BröllopsGuiden

Sofie_1977

« Augusti 2022 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2010-06-14 10:07:37

Nedräkning, 5 dagar kvar

På lördag är det dax. Jag kan inte fatta att tiden har gått så fort. Nu står det 90 kvadrat meter tält i trädgåren och väntar på att golvet ska komma på plats. Sen ska belysning riggas i tält och trädgråd... bord, dukning, musikanläggning... det är inte helt klart än men det börjar onekligen ta form. Programmen är äntligen klara.

Jag har varit i kontakt med vaktmästaren i kyrkan om dekoration av kyrkan. Jag har stämt av blommor, mat, solist, trubadur, värdar och toastmaster... tror jag har allt under kontroll (eller hoppas) :)

Så idag ska jag ta det lungt och samla nerverna. Jag ska till frissan på lunchen och stämma av och i kväll ska jag och min mamma ska fixa naglarna. Det ska bli skönt att bli lite ompysslad. Jag är dock lite rädd att nerverna börjar krypa på när jag slappnar av, känner mig ganska lugn än så länge.

POSTAT 2010-06-10 12:46:13

9 dagar kvar

Nu är det nedräkning på riktigt. Bara nio dagar kvar... helt otroligt. När vi bestämde oss hade vi 8 månader och jag vet knappt var tiden har tagit vägen. Helgen och nästa vecka kommer handla om naglar, hår, kläder, mat, dukning... listan är oändlig men så roligt :)

Lasse börjar bli nervös, jag ororar mig mest för att vi glömt något. Det kommer kännas tomt efteråt. Lasse undrarde vad jag skulle syselsätta mig med, jag tror han har tyckt att det är bra när jag varit sysselsatt med bröllopsförberedelser. Det har medfört att jag inte startat så många andra projekt hemma. Han tycker att jag är lite rastlös och att det är lite jobbigt när det alltid ska möbleras om eller renoveras :) Något som fått stå tillbaka för bröllopsplanerna.

Ikväll ska alla program tryckas och om det blir klart ska jag lägga ut en bild.

POSTAT 2010-06-01 18:17:41

Träff med präst och kantor

I går var det äntligen dax att träffa prästen och kantorn för att planera vigselakten, något jag väntat på länge. Eftersom våra barn ska sjunga under vigseln valde vi att ta med dem till kyrkan. Tanken var nog god men jag rekommenderar alla som tänker som vi att ta med en barnvakt... det skulle vi behövt. Barnen tyckte det var väldig långtråkigt och visade det tydligt. Vi har beslutat att muta barnen så dom håller sig lunga under vigsel :)

Jag kan varmt rekommendera att även träffa kantorn om ni får möjlighet. Karin, vår kantor, spelade dels de stycken vi funderad över samt ett par förslag som hon hade. Det blir en helt annan upplevelse att höra hur det låter i kyrkan än som vi gjort innan, på nätet. Vi känner oss nöjda med den musik vi valt, det kommer bli jätte bra.

Så nu är det dax att skriva klart och trycka upp alla program, det är inte långt kvar nu :)

POSTAT 2010-05-31 09:08:25

Svensexa igen

I lördags var det dax för Lasses andra svensexa, annordnad av hans kollegor. Eftersom han haft en blev han helt tagen på sängen. Han fick åka till en studio och spela in två låtar och en musikvideo. Den kommmer läggas ut på youtube i veckan och om jag törs... han är ju inte direkt musiker... så kan jag länka till den när jag får länken. En sak som är säker är att den kommer visas på bröllopet.

Jag tycker det är helt fantastiskt hur många som ställer upp och engagerar sig i vårt bröllop. Det verkar som alla tycker att det är kul och vi tycker det är jätte roligt att våra vänner gläds med oss.

Så nu är det mindre än tre veckor kvar... helt otroligt. Idag ska vi träffa prästen och kantorn, det ska bli jätte kul.

Hoppas alla får en bra start på veckan och att sommaren infinner sig nu :)

POSTAT 2010-05-24 08:30:47

Möhippa :)

I helgen var det dax för möhippa. Det var lite nervöst innan jag insåg att jag har snälla vänner. Vi hade en underbar dag och jag inser att det är alldeles för sällan vi tjejer verkligen tar oss tid för varandra.

Tjejerna dök upp hemma hos oss runt tio. Alla klädda i jeans och gymnastikskor. Jag skulle klä mig som dem och ta med tandborste... Blev lite fundersam då jag sällan ser dem klädda så. Det visade sig att vi var på väg till travet för att tävla i ponnytrav. Vinnaren och jag fick även köra en "riktig" travhäst, ett varmblod, på banan. Det var jätte kul, rekommenderas varmt.

