BröllopsGuiden

Cabl

« Februari 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

POSTAT 2010-07-14 18:34:23

Hoppsan...

Mycket kan hända när man är stressad.

Jag upptäckte alldeles nyss att jag har skrivit fel efternamn på min tärna i festprogramet. Det finns inte tid att ändra på det nu så det blir att tipex:a lite. Hon har varit gift i flera år och jag vet ju mycket väl vad hon heter men...

 

Annars är allt under kontrollPOSTAT 2010-07-13 08:44:47

Små fix

Idag ska vi äntligen få hämta klänningen och Johans kostym.  Vi var lite oroliga då sömmerskan faktiskt tagit väldigt god tid på sig att bli klar, hon tycker att det är långt till lördag!

Vi ska göra små justeringar på barnens kläder idag, handla lite och sen på kalas på kvällen.

I morgon är det genomgång i kyrkan och jag bävar lite för att ta med barnen igen men de behöver också veta var de ska gå och sitta m.m. Bara att ladda upp med stort tålamod. Torsdag ska naglarna fixas och fredag är det duking.  Det känns som fredag kommer bli en lång dag för då måste allt vara klart. Tur att vi har en massa vänner o släkt som ställer upp och hjälper till.

Kram på erPOSTAT 2010-07-10 10:05:22

1 vecka

Just nu känner jag mig rätt lugn. Det finns massor att göra men om vi inte hinner allt så blir det bra ändå. Min bror sa igår att det är så mycket planering och dina gäster kommer inte förstå hur mycket tid du lagt ner ändå. Visst, han har säkert rätt, det är svårt att förstå hur allt kan ta en sån tid att planera och få det precis som man vill. Sen kan inte allt bli perfekt men bara vi undviker de stora katastroferna så är jag glad.

Ingen i familjen får bli sjuk nu, absolut inte få magsjukan! Det tror jag är bland det värsta som kan hända. resten kan vi alltid fixa till på något sätt. Inga brutna ben heller, tack. Skador får helt enkelt vänta.

Idag så tänkte jag gå igenom allt som vi köpt under de senaste månaderna. Det mesta är till dukningen och vi behöver få lite koll på om det fattas något. Vi har levt med dessa påsar och kartonger länge nu så det kommer bli skönt att bli av med det sen. Mer plats och lättare att städa...

Grattis alla ni som gifter er idag!POSTAT 2010-07-06 06:26:09

Bara 11 dagar kvar

11 dagar, det är ju alldeles för kort tid. Var tog all tid vägen? Hur ska vi hinna få allt klart?

I natt har jag drömt om precis allt som kan gå fel, så det blev en tidig morgon trots semester. Den här semestern är fullbokad med en massa bröllopsrelaterade saker. Inte så avslappnande precis men kul. Hur hinner de som inte har semester innan?

Tänk att jag ska gifta mig om 11 dagar! Vem kunde ha trott det? Johan har alltid varit så anti. Inte mogen, måste träffa den rätta osv (skämt som blev helt fel). Men nu blir det äntligen av. Lite pirrigt är det men mest för att allt inte ska hinna bli klart.

Jag önskar att jag kunde vara lugn och samlad i kyrkan men jag vet ju hur jag fungerar. Känslorna väller fram och så står jag där med tårarna rinnande ner för kinderna säkert mest hela tiden. Hur ska jag kunna låta bli, särskilt när barnen kommer spela?

Dags att göra mig i ordning, ska till salongen för en testuppsättning av håret m.m.

Kram på er allaPOSTAT 2010-07-01 12:57:21

Festprogram

Nu har jag suttit med festprogramet och det var spännande. Det tar en hel del tid att få till det och att få in bordsplaceringen var tydligen ett projekt för sig. När Johan äntligen fick dit den som en bild så var den väldigt suddig och namnen oläsliga. Så med lite mer pyssel så fick vi göra om den manuellt.

Efter att ha skrivit ut på vanligt papper och kontrollerat och dubbelkollat allt, så gjorde jag ett försök på det papper vi valt. Tja, först fastnar papperet så jag byter fack och då gör skrivaren lite som han vill... Plockar papper från olika fack och blandar huller ombuller.

Nu har jag ett program av 70 klart!

Jag måste få alla klara senast i morgon för vår skrivare hemma kommer inte fixa det.

Önska mig lycka till.POSTAT 2010-06-27 11:49:48

Bordsplacering nr2

Äntligen klar med bordsplaceringen!

Det tog tid och nu hoppas vi på att ingen får förhinder eller blir sjuk. Det får helt enkelt bli herrar bredvid herrar på två ställen. Nu ska det bara in i festprogramet. Är det någon som vet hur man gör då?

