BröllopsGuiden

emma_vdk

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2010-04-18 15:42:45

Planering


I helgen har jag å Robert försökt bena ut alla saker till Bröllopet,  och gått ner mer i detalj på allting. Så nu är det bara att fixa :) 

Vi får i alla fall gifta oss, har fått tillbaka hindersprövningen och det känns ju skönt...

Så nu har vi lite saker att ta tag i i veckan, men det blir säkert jättebra.

Vi har fått antal gäster från Tyskland så det blir ca 30 personer som kommer från Tyskland. Det blir skoj. Det är de som Robert helst vill ska komma så han är glad.

Det är mindre än 11 veckor kvar nu. :)


POSTAT 2010-03-28 13:41:52

Klänning!

Sådär, nu börjar det dra ihop sig, bara 97 dagar kvar till bröllopet!

I lördags var jag i Göteborg för att hämta och betala min bröllopsklänning som kommit från USA.  Den var jättefin :) Det bästa är att det är snörning i ryggen så det är bara att gå ner i vikt, då behöver man bara dra åt lite till. Jag tyckte jag såg jättefin ut och hoppas nu att min blivande tycker likadant...

Även Robert har varit och provat ut kläder (han ska hyra överdelen) byxor och skor kan ju vara bra att ha i framtiden också när resten av släkten gifter sig ;)
Han blev riktigt stilig i jaquette och väst och kravatt, det ni. Det är iallafall bokat, ska bara inköpa skor och byxor.

Inbjudningar skickas idag (jag vet lite sent) det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig med dem, men nu blir de lite mer "charmiga"...

Jag har även varit i blomsteraffärn för att prata brudbukett och jag skulle komma tillbaka i maj, men de vet iallafall vad jag vill ha och jag har fått ett ungefärligt pris.
Eftersom vi gifter oss en vecka efter midsommar finns det ju mycket blommor i naturen så vi tänkte bara köpa till lite vita och kanske rosa rosor till dekorationen m.m.

Det största som är kvar att fixa som jag måste ta tag i nu är maten. Vi har ju nästan kommit  överens om vad vi vill ha iaf, men vi måste få tag i en cateringfirma innan det är för sent. Så det är nästa grej nu jag ska ta tag i tänkte jag, förutom bantningen såklart :)

Men nu har vi kommit igång med dragkampsträningen och nu har jag klänningen som motivation så det ska nog gå bra. 0,5 kilo i veckan from nu så funkar det. Känns som om det inte blir så jättesvårt, men snacka om att jag ska käka mjukglass med strössel på efter bröllopet mums.

Nu kommer nog blogginläggen bli tätare eftersom det är så få dagar kvar och att det händer mycket nu.

Bis dann


POSTAT 2010-01-24 23:16:27

Bröllopsmässa

Nu är jag hemkommen från Stockholm och besök på Bröllopsmässan. Det var jättebra, har med mig en stoooor påse hem med kataloger och erbjudanden. Tack faster Bella att du fixade biljetter! :)

Åkte dit på lördan och tog med mig Robert och brorsan, vi kom väl dit strax innan 2. Det var massor folk på mässan då och Robert var hungrig hela tiden, dvs var väl kanske inte helt lyckat att gå med 2 killar som inte var särskilt intresserade. Vi såg iaf den stora brudshowen, med nästan 100 olika klänningar, den var häftig. Då och då log även grabbarna, när modellerna kom ut i underkläder t.ex. eller när man fick en bra titt på brösten...

Vi åkte sen hem strax innan 5 och utfodrade Robert... På kvällen var vi på bio på Heron city och såg Avatar i 3D. Den var faktiskt riktigt bra. Var värt att se den i 3D. Även om vi såg lite roliga ut i de där 3D-glasögonen ... :)

På söndan åkte jag in själv till mässan och var där vid halv 12 (de öppnade 11) Det var perfekt tid. Var inte jättemycket folk så man fick chansen att komma fram och titta i alla montrar. Jag fick massor kataloger och erbjudanden och pratade med många utställare, det var jättebra. Så var jag även på lite föreläsningar, om borgerlig vigsel, en BH-skola och make-up skola med Olle på Make-up store som visade bröllopskollektionen. Jag är mycket nöjd och har massor nya idéer nu till bröllopet.

Bror min tyckte jag skulle avsluta varje blogginlägg nu med en nedräkning till den stora dagen så det kommer jag göra fr.om. nu.

Nu är det bara 22 veckor och 5 dagar kvar.
(Lr så, mina mattekunskaper har kanske inte varit på topp i helgen lr vad säger du brorsan ;) )

Vi ses då!


