BröllopsGuiden

Cabl

« Maj 2022 »
TI ON TO FR
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2010-09-15 08:07:35

Hemma igen

Vi hade det härligt, fantastiskt och underbart!

Varmt, skönt och avkopplande (i alllafall så mycket som går med tre barn). Jag hade gärna stannat längre. En vecka var inte tillräckligt för att jag skulle varava ner så mycket som jag borde. Men ändå, det var en riktig semester. Inga krav eller måsten. Massor med badande. barnen ville helst vara i poolerna (kanor till både stora & små) men jag trivdes bäst i havet. Varmt och härligt vatten. I poolerna var det kallare men ändå varmt.

Jag vill genast börja spara till nästa resa.

 POSTAT 2010-08-30 12:08:11

Äntligen resa

Nu ska vi snart åke till flyget.Vi ska hämta de stora i skolan och sen bär det iväg. Det var länge sen vi var på sol och bad semester, tror faktiskt det var när Linus var i magen. Då blir det 5 år sen.

Linus är mest spänd på själva flygresan och de stora längtar till att få bada hela dagarna. Jag tycker att det ska bli så skönt att få komma bort och vila upp sig lite. Så gott det går med tre killar... hannes lyckades få ett getingstick i munnen i fredags så jag fick hämta honom på vårdcentralen. Men han ville inte riktigt erkänna att det gjorde ont för tänk om vi inte kunde åka till Turkiet då:(

Vår fotobok är klar.

http://www.maxephoto.se/pageflip/johancamilla/index.html

 

Dags att åka
POSTAT 2010-08-20 11:05:30

Vardag

Nu har vi vardag igen. Vi har jobbat 4 veckor men nu har skolan börjat och fotbollsträningar, cuper m.m. är igång. Saknar planeringen litegrann men vi har ju resan kvar. Den 30:e åker vi till Turkiet en vecka. Ska bli riktigt skönt att faktiskt få koppla av lite. Det blev inte så mycket av det på semestern. Då var det slutfasen i planeringen och vem kan koppla av då?

Passet är äntligen klart. När barnen bytte namn gick det på ett par dagar. Att få skatteverket att registrera att jag nu är gift och bytt namn tog 4 veckor. Trots att de hade alla papper redan tisdagen efter bröllopet så tyckte de inte att det var prio. Kanske inte men då jag skulle ordna nytt pass så kändes det som väldigt lång tid!

Den här helgen har min man sin årliga släkttävling i golf. Den som vinner får annordna tävlingen året efter. Självklart vann han förra året så nu var det ännu en "fest" att ordna. Vi har valt att ta det enkelt. Kommer säkert inte att gillas av alla men vi har lagt mer tid och energi på bröllopet. Jag hoppas de kommer  förstå.

Lycka till alla som gifter sig i morgon.
POSTAT 2010-07-22 10:24:15

Bröllopsdagen del 3

Limosinen ska köra oss från kyrkan till herrgården med ett kort stopp hemma. Linus måste ha ett ombyte av kläder... Nu öppnar vi champangen, skålar och bara slappnar av. Barnen gillade verkligen att åka limon och nu hittar chauffören med lite hjälp från Hannes. 

Emma höll ett jättebra välkomsttal när vi kommer fram. Efter lite mingel så blir det ett gruppfoto. jag hade bett fotograferna fixa till så alla gäster formade ett hjärta. De trixade fram det bra, tror jag. Väntar med spänning på resultatet. (av alla kort). Nu regnade det inte så vi smet iväg några minuter för att ta några kort meddans vårt värdpar bjöd till bords. Det blev en liten ändring i bordsplaceringen i sista stund men det blev så bra. Jag tror att alla hade det bra. Vi märkte i allfall inget annat.

Vår toastmaster, min älskade bror, tog nu över och höll koll på alla tal och när sångerna skulle sjungas. Han skötte sig otroligt bra och han höll sig borta från alla dumma pinsamheter. Först ut att hålla tal var min otroliga mamma. Jag vet att hon har varit nervös för det och jag har flera gånger sagt att hon absolut inte måste hålla tal. det var ett kort men känslofyllt tal som hon skötte perfekt! Rolf (svärfar) är en van talare. Han var nog lite nervös han med för talet han höll var ett annat än det vi senare fick facit på. Men vad gör det, talet blev lika bra ändå. hannes påminde sin farfar om att han inte fick glömma bort Linus i talet, då han berömt Felix och Hannes för deras fina låtar i kyrkan mm.

Det blev också ett tal från Johans syster. Det kändes extra speciellt och jag vet att Johan uppskattar både att de valde att komma och talet jättemycket.  Min andra bror skulle hålla tal, det oroade mig lite men det borde det inte gjort.  Mina bröder älskar att retas men när det väl gäller så är de världens bästa! Han fick oss att köra sko-leken och det verkade vara uppskattat av våra gäster.

Alla som höll tal till oss gjorde det bra och vi uppskattar dem alla. Vissa blev mer känslosamma, andra mer skämtsamma men vi sätter lika stort värde på dem alla även om jag inte nämner alla här. En av mina barndomskompisar kunde inte vara med på bröllopet men la ner en massa tid på att spela in ett tal till oss och det var jättelyckat.

