BröllopsGuiden

majtio

« Maj 2022 »
TI ON TO FR
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2009-12-09 16:33:21

Länge sen.

Nu var det länge sen jag skrev. Jag har varit i Sthlm under helgen och shoppat loss, det har varit en väldigt mysig kväll.

Sedan jag skrev sist har en sak trillat på plats i bröllopsplaneringen. Vi har bokat fotograf och det känns jätte bra! Hon är en vän till en av mina närmaste vänner så det verkar bli kanon! Vi ska träffas i början av nästa år för att få ett ansikte på varandra, sen ska vi diskutera lite upplägg osv. Känns otroligt skönt att en sak till hamnar på plats.

I övrigt har vi julfest med jobbet ikväll. Det ska bli trevligt, MEN det är lite dumt när det ligger på en onsdag. Man vill ju helst bara hem och sova eftersom det är en dag imorgon också. Men det är bara att bita ihop - ibland måste man ju få ha lite kul också.POSTAT 2009-12-03 14:28:40

Ring.

 

Nu när det äntligen slutat krångla för mig när jag ska lägga in bilder så är det väl lika bra att fortsätta!

Valet av ringar är ju som redan skrivet svårt. Jag vet inte vad jag vill ha riktigt - men det står, i nuläget, mellan de två ringarna ovan. Jag har en slät, ganska bred, förlovningsring (bild). Jag har bilder på min telefon med respektive ring tillsammans med min förlovningsring, jag kan lägga upp de bilderna vid ett senare tillfälle.

Vigselringarna kommer troligtvis vara i vitguld.
POSTAT 2009-12-03 14:17:33

Placeringskort

 

Vi har som på mycket annat, funderat mycket kring placeringskorten. Men vi har haft en tanke på att åka till nusnäs och köpa dalahästar. Träfärgade andrahands dalahästar som man får fixa till och måla själv - alltså sätta en personlig prägel på. Det innebär otroligt mycket jobb, men jag tror det skulle kunna bli hur bra som helst. Alltså, det kommer inte vara kurbits på, utan vi kan t.ex. måla de vita, lila - ja vilken färg vi vill och sedan skriva namnet på.

Jag har precis målat några hästar vita till mig själv för att ha hemma - ska testa att ta kort på dem så får ni se.
POSTAT 2009-12-01 17:14:21

Ännu en dag till historien.

Har suttit på planeringsdag med jobbet hela dagen. En givande dag, men nu så här efteråt känner jag mig helt slut i huvudet. Har precis kommit hem och fått i mig lite mat. Sitter nu framför tv:n, låter maten sjunka in och laddar samtidigt för en löptur. Minusgraderna har äntligen kommit och även en gnutta snö - älskar det. Igår var det spöregn på min löptur och det är underbart vilken syresättning man får - samma sak när det är minusgrader och så frisk luft!

Sitter och kollar på buketter på internet. Finns så otroligt mycket fint. Jag längtar verkligen tills jag går ner längs altargången. Det kommer bli en oförglömlig dag.

Ha en bra kväll!POSTAT 2009-11-30 15:09:25

Fråga till Er.

Jag och M har mycket funderingar om vart vi ska åka på bröllopsresa, men det stannar just där - vid funderingar. Därför frågar jag er, för att få lite tips och ideér.

Vart ska ni åka/har ni varit på bröllopsresa? Och när ska ni i så fall åka?POSTAT 2009-11-30 11:32:22

Det springer på..

Men, vet ni vad jag kommit på? Igår var det ett halvår kvar till vårat bröllop, vilket innebär att jag idag kan säga att det är mindre än ett halvår kvar tills vi gifter oss.

POSTAT 2009-11-30 11:14:39

Lila

Jag vet inte varför, men av någon anledning vill inte mina bilder som jag laddar upp synas. Det är trist, allt blir ju mycket roligare med lite bilder - men jag ska göra ett nytt försök när jag kommer hem, kanske går det bättre då?

