BröllopsGuiden

Yarrow

« Juni 2021 »
TI ON TO FR
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

POSTAT 2009-09-08 11:04:07

Snilleblixtar i bröllopskaoset

Nu har vi hållt på fram och tillbaka med dessa inbjudningar. Vi bestämde oss för att ha ett A4 vikt på mitten för att göra det så enkelt så möjligt. Jag oroade mig lite för att det skulle bli så stort och "sladdrigt". Att inbjudan bara skulle hamna i en bunt med papper hemma hos våra blivande gäster.
Men då fick jag en smart idé!
In på nätet och skicka in en beställning på visitkort, det kan man få i princip gratis på internet nu för tiden! På dessa ska vi sen klistra fast en liten magnet så kan de kan sätta upp kortet på kylskåpet utan att det tar en massa plats!
Smart va?
Såhär blev slutresultatet på visitkorten, kommer passa fint på våra inbjudningar som ni ser i inlägget innan.POSTAT 2009-09-05 22:55:17

Inbjudningarna (förhandsvisning)

Idag va jag och min blivande på stan och inhandlade lite papper för inbjudningarna. Eftersom så mycket annat till vår stora dag kommer bli så kostsamt så bestämde vi att vi skulle försöka oss på att göra våra egna inbjudningar och på så sätt få exakt rätt känsla på dem. Har kollat runt lite på internet på olika företag men inte hittat något ställe där inbjudningarna känts som om de blivit massproducerade och bara namnen ändrats.

I alla fall, vi stod inne i affären och kollade på papper. Detta är ett stort steg för så fort vi köpt papperna så måste vi hålla oss till de färgerna som ett slags tema. Jag va lite inne på Grönt och orange då det passar bra till ett sensommarbröllop men Daniel ville ha rosa och grönt. Eftersom jag ändå älskar rosa så fick han sin vilja igenom, det är bra att han får det ibland så han känner att han bestämmer något också :)
Sen satt vi och knåpade lite på layouten och i slutändan blev det så så som på bilden. Vi är mycket nöjda men lite ska ändrats. Bilden där det står välkommen ska vara på framsidan och så ska där vara en animerad bild i rosa och grönt på mig och Daniel i stället.
Pappret är i äggskal-färg och ska sättas ihop med en rosa rosett.

Denna inbjudningen speglar både våra personligheter och temat på bröllopet.
Lovar att lägga upp en bild på hur det slutliga resultatet blir också! :)POSTAT 2009-09-04 11:57:02

Klänningsmissöde

Jag hittade en kläning på internet som jag jättegärna ville ha till bröllopet. På bilden va den i en rosa färg men efter som de syddes upp efter mått kunde man ändra färgen.
Jag spanade ut en härlig champange-färg som va helt underbar. Jag fick en syn av mig och Daniel framme vid vigslen tillsammans. Jag i min champangeklänning och han med matchande väst och slips.

Klick klick så va klänningen beställd!

Dagen efter berättade jag för en av mina närmaste vänner att vi skulle gifta oss. Då ville hon så gärna sy en brudklänning till mig i bröllopspresent. Hon är verkligen grym på att sy så jag blev jätteglad och glömde snart av att jag redan hade beställt en klänning. När jag väl kom på det så hade vi redan suttit tillsammans och spanat in de modeller jag tyckte va fina o.s.v. Jag tänkte att ett år är ju ändå lång tid. Mycket kan hända innan dess. Tänk om min vän och jag slulle bli ovänner, det läser man ju titt som tätt här inne på forumet att bröllop splittrar även de bästaste vänner. Då har jag i alla fall en "backup" klänning. Dessutom va inte den så "brudklänning-ig" så den hade säkert kommit till använding vid andra tillfällen.

Till saken. Igår kom det ett paket på posten. Jippi! Min klänning! Men döm till min stora förvåning när jag plockar fram den så är KYCKLING-GUL!
Haha, jag trodde jag skulle dö. Alltså, den va inte ful, bara väldigt gul. Vilken tur att jag inte hade tänkt att ha den som bröllopsklänning då men ett missöde som detta hade kunnat spränga huvudet på vilken bridezilla som helst.

Jag är i vilket fall skitsnygg i min nya GULA partyklänning! :)


POSTAT 2009-09-02 20:31:06

Bröllopsplaneringen i kort.

Jag älskar att skriva och alla de som läser min "vanliga" blogg är rätt trötta att läsa om mitt bubblande om bröllopet. Sen finns det ju en del grejer som jag inte vill skriva i den bloggen som min familj och mina vänner läser, har ju fixat lite hemliga grejer till bröllopet!
Därför hoppas jag att jag hittat rätt nu och har jag tur kanske jag hittar lite andra personer som också planerar bröllop för att utbyta lite tankar med.

Jag och min fästman Daniel ska vigas i Kärleksparken i Varberg. Ceremonin kommer bli enkel, våra gäster får sitta på filtar runtomkring. Några stolar kommer ställas fram till de lite äldre. Vi kommer ha en tjej som  sjunger några låtar under ceremonin och efter vigselakten kommer vi bjuda på lite mingel och champagne.
Ett strandtåg kommer sedan och hämtar upp våra gäster och kör dem en sväng och sedan till festlokalen. En liten rolig grej för våra långresande gäster också då man får se lite utav varbergskusten.
Vi har hyrt en stor lokal på Varbergs Fästning för själva mottagningen. Där kommer vi bjuda på middagsbuffé och lite underhållning i form av en medeltida musiktrio som spelar säckpipa, viol och trummor.

Det va lite kort om våra planer. Lovar att blogga om mer detaljer sedan! :)
POSTAT 2009-09-02 18:02:01

Mitt första inlägg om mitt första (och förhoppningsvist enda) bröllop

Hej!
Önska mig gärna välkommen hit för jag är helt ny!
Dock är jag inte helt ny i bröllopsträsket. Jag och min Daniel förlovade oss i april i år och efter det va det full rulle på bröllopsplaneringen.
Vi kom snabbt fram till att vi ville gifta oss redan nästa år och att vi vill ha ett stort bröllop. Minst 50 gäster! Hjälp tänkte jag, så många? Mmmm, ska tala om för er att gästlistan är redan uppe i 120 personer.
Kan ni tänka er. Mer än ett år innan bröllopet va jag tvungen att ringa och byta lokal. Haha.