Efter middagen fick vi en kort stunds paus innan vi skulle dansa vår bröllopsdans. Johan var inte så bekväm med dansen så nu blev han nervös igen. Vi startade vår vals till Cecilia Vennerstens - det vackraste. Sen mitt i dansen så sparkar jag av mig skorna och en tango börjar. Hela dansen fungerade och vi fick till och med till slutet (för första gången)! Jag tror vi imponerade på en hel del då de vet att Johan har lite svårt med takten.

Dags för tårtan och bandet fortsatte spela så alla kunde dansa. Baren öppnade också så nu var festen i full gång. Johan gjorde verkligen sitt bästa att hinna med att dansa med alla. Bugg är nog den enda dans att känner sig bekväm med.  Jag hade planerat en liten överraskning senare på kvällen men också han körde fel. efter lite guidning så kom han på plats och nu var det bara att få alla gäster att komma ut på gräsmattan. Svårast var att få med sig Johan. Han ville bara dansa...

Men när alla var på plats så blev det en helt magisk eldshow. Den går inte att beskriva men han dansade med eldstavar och det var en fantastisk effekt när det nu hunnit bli mörkt. Jag kan verkligen rekomendera det om ni funderar på att ha något speciellt.

fram mot ett-tiden började min energi ta slut och jag kände att det var dags att åka vidare. Johan ville helst stanna till fem så efter lite övertalning så kom vi iväg till den bokade hotellsviten. Johan som inte alls var trött, somnade på vägen dit...

Rummet var jättefint. Levande ljus och blomblad överallt. Champange och en ostbricka med frukt fanns framdukat.  Johans favorit med rummet var bubbelbadet. På förmiddagen satt han nog i det i flera timmar!

Vi vill tacka alla för en fantastisk bröllopsdag och för all hjälp att sätta en guldkant på vår speciella dag.

Nu väntar snart en resa till Turkiet...POSTAT 2010-07-21 11:22:08

Bröllopsdagen del 2

Det slutade regna precis när vi körde fram till Kyrkan. Utanför står prästen och våra tre underbara killar och väntar på oss. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, barnen var så fina. Linus (4 år) ville visa att han redan hunnit lorta ner sina vita tygskor och berätta vad han gjort med mormor hela fm. Dags att ställa upp sig utan för kyrkporten för nu klämtade klockorna. Då fick jag pirr i magen! Min tärna Susanna började rätta till slöjan m.m. precis då öppnades porten och Johan drar lite i mig.  Barnen gick in framför oss och jag fick koncentrera mig på dem. Inte möta någons blick i kyrkbänkarna för då hade jag börjat gråta direkt.

Prästen hälsade alla välkomna, vi sjöng psalm 201 och sen spelade Hannes saxofon. Sista valsen. Oj, vad det kändes i hjärtat. Vi var så stolta och han gjorde det så fint. Under solosången upptäcker jag en bamsespindel. Spindlar gillar jag inte! Jag viskar lite till prästen och sen smyger bestman Mats lite försiktigt fram och avlägsnar spindeln. Det visar sig senare att ingen annan märkte av spindeln men undrade lite vad Mats höll på med.

Löftena gick bra. Vi kom båda ihåg vad vi skulle säga och just då kändes det som om det bara var vi två. Felix spelade vår utgångslåt, I´m yours. Då blev vi så där stolta och känslosamma igen. Vi har helt fantastiska barn! Innan vi gick ut ur kyrkan så plockade jag bort två blommor ur buketten. En gav jag till svärmor och den andra till min älskade mamma, sen var det dags att gå ut. Nu kändes det lugnt. Nu var det mest nervösa över och vi slappnade av.

På kyrkbacken fick vi kramar och gratulationer samtidigt som alla blåste bubblor. Det var jätteroligt att det dök upp så mycket folk i kyrkan bara för att titta på oss. Lite överväldigande men så lyckliga. Allt kändes perfekt, till och med spindeln...

Barnen ville genast åka limosin så vi åkte en liten sväng med dem och sen tillbaka till kyrkan för lite fotografering innan vi åkte tillbaka till Herrgården. Linus var inte riktigt med på att lämna limosinen för att ta kort. Han ville hellre sitta och diskutera med chauffören. Efter lite lirkande så fick vår fotograf till ett par bilder iallafall.

Det blir långt så det får bli en del 3 också...POSTAT 2010-07-20 11:53:32

Bröllopsdagen del 1

Jag tänkte berätta om hur vår helt fantastiska dag blev.

Jag startade dagen tidigt men vid 6 så började barnen vakna till och  vi gjorde iordning oss för att åka. Hämtade Emma sen åkte vi in till Örebro och lämnade barnen hos mormor. Det gick fortare än förväntat så vi blev sittande utanför salongen i 15 minuter innan frisören dök upp. Men det gjorde inget. Det var en strålande vacker sommarmorgon. Inte ett moln och lagom varmt.