Festprogramet är påbörjat men långt ifrån färdigt. Vi har en idé om hur vi vill ha det men det är svårt att få till. Vigselprogramet är klart med inte utskrivet. Måste fixa papper och annat först. Jag skulle vilja göra en bordsplaceringstavla och ha på väggen också. Är det någon som har bra förslag på hur man gör en sån? Jag var först inne på en flanotavla (som de använder på dagis) men kan inte hitta en sån någonstans i affärerna.

De sista veckorna här får vi inte ligga på latsidan. Det är mycket som måste bli klart.

Grattis till alla som gift sig den här helgen! Hoppas ni hade lika fint väder som vi och att dagen blev underbar.POSTAT 2010-06-22 08:22:40

sommar

Det märks att många är lite trötta just nu. På jobbet är det väldigt irriterat och gnälligt. Tyvärr så fungerar det inte om alla bara går hem så fort solen skiner, och man tycker det är tråkigt att vara på jobbet. Jag är så trött på att vara beroende av andra för att mitt arbete ska fungera bra. Men om det nu är så att de vill ha någon lön så är det väl upp till dem att lämna in alla uppgifter?

Idag ska Felix med mormor till sommarstugan några dagar. Han har längtat! Att få vara utan sina syskon och föräldrar och bli ompysslad av mormor är höjdpunkten varje sommar. Vi kommer dit till midsommar så det blir inte så många dagar som han hade önskat. Hannes vill självklart också vara hos mormor men vill då ha en hel vecka så han får mer tid än Felix. Tja, syskonkärlek är underbart (vissa dagar).

Ikväll ska vi till sömmerskan också. Johan behöver sy upp sina byxor och jag ska prova klänningen igen. Sen får vi se vilken kavaj Johan väljer. Den silvergrå eller den svarta. Det är lite tråkigt om han inte vill ha den silvergrå för det finns inte så många tillfällen den annars passar till men han är stilig i den svarta med. Det blir bra vilket som.

Har beställt lite småsaker och väntar nervöst på att de ska hinna levereras snart. Vi behöver lite tid att fixa med då det är till fest & vigselprogramen. Jag ska göra ett nytt försök med bordsplaceringen men trots att sista svarsdatum har varit så har inte alla hört av sig. Jag får väl räkna med att de inte kommer...

 POSTAT 2010-06-17 11:46:58

Bordsplacering

Jag har nu suttit med bordsplaceringen och den gör mig snart tokig.

Vi har ett överflöd av killar. Vad gör man? Hur ska jag kunna tillgodose allas behov av att sitta där man helst vill?

Det här var svårt. Snart lottar jag helt enkelt ut platserna.

Dags för en paus. Får försöka efter helgen igen.

Lycka till alla ni som gifter er nu i helgen!POSTAT 2010-06-13 10:18:07

Fotografen

Nu har vi träffat fotografen och gått  igenom dagen och vilken sorts bilder vi vill ha.Vi var till kyrkan och tittade och där passade vi på att ta lite provkort.

Så ett litet smakprov av vår fotograf Johan Maxe.

POSTAT 2010-06-06 15:46:26

Svensexa & möhippa

Igår så var det då dags. Jag visste om svensexan sen ett tag tillbaka och misstänkte att möhippan skulle bli samma dag. I onsdags var jag tvärsäker på det! Det är svårt att ha saker hemligt för mig...

Vi blev hämtade klockan 9 på morgonen av visselpipande glada människor. Vi fick order om att packa varsin väska men badkläder, dansskor & den lilla svarta m.m.

Johans gäng försvann mot BodaBorg i Kga först och där åt de också lunch. Vi hade mer tid på oss så vi tog det lugnt en stund innan vi åkte mot Örebro. Mitt i stan möter en man upp oss och tar oss med in i en källarlokal. En musikstudio. Jag skulle sjunga Anna Books ABC. Det finns en lång historia bakom den låten från mina tidiga tonår.

Jag sjunger inte speciellt fint. Faktiskt brukar de flesta överrösta mig när jag sjunger. Men efter en knackig början fick hela möhippegänget vara kör och då blev det super! Jag har inte hört resultatet men det blir väl på bröllopet kan jag tänka mig. Vi tog en picnic lunch i det gröna och hade det mysigt en stund innan vi hamnade på spa. Ångbastu, bubbelbad, massage m.m. Jag fick en chokladmassage och det var härligt. Dags för den lilla svarta och sen en promenad till en ny grön oas för lite snacks & dryck. Jag fick då måla en tavla som skulle vara om mitt och Johans förhållande. Jag fick inte måla barnen utan skulle mer tolka tiden vi träffades. Sen fick jag måla själva möhippan också innan vi tog en ny promenad över stan till en restaurang. Efter middagen mötte vi upp killgänget på nästa uteställe.

Killarna hade också varit på spa och sen whiskey provning innan middagen.

Vi hade båda en helt underbar dag. Tack alla! Vi är lyckligt lottade som har så många fina vänner.
FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (6)