POSTAT 2010-01-18 21:27:41

Hotellnatt

Tjenna
Nu har vi bokat bröllopsnattsövernattningen också,  det blir på Radisson, i juniorsvit med jacuzzi :) Var ju tvungen att ha ngt hotell som har öppet dygnet runt så man kan släntra in när man vill på natten :) Sen har Radisson den största frukostbuffén i stan så det vägde in...

Idag ringde jag även ner till Tonys högtidskläder i Göteborg för att kolla så att klänningen verkligen kommer, vore ju inte så kul direkt om man har planerat allt å sen kommer inte klänningen. Men den var på G och kommer inom en månad! Så kom vi överens om att sy in den en månad innan bröllopet så jag har tid på mig att banta, perfekt.

Vi ska på bröllopsmässan i Stockholm i helgen, så tänkte ifall inte klänningen kom om det hade blivit ngt fel så hade jag ju chansen att kolla på andra klänningar då... Men det behövs ju inte nu. Ska iaf bli kul att åka dit.

That´s it for now, bye!
POSTAT 2010-01-17 21:41:40

Plats avslöjas!

Äntligen har vi hittat en plats för själva vigselceremonin. Förra helgen satt jag på jobbet och skulle uppdatera ett register då jag kom in på Ljungs slotts hemsida och där såg rubriken vigsel på slottet. Självklart klicka jag in mig där.
I tisdags ringde jag sedan upp numret och idag var vi där och träffade slottsfrun som också är vigselförrättare.
Att vi inte tänkt på Ljungs slott förut, vi har ju varit runt på de flesta slott här och kollat.
Det är jättevackert, ett slott och vatten, precis vad vi letat efter. Det bästa är att vigselförrättaren pratar tyska så vi kan ha ceremonin på svenska och tyska = perfekt!

Nu i helgen bär det iväg till Stockholm och bröllopsmässan, det ska bli skoj och strax är även de svenska inbjudningarna klara att skickas ut. De tyska har redan gått ut, ungefär innan jul och flera i Roberts släkt börjar nu planera semester i Sverige efter bröllopet.

Annars så har jag nu äntligen börjat med bantningen efter all mat i jul :)  Schema är upplagt och det kommer säkert bli bra. Jag får se till att besöka gymmet lite mer frekvent nu och det blir slut på ostbågar till fredagsmys. Men vill man vara fin får man lida pin...

Kan inte fatta att jag ska gifta mig i år :)


POSTAT 2009-12-21 22:30:50

Den svenska hemsidan

Nu är den svenska hemsidan färdig, eller inte riktigt färdig men i alla fall lanserad. Den kommer att uppdateras kontinuerligt.
Här kan ni finna den: www.seepumuck.de/emmaochrobert 

Annars ligger vi väl lite lågt nu runt jul. Robert är hemma i Tyskland och jag här och då är det ju lite svårare att planera ihop. Men det blir annat nästa år.

Passar på att önska er alla en God jul och Gott nytt år!


POSTAT 2009-12-15 23:28:06

Hemsidan på tyska färdig

Nu är hemsidan på tyska färdig. Den på svenska är säkert klar efter jul. Jag måste ju ta fram den svenska texten sen kan Robert bara lägga in det. 
Vi har våra olika åsikter om hur hemsidan ska se ut dock, gällande typsnitt m.m, så det kan bli så att den tyska å svenska sidan har lite annorlunda stil, men men, det gör ju inget :)
Så här ser den ut nu:  www.seepumuck.de/emmaundrobert  

Håll utkik efter den svenska sidan, jag kanske kan jobba på den imorrn.
I övrigt har jag byggt snögubbe, inte för att det har ngt med bröllopet att göra men det kan vara kul ändå :)

God kväll!
POSTAT 2009-12-09 18:31:18

Inbjudningar och Hemsida

Så då startar jag bloggen här så att ni kan hänga med i Bröllopsplaneringen.

Statusen just nu är att Festplatsen är färdig och bokad. Det blir Slattefors magasin, var helt underbart att komma dit efter att ha besökt ställen som bara hade massa regler hela tiden som inte passade oss, exempel: får bara ha festen till 01, får inte vara utomhus, måste ha just den här cateringfirman m.m m.m.  Där får man välja cateringfirma själv (eller laga mat själv om man vill) man får vara utomhus och hålla på hur länge man vill. Helt underbart.  Det fanns tyvärr inte så många datum kvar till nästa sommar så vi tog det som fanns, nämligen 3:e juli.

Robert har skickat ut inbjudningar till de i Tyskland som han vill bjuda, då de måste planera lite med resa och semester. Inbjudningarna till de i Sverige dröjer lite :) Han har även jobbat på en hemsida som snart lanseras.
Klänning är beställd från Tonys högtidskläder i Göteborg och kommer till våren. Kanske lagom till min födelsedag...
Just nu jobbar vi på att hitta en ceremoniplats.

Jag kommer att uppdatera vad som händer här på bloggen så häng med!