Frisören började locka Emmas hår och Susanna kom på exakt utsatt tid. Jag fick en lugnande ansiktsmask innan sminkningen. Kan någon tyckt att jag var lite stressad?! fotografen var med oss hela dagen så vi får se om det blev några kort när jag ser ut som hulken...

När mitt smink var klart så var det bara ett par minuter kvar på Susannas hår innan frisören påbörjade mina lockar. Jag brukar aldrig sminka mig i vanliga fall och inte heller fixa till håret i frisyrer som kräver en massa tid. Jag tyckte det kändes riktigt lyxigt att bli ompysslad. Och jag kände mig också riktigt fin. Som en brud!

Vi blev klara en timme innan Johan och Mats skulle hämta oss, så vi hann med en tidig lunch. Lite sallad innan jag klädde på mig klänningen. Jag hade en riktigt bra förmiddag med mina allra bästa vänninor och jag hoppas de också hade det bra. Jag gav dem varsitt armband med belocker för att visa min tacksamhet och uppskattning över att de ville hjälpa till och vara med om  denna speciella dag.

Halv tolv blev vi så hämtade av min älskling och hans bestman. De var riktigt stiliga men självklart tyckte jag Johan var specielltsnygg i sin silvergrå kostym.Min brudbukett hade de med sig och den var helt perfekt. Underbar!

 Nu skulle vi till herrgården för fotografering. Himmlen tyckte att det fick vara nog med sol och det började regna. Ju närmare herrgården vi kom, ju mer regnade det! Vi gjorde några tappra försök att ta kort utomhus men fick gå in efter en stund.

Limosinen skulle hämta upp oss halv två för att köra oss till kyrkan. Tja, konstigt nog körde den fel några gånger och kom inte förrän 5 minuter i två. Jag var lite orolig för hur barnen skulle stå där utanför kyrkan och bli jättenervösa så det var till att ringa runt för att få tag på någon som inte stängt av sin mobil än. 20 minuter försenade som kom vi äntligen fram till kyrkan.

 

Jag förtsätter dagen senare.

 

 

 POSTAT 2010-07-17 05:33:57

idag

Ja, så nu sitter jag här. Idag ska Johan och jag gifta oss. Känns lite konstigt fakttiskt. Vi har varit ett par i över 17 år, har tre underbara barn och nu är det dags.

Jag har sovit dåligt. Kommer på massor av saker som inte får glömmas bort, som jag missade igår och allt annat som snurrar i huvudet. Ska snart ta en frukost, väcka barnen så de kommer till mormor, kanske även skriva ett litet brev till Johan. Han sover som en stock! Känns lite orättvist. Han är annars den av oss som har varit mest spänd. Han gillar inte själva kyrkbiten - att alla tittar på honom... Men så ska han ha egna löften. Jag kan mitt nu men klockan två har jag säkert glömt bort det. Jag är en fnittermaja när jag blir nervös och så blir jag generad. Det kommer vara en stammande Johan och en fnittertomat vid altaret!

Nej, allt kommer vara fantastiskt underbart! Solen har börjat titta fram genom trädgrenarna och det känns ju lovande. Annars har det varit regn och åska enligt vädernyheterna. Spelar ingen roll! Idag kommer vi att bli man och fru, bli ett. För mig är det den ultimata kärleksförklaringen.

Jag är lycklig!POSTAT 2010-07-16 21:46:55

Dukningen klar

Ja, nu är det klart. bara lite blommor som ska ut och lite mer på gottisbordet, fylla mingelglasen m.m. Inget som vi kan fixa idag.  Nu finns det inget mer jag kan fixa med dukningen.  Vi hade massor med hjälp och blev klara tidigare än vi räknat med. Trots det så glömde vi halva frukosten och Johan har fått åka dit nu med det sista.

Har lagt upp lite bilder  i galleriet på dukning, herrgården och den vackra omgivningen.

Nu hoppas vi på fint väder men inte för varmt. Överraskningen är nog svår att få till om det öser ner.

Återkommer med hur dagen & festen blev. Längtar... Bara 16,5 timmar kvar!POSTAT 2010-07-15 18:07:55

Naglar m.m.

Vi har inte hunit med allt idag som det var tänkt så det blir till att stanna uppe längre ikväll.

Vi ska duka i morgon och vår barnvakt (farfar) kommer vid åtta på morgonen så vi förhoppningsvis kan bli klara innan natten. Det är väldigt mycket att stryka. Gick inte att göra i förväg då det blev lika skrynkligt igen när vi vek ihop det.

Naglarna är fixade, håret är slingat och Johan har städat bilen. Han har påbörjat städningen här hemma också så det inte är allt för rörigt för våra barnvakter på lördag. Jag väntar på bordsplaceringstavlan ska bli torr så vi kan sätta upp borden... Får kanske vänta tills i morgon. Färgen tog längre tid än beräknat att bli helt torr.

Barnpysslet är nästan klart. Saknades ett pyssel, så det får fixas imorgon. Skorna är textade o klara också. Akutkitet till toaletterna är färdiga. Bilder kommer så snart vi hinner i bildgalleriet.

Tacka alla för alla bra tips och idéer. Jag har använt en hel del!  1 2 > SISTA SIDAN (6)