glad. Nu sitter jag och rekar bland mönstertillverkarna. Här finns tips på hemsidor där ni kan finna finfina mönster för de flesta smaker. Titta inte bara på brudklänningar, där finns oftast inget stort urval, utan se efter under rubriker som Evening Gowns, special Occasions eller bara Dresses. www.simplicity.com www.butterick.com www.vougepatterns.com www.mccallpattern.com www.newlookpatterns.com

  1 2 > SISTA SIDAN (3)