Därefter var det champange och lunch på en salong i stan med skönthetsbehandlig och sminkning. Underbart att bli bortskämd :)men jag kommer fortfarande att sminka mig själv på bröllopet... min syster/tärna sa att hon gärna bjuder mig på sminkning om jag vill men det är inte det som det handlar om, utan att jag vill se ut som mig själv... som jag brukar, nästan.

Därefter följde mer champange och bowling, jätte kul men jag kom tvåa från slutet ;) inte min sport.

Vi avslutade med ombyte för att gå ut och äte en fantastisk middag med gott vin... därefter drinkar på en uteservering... en riktig toppen dag, jag har världens underbaraste vänner. Som tur är så är bara en av dem gifta så jag kan bjuda tillbaka när det är deras tur. Jennie får jag kompensera på annat sätt :)

POSTAT 2010-05-17 12:52:24

Nerverna börjar krypa på...

Nu börjar det ta form. Helgen har varit vigd åt bröllopsbestyr. Vi har sytt stolsöverdrag då min mamma ansåg att det borde vara lätt. Visst var det så, jag som aldrig syr klarade av det (med hjälp av min mor) och dom blir jätte fina MEN vilken tid det tar.

Servetterna är strukna och vikta, askar med peresentaskar har vikts, fyllts och fått band. Sista dekorationerna är inhandlade. Klänningen är justerad så nu gäller det att hålla vikten :) Buketten är beställd. Den blir som bilden med gröna blad runt.

På onsadag har vi sista dag att svara så då vet vi definitivt vilka som kommer... sen ryktas det om möhoppa i helgen, vi får väl se ;)

POSTAT 2010-05-10 22:28:10

Näbbar provar klänningar

Nu har tjejerna provat sina klänningar för att se hur de behöver justeras. Vi har vitt, brun och rosa som färgtema och dom kommer bli så söta. Båda kommer ha en liten bukett rosa rosor och lockigt hår.

Nu känns det som vi ligger ganska bra till i tid. Det mesta är inbokat och planerat. Det blir ytterligare en shoppingtur på fredag. Efter det ska allt som kan inhandlas än så länge vara klart.

POSTAT 2010-05-06 10:22:40

Vad mycket vi ska hinna med...

I helgen skrev vi detaljerade listor på det som ska göras... dom blev lååånga :) Det är jätte kul men jag börja känna att tiden springer iväg. Det är ju lite annat som måsta göras nu också, jobb, skola, läxor, aktiviter, avslutningar, tävlingar...

Nu har vi handlat skor till alla utom Lasse. Vi har fått en präst som vi förhoppningsvis får träffa snart så vi kan göra klart kyrkoprogram. Vi ska lämna in näbbklänningarna så de passar perfekt. Vi köpte dem i höstas vill justera dem... måste nog göra det nu så de hinner bli klara i tid.

Vi har löst bordsplaceringen, jätte skönt och det känns bra. Tror att alla har någon i sin närhet som de triv med :)

Idag är Alva sjuk så jag ska passa på att ringa och stämma av med solist, serveringspersonal, fotograf, trubadur, florsit o s v så allt är ok. Det var läge sen vi bokade dem så jag hoppas verkligen ingen är dubbelbokad.

POSTAT 2010-04-30 13:30:55

Intensivplanering

Nu närmar det sig, det är en månad och 20 dagar kvar... känns väldigt lite. Jag har koll på det mesta i stort men i helgen blir det intensivplanering av alla detaljer. En stor detalj är dukningen, vet inte alls hur jag vill ha den. Min mamma kommer hit och hjälper till, mycket snällt men det är inte alltid det underlättar. Hon har många idéer, vissa bra andra... ja, ni vet säkert. Sen vill hon gärna ändra saker som redan planerats, de vill säga dom som inte hon fått bestämma ;) men det brukar gå bra.

Lasse överlevde sin svensexa, jag är förlåten trots att han tycker jag borde gett honom en ledtråd att det var på gång...

Återkommer med resultatet av planeringen... Hoppas alla får en trevlig valborgshelg!!!

POSTAT 2010-04-24 12:24:10

Svensexa

Lasse har sett fram emot en lugn helg hemma... men så blev det inte riktigt. Idag blev en icke ont anande Lasse hämtad på sonens fotbollsträning. Hans sista ord till mig var "Visste du om det här? Fy fan vad taskigt", jag får väl hoppas att han förlåter mig.

Så min dag ska spenderas med barnen och mina allra bästa vänner som även dom har blivit själva över helgen på grund av svensexan, det ska bli jätte kul. Jag återkommer med uppdatering om jag blir förlåten eller inte ;)

  1 2 > SISTA SIDAN (3)