Hur som helst vårat tema på bröllopet kommer att gå i lila (kanske har jag nämnt det innan). Varför valde vi då lila? Jo, jag tycker om röd - men det är inte min färg, sen är jag av den uppfattningen att bara för att det är ett bröllop behöver inte allt automatiskt gå i kärlekens färg. Rosa är också en vanlig färg som tema på bröllop - jag tycker väldigt mycket om rosa och hade mycket väl kunnat tänka mig att ha rosa - men M är en riktigt karlakarl och inte så jätte förtjust i rosa. Därför blev det inte heller rosa. Men om han nu är en sådan karlakarl, hur kunde han då gå med på lila?

Jag ville helst ändå ha en ljus, vacker färg - ngt som är fint att dekorera med, fint i blommor osv. Vi satt en kväll och diskuterade vårat kommande bröllop och jag frågade, "kan vi inte ha lila som tema, så vi slipper ha rosa eller rött"? Då säger han "Jooo, lila var min favoritfärg när jag var liten". Sagt och gjort, klappat och klart!:)

Så nu går vårat tema i lila. Vi har fixat en snygg lila tapet som vi ska dekorera våra inbjudningskort med, jag kommer att ha en buket som går i lila och dekorationen i festlokalen kommer också att gå i lila. Jag tror det kommer bli perfekt.POSTAT 2009-11-30 07:03:22

Måndag morgon!

Hela helgen har gått åt till vår "mini renovering". Men oj så nöjda vi är nu när det är klart. Vi har inte haft en lugn stund, men det har varit så kul och värt allt slit.

Tyvärr så har vår bröllopsplanering kommit i kläm och de där inbjudningskorten som jag så stort skulle knåpa vidare på i helgen har blivit helt åtsidosatta. Men men, snart har jag lång ledigt över jul - då tar jag nya tag och kämpar vidare med all vad bröllop innebär. Ska testa att lägga upp bilder på inbjudningskorten så fort de är ihopknåpade.

Ser med positiva ögon på den kommande veckan. Går vanligtvis upp 5 varje morgon, men den här veckan får jag sovmorgon 2 dagar + att jag är helt ledig på fredag. Känns väldigt skönt.

Ha en bra dag!POSTAT 2009-11-27 06:58:01

Advent.

När jag kom till jobbet nu på morgonen stod det en ljusstake och sken med all sin kraft i fönstret - jag blir som ett litet barn igen. Jag älskar som sagt julen och all som hör till. Det är tiden på året som jag uppskattar som mest - en hel månad av magpirr, kan det bli bättre?

Tyvärr fick jag veta igår att min bror inte kommer att fira jul med oss i år - det är första gången någonsin han inte kommer att vara hos osspå julafton. Det kändes väldigt tråkigt att höra, men jag förstår honom, det är svårt att slitas mellan två familjer när man är ett par. Julen lever ju faktiskt kvar den 26:e också så vi får fira med han och hans tjej då istället.

Ha en underbar fredag och jag hoppas ni känner samma pirr i er mage som jag känner i min - det är en härlig känsla.


 POSTAT 2009-11-26 15:53:59

Låtar till kyrkan.

Jag, och även många andra med mig, älskar den här låten. När man är kär, och kanske speciellt när man ska gifta sig, så kan en sång med en text som denna sätta igång oerhört med känslor. Mina tårkanaler fylls varje gång jag lyssnar på låten och jag känner mig hemskt blödig;)  

Som ni då förstår är det här en låt vi kommer att ha på vårt bröllop. Vi älskar den båda två. Förhoppningsvis kommer en av våra nära vänner sjunga låten. Jag tycker att det skulle betyda extra mycket om en männsika i vår närhet, som känner oss och bryr sig om oss, skulle sjunga låten. Tyvärr har hon senskräck, men jag hoppas hon kommer över det tills vår dag är kommen.


   1 2 > SISTA SIDAN (2)